banner13

Süper Lig’de 10’uncu randevu

Yeni Malatyaspor ile Konyaspor bugüne kadar tamamı Süper Lig’de olmak üzere 9 kez karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmaların 2’sini Yeni Malatyaspor, 2’sini de Konyaspor kazanırken, 5 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
22 Nisan 2022 Cuma 13:58
Süper Lig’de 10’uncu randevu

Yeni Malatyaspor ile Konyaspor bugüne kadar tamamı Süper Lig’de olmak üzere 9 kez karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmaların 2’sini Yeni Malatyaspor, 2’sini de Konyaspor kazanırken, 5 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

Yeni Malatyaspor ile Konyaspor tarihlerinde ilk kez 2017-2018 sezonunda Süper Lig’de karşı karşıya geldi. Sezonun ilk yarısında Malatya’da oynanan karılaşma 1-1’lik eşitlikle sonuçlanırken, sezonun ikinci yarısında Konya’da oynanan karşılaşmayı Yeni Malatyaspor 1-0 kazandı.

İki takım 2018-2019 sezonunda bir kez daha Süper Lig’de karşılaştı. Sezonun ilk yarısında Malatya’da oynanan karşılaşmayı Konyaspor 1-0 üstün tamamladı. Sezonun ikinci yarısında Konya’da oynanan karşılaşma ise 1-1’lik eşitlikle sonuçlandı.

Yeni Malatyaspor ile Konyaspor 2019-2020 sezonunda yeniden Süper Lig’de bir kez daha kozlarını paylaştı. Sezonun ilk yarısında Konya’da oynanan karşılaşmayı Yeni Malayaspor 2-0 kazanırken, sezonun ikinci yarısında Malatya’da oynanan karşılaşma ise 1-1 berabere sonuçlandı.

İki takım 2020-2021 sezonunda bir kez daha Süper Lig’de karşı karşıya geldi. Sezonun ilk yarısında Konya’da oynanan karşılaşma 1-1 berabere tamamlanırken, sezonun ikinci yarısında Malatya’da oynanan ve gol düellosuna sahne olan karşılaşmayı Konyaspor 3-2 kazandı.

Yeni Malatyaspor ile Konyaspor arasında bu sezonun ilk yarısında Konya’da oynanan karşılaşma 0-0’lık eşitlikle tamamlandı.

İstatistikler Ne Diyor?
Yeni Malatyaspor’un Süper Lig’de iç saha galibiyeti alamadığı takımlar arasında Konyaspor’dan (2B 2M) daha fazla ağırladığı tek rakibi Beşiktaş (2B 3M).

Süper Lig’de Yeni Malatyaspor ile karşılaştığı son dört maçta 6 puan kazanan Konyaspor (1G 3B), daha önceki beş randevuda topladığı puan miktarını geride bıraktı (5 puan; 1G 2B 2M).

Süper Lig’de evinde oynadığı son iki maçı gol atamadan kaybeden Yeni Malatyaspor, daha önce bu şekilde üst üste üç yenilgi almadı.

Deplasmanda oynadığı son altı Süper Lig maçının beşini kaybeden Konyaspor (1G), daha önceki 19 dış saha karşılaşmasında aynı sayıda mağlubiyet almıştı (8G 6B 5M).

Son beş Süper Lig maçını kaybeden Yeni Malatyaspor, kulüp tarihinin en uzun mağlubiyet serisini tekrarlama tehlikesiyle karşı karşıya (Ocak-Mart 2020 arasında 6M).

Süper Lig’deki son 13 maçında da gol atan Konyaspor (toplam 24 gol), kulüp tarihinin en uzun serisini yaşıyor.

Bu sezon Süper Lig’de akan oyun ortaları sonucunda en fazla gol yiyen takım Yeni Malatyaspor (11). Bu dönemde Konyaspor’dan (11) daha fazla kafa golü atan tek ekip ise Sivasspor (12).

Geçen hafta Galatasaray karşısında yedi kurtarış yapan Yeni Malatyaspor kalecisi Abdulsamed Damlu, Süper Lig kariyerinde daha yüksek sayıya ulaştığı bir maç oynamadı (7; Ekim 2020 vs Konyaspor & Ocak 2021 vs Fatih Karagümrük).

Konyaspor orta sahası Amir Hadziahmetovic, geçen hafta Gaziantep FK karşısında Süper Lig kariyerinde ilk kez bir maçta hem gol attı hem de asist yaptı (146 maç).

Süper Lig’deki son dört maçında da gol katkısı veren Zymer Bytyqi (3 gol & 1 asist), en üst lig kariyerinin en uzun serisini yakalamayı hedefliyor (Ağustos-Eylül 2020; Norveç Ligi’nde 4 maç).

FERDİ DURDU/ERTV

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.