banner13

Yeni Malatyaspor, Murat Akça ve Jetmir’le Anlaştı

Yeni Malatyaspor, bir dönem sarı kırmızılı takımın formasını giyen defans oyuncusu Murat Akça ile genç forvet Jetmir’i de kadrosuna kattı.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
14 Ağustos 2020 Cuma 16:08
Yeni Malatyaspor, Murat Akça ve Jetmir’le Anlaştı

Yeni Malatyaspor, bir dönem sarı kırmızılı takımın formasını giyen defans oyuncusu Murat Akça ile genç forvet Jetmir’i de kadrosuna kattı.

Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Yeni Malatyaspor’da transfer çalışmaları sürüyor. Sarı siyahlılar, Ekvatorlu defans oyuncusu Arturo Mina’nın takımdan ayrılması sonrası eskiden takımda forma giyen Murat Akça ile anlaştı.

Sarı siyahlı takım, Kosova milli takım oyuncusu Jetmir Topalli’yi de kadrosuna kattığını açıkladı. 22 yaşındaki ileri uç oyuncusu Ballkani takımının formasını giyiyordu.

30 yaşındaki Murat Akça son olarak Giresunspor’un formasını giydi. 1,84 metre boyundaki Almanya doğumlu stoper, daha önce Galatasaray, Elazığspor, Giresunspor, Adana Demirspor, Sivasspor ve Kardemir Karabükspor’un formalarını giydi.

206-2017 sezonunda Kardemir Karabükspor’dan bedelsiz Yeni Malatyaspor’a transfer olan Akça, 2017-2018 sezonunda kiralık olarak Elazığspor’da oynadı. Daha sonra kiralıktan geri dönen Akça, bedelsiz olarak Giresunspor’a transfer oldu. Akça, 13 Ağustos’ta yeniden bedelsiz olarak Yeni Malatyaspor’a transfer oldu.

Süper Lig’de 79, 1.Lig’de 54, 2.Lig’de ise 26 karşılaşmaya çıkan Akça, 52 kez Yeni Malatyaspor’un formasını giydi ve 2 gol kaydedip, 2’de asist yaptı.

Akça, geçen sezon 1.Lig’de Giresunspor’da 16 karşılaşmada bin 200 dakika görev aldı.

Yeni Malatyaspor, yeni sezon transferleri kapsamında 22 yaşında ve 1,88 metre boyundaki Kosova milli takım oyuncusu Jetmir Topalli’yi de kadrosuna kattı. Topalli ile 30 Haziran 2023 yılına kadar sözleşme imzalandı.

Kosova uyruklu oyuncu, daha önce Vushtrria, Feronikeli Drenas ve Ballkani takımlarının formasını giydi. Jetmir, 63 kez Ballkani takımını formasını giyerken, 14 gol, 4 asistlik bir performans sergiledi.

FERDİ DURDU/ YENİ MALATYA GAZETESİ - ERTV

Son Güncelleme: 14.08.2020 16:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.