banner13

Yeni Malatyaspor sezonu noktalıyor

Spor Toto Süper Ligin 38.haftasında 21 Mayıs Cumartesi günü sahasında Fenerbahçe’yi konuk edecek olan Yeni Malatyaspor, bu karşılaşmayla birlikte bu ligdeki serüvenini noktalamış olacak.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
19 Mayıs 2022 Perşembe 15:03
Yeni Malatyaspor sezonu noktalıyor

Spor Toto Süper Ligin 38.haftasında 21 Mayıs Cumartesi günü sahasında Fenerbahçe’yi konuk edecek olan Yeni Malatyaspor, bu karşılaşmayla birlikte bu ligdeki serüvenini noktalamış olacak.

Süper Lig’e bu sezon bitime 6 hafta kala veda eden Yeni Malatyaspor, sezonun son maçını 21 Mayıs Cumartesi günü saat 19.00’da Yeni Malatya Stadyumu’nda Fenerbahçe ile oynayacak. Sarı siyahlılar, bu maçla birlikte Süper Lig’deki beş sezonluk macerasını tamamlayarak, gelecek sezon 1.Lig’de mücadele edecek.

İstatistikler Ne Diyor?
Yeni Malatyaspor'un Süper Lig'de 4+ kez ağırladığı takımlar arasında Fenerbahçe'den (%25; 1G 2B 1M) daha düşük mağlubiyet yüzdesine sahip olduğu iki rakibi bulunuyor: Galatasaray (%20) & Kayserispor (%0). Sarı-lacivertli rakibini konuk ettiği ilk maçı 2-0 kaybeden Malatya ekibi, sonraki üç karşılaşmadan puan çıkardı (1G 2B).

Bu sezonun ilk yarısında Yeni Malatyaspor'u 2-0 mağlup eden Fenerbahçe, bu karşılaşmayı da kazanarak 2021/22 Süper Lig'de en fazla duble yapan takım olmayı hedefliyor (6; Trabzonspor & İstanbul Başakşehir ile eşit). Sarı-lacivertli ekip, Malatya temsilcisini en son rakibi karşısında duble yaptığı tek sezon olan 2018/19'da üst üste iki karşılaşmada mağlup edebilmişti.

Bu sezon Süper Lig'de evinde en az puan toplayan takım olan Yeni Malatyaspor (12; 3G 3B 12M), iç sahadaki son dört karşılaşmasını kaybetti ve en üst ligdeki en uzun mağlubiyet serisini yaşama tehlikesiyle karşı karşıya (4; Aralık 2019-Ocak 2020 ile eşit).

Deplasmandaki son Süper Lig maçında Beşiktaş ile 1-1 berabere kalan Fenerbahçe, daha önceki beş karşılaşmayı 2+ gol atarak kazanmıştı (19 gol; 3.8 ortalama).

Son dokuz Süper Lig maçını kaybeden ve kulüp tarihinin en uzun mağlubiyet serisini yaşayan Yeni Malatyaspor, bu dönemde kalesinde toplam 18 gol gördü (ortalama 2) ve altı karşılaşmada gol sevinci yaşayamadı. Malatya ekibi, Fenerbahçe'ye mağlup olması durumunda bu sezon en üst ligdeki en uzun mağlubiyet serisini egale edecek (10; Göztepe).

Fenerbahçe, geçen hafta Nisan 2021'den bu yana ilk kez bir Süper Lig maçından golsüz eşitlikle ayrıldı (vs Fatih Karagümrük). Sarı-lacivertli ekip, en son Eylül 2020'de üst üste iki karşılaşmada bu şekilde berabere kaldı (vs Hatayspor & Galatasaray).

Bu sezon Süper Lig'de en fazla isabetli şut çeken (201) ve gol beklentisi üreten (69.8 xG) takım Fenerbahçe. Bu dönemde kalesine en fazla isabetli şut gelen ekip ise Yeni Malatyaspor (213).

Süper Lig'in ikinci yarısında en fazla toplam (42) ve isabetli şut (15) çeken Yeni Malatyaspor oyuncusu, devre arasında kadroya katılan ve bu dönemde Malatya ekibinin en golcü ismi olan ve takımdan ayrılan Nouha Dicko (4 gol).

Bu sezon Süper Lig'de Serdar Dursun'dan (5) daha fazla kafa golü atan tek oyuncu Mame Biram Diouf (6). Yeni Malatyaspor ise geçen hafta bu şekilde iki gol yedi ve 2021/22'de ligde en fazla kafa golüne izin veren takım konumunda (18 gol).

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın Süper Lig kariyerinde yenilmediği takımlar arasında Yeni Malatyaspor'dan (2G 1B) daha fazla karşılaştığı tek rakibi Çaykur Rizespor (3G 2B).

FERDİ DURDU/ ERTV

Son Güncelleme: 19.05.2022 15:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.