banner13

Gündüz: 16 Milyon 745 bin TL para harcadık

Spor Toto 1.Lig ekibi Yeni Malatyaspor Kulübü’nün ikinci başkanı Erdal Gündüz, göreve geldikleri günden buyana 16 milyon 745 bin TL harcama yaptıklarını söyledi.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
02 Ağustos 2022 Salı 17:27
Gündüz: 16 Milyon 745 bin TL para harcadık

Spor Toto 1.Lig ekibi Yeni Malatyaspor Kulübü’nün ikinci başkanı Erdal Gündüz, göreve geldikleri günden buyana 16 milyon 745 bin TL harcama yaptıklarını söyledi.

Gündüz, Orduzu Pınarbaşı Nurettin Soykan Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısında gazetecilere görev geldikleri günden buyana yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Göreve geldikleri ilk günden buyana ilk hedeflerinin birinci ligde mücadele edebilecek bir kadro kurmak olduğunu ifade eden Gündüz, kadro kurarken transfer tahtasının kapalı olmasından dolayı sözleşmesi son olarak Yeni Malatyaspor ile olan oyuncularla anlaşabileceklerini belirtti.

“13 OYUNCUYLA SÖZLEŞME YAPTIK”
Gündüz, transfer tahtasını açmak için 140 milyon TL’ye ihtiyacın olduğunu kaydederek, “Şu anda avukatlık masrafları ve kurun yükselmesiyle birlikte bu rakam 164 milyon TL’yi buluyor. Malatya’da kısa süre içerisinde bu parayı bulup tahtayı açmak kolay değil. Bizde tahtayı açmak yerine sözleşmesi son olarak bizde bulunan oyuncularla anlaşalım dedik. FİFA’nın aldığı yeni bir karar var; tek taraflı fesih yaptığın oyuncuyla yeniden sözleşme imzalayamıyorsun. Eskiden tek taraflı fesih olsa bile sözleşme yapabiliyordun. Dicko, Adem, Karim ve birçok oyuncuyla tekrar sözleşme yapamıyoruz. Ondan dolayı bizimle bu sene sözleşmesi biten ama tek taraflı fesih yapmayan oyuncularla anlaşma yoluna gittik. Bunlardan birisi Rahman Buğra Çağıran, aslında 13 oyuncuyla sözleşme yaptık. Rahman Buğra geçmiş dönem bütün alacaklarının ödenmesini istedi. Bunu yerine getirdik ve sözleşme imzaladık” dedi.

“ALY MALLE İLE SÖZLEŞME İMZALADIK”
Transfer tahtasının kapalı olduğunu bilen oyuncuların karşılarına güçlü oturduğuna dikkat çeken Gündüz, şunları söyledi:

“Aly Malle’nin sözleşmesini yeniden yaptık. 65 bin Euro alacağı var. Tüm futbolcuların 2 yıllık alacakları bulunuyor. Geçen sene değil bir önceki yıldan bile alacakları var. Biz göreve gelirken bunu bilmiyorduk. Aly Malle, “Benim 65 bin Euro alacağımı masaya koyun, ondan sonra sizinle sözleşme yapalım” diyor. Aynı şey diğer yabancı oyuncular içinde geçerli.”

“TETTEH İÇİN MENAJERLERİYLE GÖRÜŞTÜK AMA KABUL ETMEDİLER”
Gündüz, Yeni Malatyaspor’un Tetteh’in transferinden kaynaklı olarak eski kulübü Sparta Prag’a 2 milyon 100 bin dolar bonservis borçlarının olduğunu kaydederek, “İlk seçimden evvel biz Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız ile bir görüşme yaptık. Yönetimi oluşturduğumuzu ve kongrede aday olacağımızı söyledik. Tetteh’in de parasını hemen cebimizden ödeyecektik ki serbest kalmasın. Aylarca “Biz şu kadar bütçeyle geliyoruz” diyen adaylar, büyükşehir belediye başkanını arayıp, “Kongreyi yarın yapmayın, gelelim bir konsorsiyum oluşturalım. Tüm adaylarla ortak bir yönetim oluşturalım” dediler, bizde kabul etmedik. O süre zarfında da Tetteh boşa çıkmıştı. Biz, Tetteh’i geri döndürebilmek için menajerleriyle kaç kez görüştük ama kabul etmediler” diye konuştu.

“ADİL GEVREK, BERK YILDIZ İLE PROTOKOL YAPTIKLARINI SÖYLEDİ”
Gündüz, Berk Yıldız’ın takımdan ayrılmasına ilişkin ise şu açıklamalarda bulundu:

“Ben Adil Gevrek ile görüştüm, “Berk Yıldız bizim oyuncumuz, neden kampa katılmıyor?” diye sordum. Oyuncuya sorduk cevap yok. Adil Gevrek, “Protokol yaptık” dedi. Alacağını masada hemen vereceğimizi de söyledik. Adil Gevrek görüşeceğini söyledi. Ayın 14’ünde Berk Yıldız tek taraflı fesih yapmış, bizde ayın 17’sinde göreve geldik.”

YAMAN: “HOCAMIZ KENDİ CEBİNDEN FUTBOLCULARA HARÇLIK VERİP, ANTREMAN YAPTIRMIŞ”
Gündüz’ün teknik direktör Cihat Arslan’ın durumuyla ilgili yapacağı açıklama öncesi konuşan kulüp başkanı Ahmet Yaman, “Göreve geldiğimizde hocamızın burada elektriksiz, susuz kaldığını, makarna ve yoğurt yiyerek göreve devam ettiğini öğrendik. Futbolculara kendi cebinden harçlık vererek antrenmana çıkardığını da gördük. Hocamıza minnettarız, çok teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun, bundan sonra hocamıza gereken değeri vereceğiz. Hocamızla yeni sözleşmemizi yaptık. Hocamızla devam ediyoruz” açıklamasını yaptı.

GÜNDÜZ: “HOCAMIZLA YENİDEN ANLAŞTIK VE GEÇMİŞ BORÇLARININ TAMAMINI ÖDEDİK”
Teknik direktör Cihat Arslan’a özverisi ve fedakârlığından dolayı teşekkür eden Erdal Gündüz, “Sosyal medyada “Cihat Arslan fesih etmiş” deniliyor, öyle bir durum yok. Cihat Hoca, “Ben kongre günü fesih yaptım ki göreve gelen yönetim benle çalışmak istemez, onları zorumda bırakmayayım.” Bu onurlu bir davranıştır. Biz hocamızla tekrar anlaştık ve geçmiş borçlarının hepsini ödedik. Yeni sözleşmemizi de yaptık” dedi.

Taha Gür, Mert Miraç Altıntaş, Rahman Buğra, Doğukan Emeksiz ve Nuri Fatih Aydın’ın fesih namelerinin ellerinde olduğunu dile getiren Gündüz, “Taha Gür ve Mert Miraç fesih etmişti. Biz bunları durdurduk, geçmişler ilgili borçlarını kapattık ve yeni sözleşme yaptık. Abdulsamed Damlu, Taha Gür, Mert Miraç Altıntaş, Yakup Alkan, Rahman Buğra Çağıran, Cengizhan Akgün, Doğukan Emeksiz, Burak Kavlak, Nuri Fatih Aydın, Buğra Şahin ile yeni sözleşme imzaladık. Bu oyuncuların peşinatlarını ödeyip, geçmiş alacaklarını da kapattık” bilgisini verdi.

Gündüz, göreve geldikleri günden buyana 16 milyon 745 bin TL harcama yaptıklarını da sözlerine ekledi.

FERDİ DURDU/ ERTV

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.