banner13

Mina ve Donald yıkıldı, kulüp personeli gözyaşlarını tutamadı

BtcTurk Yeni Malatyaspor, Süper Lig’deki üçüncü sezonunda küme düştü. Kendinden başka kimseyi karıştırmadığı, hesap vermeyen yönetim anlayışı ve yaptığı yanlışlarla süper ligden düşme sonucunun baş mimarı olan kulüp başkanı Adil Gevrek, maçın sona ermesi ve ligden düşmenin kesinleşmesiyle tribünde çok sıkıntılı görünümüyle objektiflere takıldı, daha sonra herhangi bir açıklama yapmadan stadı terketti. Sarı siyahlı takımda Gaziantep Futbol Kulübü müsabakası sonrası Arturo Mina uzun süre sahada kalırken, gözyaşlarına hakim olamadı.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
26 Temmuz 2020 Pazar 15:13
Mina ve Donald yıkıldı, kulüp personeli gözyaşlarını tutamadı

BtcTurk Yeni Malatyaspor, Süper Lig’deki üçüncü sezonunda küme düştü. Kendinden başka kimseyi karıştırmadığı, hesap vermeyen yönetim anlayışı ve yaptığı yanlışlarla süper ligden düşme sonucunun baş mimarı olan kulüp başkanı Adil Gevrek, maçın sona ermesi ve ligden düşmenin kesinleşmesiyle tribünde çok sıkıntılı görünümüyle objektiflere takıldı, daha sonra herhangi bir açıklama yapmadan stadı terketti. Sarı siyahlı takımda Gaziantep Futbol Kulübü müsabakası sonrası Arturo Mina uzun süre sahada kalırken, gözyaşlarına hakim olamadı.

Süper Lig’in son haftasında evinde Gaziantep Futbol Kulübü’ne 1-0’lık skorla yenilen Yeni Malatyaspor, 32 puanda kaldı ve 2019-2020 sezonunda küme düştü.

Sezon başında Türkiye’yi UEFA Avrupa Ligi’nde temsil eden BtcTurk Yeni Malatyaspor, Süper Lig’de 2019-2020 sezonuna iyi başladı. Sezonun ilk yarısında ortaya koyduğu performansla dikkat çeken sarı siyahlılar, ikinci yarıda aynı performansı ortaya koyamadı.

Sezonun ilk yarısında teknik direktör Sergen Yalçın ile çalışan BtcTurk Yeni Malatyaspor, 17 haftalık süreçte 6 galibiyet, 6 beraberlik ve 5 mağlubiyet alarak devre arasına 24 puanla 8. sırada girdi. Sarı siyahlılar, sezonun ilk yarısında oynadığı 17 karşılaşmada rakip fileleri 32 kez havalandırırken, kalesinde ise 22 gol gördü.

Sarı siyahlı yönetim, teknik direktör Sergen Yalçın’ın ‘görevine son verdikten’ sonra takımın başına Kemal Özdeş’i getirdi. Özdeş ile kötü bir seri yakalayan Doğu Anadolu temsilcisi, bu kez kurtarıcı olarak Hikmet Karaman ile anlaştı ancak tecrübeli çalıştırıcı da derde deva olmadı. Salgın sonrası oynadığı 8 karşılaşmada 2 galibiyet, 1 beraberlik, 5’te mağlubiyet alan BtcTurk Yeni Malatyaspor, 32 puanda kaldı ve küme düştü.

Sahasında 34.haftada Gaziantep Futbol Kulübü’ne 1-0’lık skorla mağlup olan BtcTurk Yeni Malatyaspor, sezonu 32 puanla 16.sırada tamamladı.

3 TOP DİREKTEN DÖNDÜ, 3 GOL İSE OFSAYTA TAKILDI

Gaziantep Futbol Kulübü karşısında birçok gol pozisyonu yakalayan BtcTurk Yeni Malatyaspor, karşılaşmadan 1-0 mağlubiyetle ayrıldı.

Vidar’ın 2, Umut Bulut’un ise 1 şutu direğe takılırken; Gökhan Töre ve Umut Bulut’un (2) kaydetmiş oldukları 3 gol ise ofsayt tespitiyle gol değeri kazanmadı.

MİNA VE DONALD YIKILDI, KULÜP PERSONELİ GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Karşılaşma sonrası protokol tribünündeki bazı kişilerce futbolculara tepki gösterildi. Futbolcuların büyük çoğunluğu ile teknik direktör Hikmet Karaman ve yardımcıları son düdükle birlikte içeri girerken, Ekvatorlu defans oyuncusu Arturo Mina saha ortasında adeta yıkıldı. Uzun süre oturduğu yerden kalkamayan Mina, daha sonra gözyaşları içinde soyunma odasının yolunu tuttu.

Bir süre saha ortasında oturan orta saha oyuncusu Mitchell Donald da daha sonra Karim Hafez ve Lingani Hadebe’nin tesellisi sonrası içeriye girdi.

Protokol tribününde bir süre ayakta duran kulüp başkanı Adil Gevrek, ardından uzun süre protokol tribünde oturdu. Bir hayli üzgün olan ve uzun süre oturduğu yerden kalkamayan Gevrek, herhangi bir açıklama yapmadan stattan ayrıldı.

Sarı siyahlı takımın küme düşmesi sonrası en büyük üzüntüyü kulüp çalışanları yaşadı. Saha içerisinde yere çöken kulüp çalışanları büyük bir üzüntü yaşarken, tribünde bulunan kulüp müdürü Selçuk Günaydın ise gözyaşlarına hakim olamadı.

Yeni Malatya Stadı’nda bu sahneler yaşanırken, kendi sahalarında mağlup olmalarına rağmen diğer takımların aldığı sonuçlar yüzünden Süper Ligde kalan Denizlispor’un futbolcusu Mustafa Yumlu, 7-8 aydır maaşlarını alamadıklarını, buna rağmen son ana kadar canlarını dişlerine takarak mücadele ettiklerini TV ekranından anlatıyordu.

BYMS, BU SONUÇLARLA YENSE BİLE DÜŞECEKTİ…

Süper Ligin son haftası nefesleri kesti. BtcTurk Yeni Malatyaspor sahasında Gaziantep Futbol Kulübü’ne 1-0 mağlup oldu. Sarı siyahlı takımın ikili averajda üstün olduğu Denizlispor’da sahasında MKE Ankaragücü’ne 1-0 kaybetti. Çaykur Rizespor ise deplasmanda Fenerbahçe’ye 3-1’lik skorla mağlup oldu.

Bu sonuçlarla; Yukatel Denizlispor ile Çaykur Rizespor sezonu 35’er puanla tamamlayarak, kümede kaldılar. Yeni Malatyaspor ise 32 puanda kaldı ve TFF 1.Lig’e düştü.

Denizlispor’un kaybettiği 34.haftada Yeni Malatyaspor, alınan bu sonuçlara göre Gaziantep Futbol Kulübü’nü yense bile kümede kalma şansı yoktu. Denizlispor ve Çaykur Rizespor’un kaybettikleri haftada Yeni Malatyaspor, 3 puan alması halinde 3 takım 35 puanda kalacaktı ve bu durumda da üçlü averaj devreye girecekti.

Kayserispor 34. hafta maçında Trabzonspor’u yenemez (Kayserispor bu sonuçla küme düşer), Yeni Malatyaspor, Gaziantep’i mağlup eder ve Denizlispor ile Çaykur Rizespor da mağlup olursa 3 takım (Yeni Malatyaspor, Denizlispor ve Çaykur Rizespor) ligi 35 puanda tamamlayacak, bu durumda Yeni Malatyaspor küme düşen diğer takım olacaktı. 3 takımın 35 puanda olması halinde 3’lü averaj tablosu şöyle oluşacaktı: Denizlispor-7 puan, Çaykur Rizespor-7 puan, Yeni Malatyaspor-3 puan. Denizlispor’un MKE Ankaragücü’ne kaybettiği 34.haftada Çaykur Rizespor deplasmanda Fenerbahçe’den puan alsaydı, Yeni Malatyaspor da sahasında Gaziantep Futbol Kulübü’nü mağlup etseydi, sarı siyahlı takım kümede kalacaktı. Yeni Malatyaspor ve Denizlispor ligi 35 puanda tamamlayacak, ikili averaja göre Denizlispor küme düşen son takım olacaktı.

FERDİ DURDU, YENİ MALATYA GAZETESİ- ERTV

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.