banner13

Yaman: Durum çok daha vahim

Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Ahmet Yaman, kulübün borcunu 400 milyon TL olarak tahmin ettiklerini ifade ederek, “Ben ve ekibim bu yönetime, sorunların içinde kalmak ya da sorumlularla kavga etmeye gelmedik. Kimseyle bir kavgamız yok, çözüm odaklı hareket edeceğiz” dedi.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
02 Ağustos 2022 Salı 17:25
Yaman: Durum çok daha vahim

Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Ahmet Yaman, kulübün borcunu 400 milyon TL olarak tahmin ettiklerini ifade ederek, “Ben ve ekibim bu yönetime, sorunların içinde kalmak ya da sorumlularla kavga etmeye gelmedik. Kimseyle bir kavgamız yok, çözüm odaklı hareket edeceğiz” dedi.

Orduzu Pınarbaşı Nurettin Soykan Tesisleri’nde gazetecilerle bir araya gelen Yaman, “Biz bu göreve gelirken, görevimizin sadece futbol kulübünün başına gelmek olmadığının bilinciyle gelmeye karar verdik. Göreve başlamadan önce yapacağımız işin kolay olmayacağının farkındaydık. Yapmış olduğumuz değerlendirmeyle Malatyaspor futbol kulübünün içinde bulunduğu durumun iç açıcı olmadığını biliyorduk ancak bu kısa zaman içerisinde kulübümüzün durumunun çok daha vahim olduğunu gördük” diye konuştu.

“Yeni Malatyaspor’un içerisinde olduğu tablo, bize daha çok çalışmamız gerektiğini gösteriyordu” diyen Yaman, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bütün bu olumsuzluklarla beraber çok iki büyük avantajımızın olduğunun da farkındaydık. Bunlardan birincisi ekip arkadaşlarımızın sahip oldukları inanç ve çalışma gayretiydi. İkincisi ise camianın başarı özlemiydi. Ben ve ekibim bu yönetime, sorunların içinde kalmak ya da sorumlularla kavga etmeye gelmedik. Kimseyle bir kavgamız yok, çözüm odaklı hareket edeceğiz. “Malatya ve Malatyaspor için bende bir taş koymak istiyorum” diyen bütün paydaşlarla birlikte yürümek için bu yola çıktık. Tek yürekle, canı gönülden “bende varım” diyen herkese kapım açık.”

Yaman, kulübü dünya çapında başarılı, saygın, istikrarlı ve altyapısı güçlü hale getirmek istediklerini ifade ederek, “Bu hedefe yürümek için önce şeffaf bir yönetim anlayışını benimseyerek bütün çevrelere güven vermek istiyoruz. Bütün paydaşlarımızla uyum içerisinde çalışmak istiyoruz. İşimizin kolay olmadığının bilincindeyiz ancak göreve geldiğimiz günden buyana bütün çevrelerde bir heyecan oluştuğunu görmek bana umut veriyor. Adım adıma sorunları çözerek, koyduğumuz hedefe ilerliyoruz. Şimdi bir sayfa açma zamanı” diye konuştu.

Yaklaşık 20 gündür görevde olduklarını dile getiren Yaman, “Kulübün çok büyük sıkıntılar içerisinde olduğunu gördük. Altyapıdaki maaşlar, doğalgaz, elektrik, yemek gibi işlerini hallettik, personel maaşlarını ödedik. Transfer tahtamız kapalı, sözleşmesi biten oyuncuları geri döndürmek için görüşmeler yaptık. Onlarında kısmen paraları ödendi” dedi.

Yaman, kulübün borcuna ilişkin, “Kulübün borcu şu an 320 milyon TL olarak belirtiliyor ama daha hesaba girmemiş borçlarda var. Yanılmıyorsam, emin olmamakla beraber borcun 400 milyon TL olduğu öngörümüz var. Mali yapıyla ilgili çalışmalar devam ediyor” açıklamasını yaptı.

Önceliklerinin takımı ayağa kaldırmak olduğunu ifade eden Yaman, “Takımımızı lige hazırlamak için çalışıyoruz. Şu anda tüm enerjimizi buna harcıyoruz. Bunun yanı sıra mali konularla ilgili de çalışıyoruz. Tabii ki biz başarıya gideceğiz. Önümüzdeki engelleri gücümüz yettiğince aşmaya çalışacağız” dedi.

FERDİ DURDU/ ERTV

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.