banner13

“Sergen hoca beklemiyordu ama anlayışla karşıladı”

Süper Lig ekibi BtcTurk Yeni Malatyaspor’da teknik direktör Sergen Yalçın ile yolların ayrılmasının yankıları sürüyor.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
16 Ocak 2020 Perşembe 16:15
“Sergen hoca beklemiyordu ama anlayışla karşıladı”

Süper Lig ekibi BtcTurk Yeni Malatyaspor’da teknik direktör Sergen Yalçın ile yolların ayrılmasının yankıları sürüyor.

BtcTurk Yeni Malatyaspor’un sezon başında anlaştığı teknik direktör Sergen Yalçın ile Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turunda deplasmanda Demir Grup Sivasspor ile oynanan ve 4-0 kaybedilen karşılaşma sonrası yollarını ayırması şok etkisi yarattı.

Farklı kaybedilen karşılaşma sonrası acilen toplanan yönetim kurulu, tecrübeli hocanın geleceğini masaya yatırdı. Takımın hedefi, şuana kadar olan sürecin değerlendirilmesinin ardından teknik direktör Sergen Yalçın ile yolların ayrılmasına karar verildi.

Kulüp başkanı Adil Gevrek, yönetim kurulu toplantısında alınan karar sonrası Yalçın ile bir görüşme yaptı ve kendisiyle devam etmek istemediklerini iletti. Yalçın, bu karara şaşırsa da anlayışla karşıladı ve yollar ayrıldı.

EROL BULUT’TAN SONRA TAKIMI YALÇIN’A EMANET ETTİ

Süper Lig’de üçüncü sezonunu yaşayan BtcTurk Yeni Malatyaspor, ligde yer aldığı üç sezonda oraya koyduğu performans ve elde ettiği başarılar adından söz ettirdi.

Sarı kırmızılılar, Süper Lig’de 2017-2018 sezonuna ilk olarak Ertuğrul Sağlam ile çalıştı. Sağlam’ın sezonunu dördüncü haftasında deplasmanda Kasımpaşa karşısında alınan 3-2’lik mağlubiyetin ardından görevi bırakmasıyla takım sportif direktör Ali Ravcı’ya teslim edildi.

Bu arada teknik direktör arayışına giren sarı kırmızılılar, bir dönem kulüpte yardımcı antrenör olarak çalışan ve o dönemde de Medipol Başakşehir’de Abdullah Avcı’nın yardımcılığı görevinde bulunan Erol Bulut’u takımın başına getirme kararı aldı.

İlk teknik direktörlük deneyimini BtcTurk Yeni Malatyaspor’da yaşayan Erol Bulut, sarı kırmızılı takımla 43 puan topladı ve sezonu 10.sırada tamamladı.

2018-2019 sezonunda teknik direktör Erol Bulut ile devam edilip edilmeyeceği kesin değildi ancak taraftarla bir kez daha masaya oturup anlaşma sağladı. Bu kez sezon başında takımın başına geçen Bulut, aldığı sonuçlarla sarı kırmızılı takımı bir anda zirveye taşıdı.

Sezonun 29.haftasına kadar 38 puan toplayan Bulut, Ziraat Türkiye Kupası’nda sahalarında Galatasaray’a farklı kaybetmelerinin ardından istifa etti.

Teknik direktör Erol Bulut istifasının ardından takımın başına bir kez daha sportif direktör Ali Ravcı geçti. Sarı kırmızılılar, Ravcı yönetiminde 9 puan daha topladı ve ligi beşinci sırada tamamlayarak, Avrupa’ya gitme hakkını kazandı.

Ravcı nezaretine UEFA Avrupa Ligi Ön Elemelerine kalan BtcTurk Yeni Malatyaspor’da bir kez daha teknik direktör arayışı başladı. Sarı kırmızılılar, Avrupa’ya gidecek olmanın da hesabıyla Alanyaspor ile yollarını ayıran teknik direktör Sergen Yalçın’ı takımın başına getirme kararı aldı. Kulüp, takımı Sergen Yalçın’a emanet ederken, ofansif gücü yüksek futbolcuları da kadrosuna dahil etti.

UEFA Avrupa Ligi Ön Elemlerinde 4 karşılaşma oynayan BtcTurk Yeni Malatyaspor, bu karşılaşmalarda 2 galibiyet, 1 beraberlik, 1’de mağlubiyet yaşadı ve ilk deneyimini iyi bir şekilde geçirmiş oldu. Sarı kırmızılılar, bu performansla ülke puanına da katkı sağladı.

SORUN TRANSFER OLABİLİR Mİ?

UEFA Avrupa Ligi Ön Eleme maçları nedeniyle sezonu erken açan sarı kırmızılılar, sezona da galibiyetle başladı. Herkesin beklediği hücumcu futbol bir anlamda Sergen Yalçın ile hayata geçerken, ortaya konulan futbol ise herkes tarafından takdir topladı.

Sezonun ilk yarısında 24 puan toplayan BtcTurk Yeni Malatyaspor, 2018-2019 sezonunun ilk yarısına göre başarısızdı. Takım Antalya’da kamp çalışmasını gerçekleştirirken, bir yandan da transfer konusu masaya yatırıldı. Kulüp başkanı Adil Gevrek, sportif direktör Ali Ravcı ve teknik direktör Sergen Yalçın kampta transferle ilgili bir toplantı yaptı. Takıma bir stoper alınacağı konuşulurken, bir orta saha oyuncusunun ise takımdan gidecek futbolcuya göre alınacağı açıklandı. Ancak teknik direktör Sergen Yalçın, devre arasına girilirken en az 3 oyuncu istediğini açıklamıştı.

GUİLHERME TRANSFERİ AYRILIĞA SEBEP Mİ?

Guilherme’nin Beşiktaş’a transfer olup olmayacağı yılan hikayesine dönerken, bu transfer netlik kazanmadı. Başkanından yönetim kurulu üyesine, teknik direktöründen medyasına kadar herkes Guilherme’nin transferiyle ilgili yorumda bulundu. Brezilyalı oyuncunun transfer söylentileri gündemdeki sıcaklığını korurken, sarı kırmızılılar Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu ilk maçında Demir Grup Sivasspor’a konuk oldu. İki takımın kadrosunu görenler teknik direktör Sergen Yalçın’ı eleştirmeye başlamıştı ki olanlar oldu ve Malatya temsilcisi sahadan 4-0’lık mağlubiyete ayrıldı.

Sivasspor deplasmanında alınan farklı mağlubiyet bir anlamda ayrılığın fitilini de ateşlemiş oldu. Yönetim kurulunda bazı isimlerin daha önceden de alınan sonuçlardan dolayı teknik direktör Sergen Yalçın’dan rahatsız olduğu iddia edilirken, ayrılık kararı resmiyete bindi. Sezonun ilk yarısında beklenen puanı toplayamayan ve Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu ilk maçında Demir Grup Sivasspor’a farklı mağlup olan sarı kırmızılı takımda teknik direktör Sergen Yalçın ile yollar ayrıldı.

“İYİ BAŞLADIK AMA İSTEDİĞİMİZ OLMADI”

BtcTurk Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Adil Gevrek, teknik direktör Sergen Yalçın ile yolların ayrılmasıyla ilgili TRT Spor’a şu açıklamada bulundu: “2019-2020 sezonuna Sergen hocayla başladık. İyi de başladık. Son zamanlarda biraz istediğimiz olmadı. Kötü değildik ama son 3 maçta gidişatımız işin açıkçası bizim tarafımızda çok da olumlu değildi. İlk yarıyı 24 puanla kapattık. Daha öncede beyanda bulunmuştum; kötü değildik ama daha iyi olabilirdik. Hocamızla birkaç defa görüştük ama son Sivasspor maçı sonrası yönetim kurulumuzca yola devam etmeme kararı aldık. Bunu da hocamızla görüşüp, paylaştık. Tabi hoca biraz beklemiyordu ama o da sonradan anlayışla karşıladı. Futbolun içerisinde böyle şeyler var iki taraf içinde hayırlı olsun. Sergen Yalçın ve ekibine teşekkür ediyorum. Dostça ayrılmakta önemli çünkü futbolun içerisinde bu tür şeyler olabilir.”

Gevrek, teknik direktör Sergen Yalçın ile bir dostluklarının olduğunu ancak iş ve dostluğun ayrı olduğunu kaydederek, yolların ayrıldığını tecrübeli hocaya direkt kendisinin söylediğini belirtti.

Dostluklarının kalıcı olduğunu dile getiren Gevrek, “Ayrılık kararını bizzat ben konuştum, izah ettim hocam da anlayışla karşıladı durumu” dedi.

Gevrek, Guilherme konusunun hocanın gidişiyle alakası olmadığını ifade ederek, şunları söyledi: “Aldığımız kararın Guilherme’yle alakası yok. Guilherme durumundan rahatsız olduk. Kupa maçı oynadık, Cumartesi günü deplasmanda bir maç oynayacağız. Bir oyuncunun kafasının karışması hoş değil. Bu durum bizi rahatsız etti, rahatsızlığımızı da belirtti. Ama bunun hocayla ya da hocanın gidişiyle bir alakası yok. Transfer olabilir, Beşiktaş tarafında bir şey varsa bizi aramaları gerektiğini de söyledim. Daha sonrada bunu oturduk ve başkanla (Ahmet Nur Çebi) yüz yüze konuştuk. Onlarda bize net bir şekilde söylediler ve bize hak verdiler. Tabi hoş, doğru olmadı. Bunu başkan da söyledim. Oyuncunun kafası karışıyor. Guilherme artık bizim oyuncumuz. Burada devam edecek. Hocamıza da teşekkür ediyoruz ama bu durumla alakası yok. Sergen hocanın ‘Guilherme’nin Beşiktaş’a gitmesi yararlı olur’ demesi bizi rahatsız etmedi. Bizi rahatsız eden taraf Beşiktaş tarafında oldu.”

Gevrek, yeni teknik direktör ile alakalı ise “Olay biraz taze. Hocayla yolları ayırmadan öncede bu tür planları çok fazla yapmam. ‘Yollayayım da şunu getireyim, bunu getireyim’ diye bir şeyin içerisine girmem. Bir takımda hoca varken o gitmeden bir başka hocayla görüşmem. Şimdi hızlı bir şekilde karar vermeyeceğiz biraz bekleyeceğiz. Bir oturup istişare yapacağız ondan sonra karar vereceğiz” dedi.

FERDİ DURDU/ YENİ MALATYA GAZETESİ - ERTV

Son Güncelleme: 16.01.2020 16:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.