banner13

Kaplan fire vermek istemiyor

Süper Lig’de zirveyi yakından ilgilendiren karşılaşmada BtcTurk Yeni Malatyaspor, sahasında Fenerbahçe’yi konuk edecek. BtcTurk Yeni Malatyaspor, sahasında kazanarak fire vermek istemiyor.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
23 Kasım 2019 Cumartesi 12:55
Kaplan fire vermek istemiyor

Süper Ligin 12.haftasında zirveyi yakından ilgilendiren karşılaşmada, BtcTurk Yeni Malatyaspor ile Fenerbahçe,  yarın 19.00’da Yeni Malatya Stadyumu’nda karşı karşıya gelecek.Süper Lig’de geride kalan 5 haftalık bölümde iyi bir gidişat yakalayan ve 18 puana ulaşan sarı kırmızılı takım, sahasında Fenerbahçe’yi yenerek, hem iyi gidişini sürdürmek hem de zirveye tırmanmak istiyor.

Süper Lig’de beş maçtır kaybetmeyen Yeni Malatyaspor (3G 2B), lig tarihindeki en uzun yenilmezlik serisini yaşıyor.

Evinde oynadığı son 20 Süper Lig maçının 19’unda ve son 10 maçın tamamında rakiplerine gol atan Yeni Malatyaspor, kulüp tarihinin en uzun serisini yaşıyor.

Ligde 11 haftalık bölümde 5 galibiyet, 3 beraberlik, 3’te mağlubiyetle 18 puan toplayan ve 7.sırada yer alan BtcTurk Yeni Malatyaspor, 18 puanın 10’unu sahasında topladı. Sarı kırmızılılar, sahalarında şuana kadar sadece Aytemiz Alanyaspor’a mağlup oldu. Ligin üçüncü haftasında oynanan karşılaşma 3-2 Akdeniz ekibinin üstünlüğüyle tamamlandı.

Yeni Malatya Stadyumu’nda maçlarını oynayan sarı kırmızılı takım, sahasında şuana kadar 5 karşılaşmaya çıkarken, bu karşılaşmalardan 3’ünü kazandı. 1 karşılaşmada berabere kalan Malatya temsilcisi, 1 karşılaşmayı ise kaybetti. Sarı kırmızılı takım, iç sahadaki 5 karşılaşmada rakip ağları 15 kez havalandırırken, kalesinde ise 5 gol gördü.

Ligde 11 haftalık bölümde aldığı 6 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet ile 20 puan toplayan Fenerbahçe ise zorlu Malatya deplasmanına büyük önem veriyor. Daha önce Malatya deplasmanından 1 galibiyet, 1’de mağlubiyet ile dönen sarı lacivertliler, zirveyi yakından ilgilendiren karşılaşmadan puan ya da puanlar çıkarmak istiyor.

BtcTurk Yeni Malatyaspor ile Fenerbahçe tarihlerinde daha önce 1’i Ziraat Türkiye Kupası, 4’ü ise Süper Lig olmak üzere 5 maçta karşı karşıya gelirken, bu karşılaşmaların hiçbiri beraberlikle sonuçlanmadı.

İki takım arasında şuana kadar oynanan 5 karşılaşmanın 3’ünü Fenerbahçe, 2’sini ise BtcTurk Yeni Malatyaspor kazandı.

İki ekip arasında ilk olarak 13 Ocak 2011 yılında Ziraat Türkiye Kupası’nda karşı karşıya geldi. İnönü Stadyumu’nda oynanan karşılaşmayı BtcTurk Yeni Malatyaspor 2-1 kazandı.

BtcTurk Yeni Malatyaspor ile Fenerbahçe, uzun bir aranın ardından bu kez Süper Lig’de karşı karşıya geldi. 2017-2018 sezonunun ilk yarısında İstanbul’da oynanan karşılaşmayı 3-1 kazanan Fenerbahçe, sezonun ikinci yarısında Malatya’da oynanan karşılaşma sarı lacivertlilerin 2-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

İki takım 2018-2019 sezonunda bir kez daha ligde karşı karşıya geldi. Sezonun ilk yarısında Malatya’da oynanan karşılaşmayı BtcTurk Yeni Malatyaspor 1-0 kazanırken, ikinci yarıda İstanbul’da oynanan karşılaşma 3-2 Fenerbahçe’nin üstünlüğüyle sonuçlandı.

BtcTurk Yeni Malatyaspor-Fenerbahçe karşılaşmasını İstanbul Üst Klasman Hakemi Mete Kalkavan yönetecek. Kalkavan’ın yardımcılıkları İstanbul Üst Klasman Hakemleri Ceyhun Sesigüzel ile Erdem Bayık yönetecek. Mücadelede, İzmir Bölgesi Üst Klasman Hakemi Yiğit Arslan ise dördüncü hakem olarak görev alacak. BtcTurk Yeni Malatyaspor-Fenerbahçe karşılaşmasının VAR hakemliğini Antalya Bölgesi Üst Klasman Hakemi Mustafa Öğretmenoğlu, AVAR hakemliğini ise İstanbul Bölgesi Üst Klasman Yardımcı Hakemi Esat Sancaktar yapacak.

HABER: FERDİ DURDU/ YENİ MALATYA GAZETESİ- ERTV


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.