banner13

Kaplan için tek kurtuluş 3 puan

Spor Toto Süper Lig’de toplayabildiği 15 puanla ligin son sırasında bulunan Öznur Kablo Yeni Malatyaspor, 21.haftada yarın sahasında konuk edeceği İzmir ekibi Göztepe’yi yenerek hem kötü gidişatı durdurmak hem galibiyet hasretini noktalamak hem de çıkışa geçmek istiyor.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
13 Ocak 2022 Perşembe 11:18
Kaplan için tek kurtuluş 3 puan

Spor Toto Süper Lig’de toplayabildiği 15 puanla ligin son sırasında bulunan Öznur Kablo Yeni Malatyaspor, 21.haftada yarın sahasında konuk edeceği İzmir ekibi Göztepe’yi yenerek hem kötü gidişatı durdurmak hem galibiyet hasretini noktalamak hem de çıkışa geçmek istiyor.

Süper Ligin ilk yarısını 15 puanla tamamlayan ve ikinci yarının ilk haftasında deplasmanda Trabzonspor’a 1-0 mağlup olan Öznur Kablo Yeni Malatyaspor’da gözler ve umutlar Göztepe maçına çevrilmiş durumda. Lig’de 10 haftalık bölümde galibiyet yüzü göremeyen ve son sıraya demirleyen sarı siyahlılarda, tek hedef Göztepe maçının kazanmak.

Doğu Anadolu ekibinde milli takımlarında yer alan Benjamin Tetteh ile Oussama Hadadi’nin yanı sıra ailesel nedenlerden dolayı ülkesinde bulunan Ndong, Göztepe karşılaşmasında forma giyemeyecek.

İstatistikler ne diyor?

Süper Lig’de Göztepe ile oynadığı ilk maçı kaybeden Yeni Malatyaspor (2-3), sonraki sekiz karşılaşmada rakibine mağlup olmadı (4G 4B).

Yeni Malatyaspor’a Süper Ligde konuk olduğu dört maçta da kalesini gole kapatamayan Göztepe (toplam yedi gol), tek galibiyetini Aralık 2017’de üç gol atarak aldı (1B 2M).

Süper Lig’de oynadığı son 10 maçında galibiyet alamayan Yeni Malatyaspor (3B 7M), bu karşılaşmaların yedisinde gol sevinci yaşayamadı.

Süper Lig’de oynadığı son maçta Antalyaspor’u 4-0?lık skorla mağlup eden ve dört karşılaşmalık 3 puan hasretine son veren Göztepe (1B 3M), bu sezon üst üste iki galibiyet alamadı.

Göztepe'nin deplasmanda oynadığı son 14 Süper Lig maçında da karşılıklı goller atıldı ve bu karşılaşmalar toplam 50 gole sahne oldu (Göztepe 23-27 Rakipler).

Bu sezon Süper Lig'de ilk golü yediği maçlarda Göztepe'den (11) daha fazla puan toplayan sadece iki ekip bulunuyor: Beşiktaş (13) ve Konyaspor (12). Yeni Malatyaspor ise açılış golünü kalesinde gördüğü 11 karşılaşmadan da mağlup ayrıldı ve bu şekilde puan kazanamayan tek ekip.

Bu sezon Süper Lig’de en az net gol pozisyonuna giren (22), gol beklentisi yaratan (19.1) ve gol atan (16) takım Yeni Malatyaspor.

Yeni Malatyaspor’un bu sezon evinde oynadığı Süper Lig maçlarında en fazla gole doğrudan katkı sağlayan isim Adem Büyük (4 gol & 2 asist).

Süper Lig'deki son maçında Antalyaspor'a üç gol atan Cherif Ndiaye, Sadullah Acele'den (1978/79) bu yana iç sahada hat-trick yapan ilk Göztepe oyuncusu oldu.

Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Marius Sumudica’nın Süper Lig kariyerinde kaybetmeden en fazla karşılaştığı takım Göztepe (1G 4B).

FERDİ DURDU/ERTV

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.