banner13

“Darp ve fiziksel temas ile hakem arkadaşımıza saldırıda bulunulmuştur”

Malatya 1.Amatör Büyükler Futbol Ligi’nde sekizinci haftada Yeşiltepe Spor Kompleksi 3 nolu sahada Hekimhan Girmana ile Malatyaspor arasında oynanan karşılaşmanın bitiminin ardından olay çıktı.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
03 Şubat 2020 Pazartesi 14:18
“Darp ve fiziksel temas ile hakem arkadaşımıza saldırıda bulunulmuştur”

Malatya 1.Amatör Büyükler Futbol Ligi’nde sekizinci haftada Yeşiltepe Spor Kompleksi 3 nolu sahada Hekimhan Girmana ile Malatyaspor arasında oynanan karşılaşmanın bitiminin ardından olay çıktı.

Karşılaşma sonrası Hekimhan Girmana’nın yöneticileri ile maçın hakemi arasında yaşanan tartışma karakolda bitti.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Malatya Şubesi, “İlimizde 02.02.2020 tarihinde saat 12:00 da Yeşiltepe 3 nolu sahada oynanan Malatyaspor-Hekimhan Girmanaspor 1. Amatör Küme futbol müsabakasının bitiminde, sahada başlayan ve soyunma odası koridorlarında devam ederek; Hekimhan Girmanaspor takımının 2 futbolcusu ve 1 yöneticisi müsabakanın hakemi İlker Ayten’ e küfürler savurarak, darp ve fiziksel temas ile hakem arkadaşımıza saldırıda bulunmuştur. Hakem arkadaşımız; yapılan bu saldırı ve darp girişiminin ardından hastaneye giderek gerekli sağlık kontrolünden geçmiş ve darp raporu alarak akabinde yapılan bu çağ dışı eylemi gerçekleştiren kişi ve kişiler hakkında emniyette şikayetçi olmuştur. Hekimhan Girmanaspor futbolcularının ve yöneticisinin, sporun fair-play ruhuna ve onuruna yakışmayan eylem ve söylemleri futbol ailesinin bir parçası olan hakem camiamızı üzerek derinden sarsmıştır. Saha içinde bekledikleri sonucu alamayan, fanatik ruhlu, sporun asıl amacının dostluk, centilmenlik ve fair-play olduğunu göz ardı eden bu ve benzeri kişilerin tutum ve eylemleri bundan önce olduğu gibi, bugün ve bundan sonra da hem Türk Futbolunda hem de Malatya Futbolunda derin yaralar açmaya ve büyük zararlar vermeye devam edecektir. Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Malatya Şubesi olarak; hakem arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi ileterek, bu fütursuzca ve seviyesizce gerçekleşen olayı şiddetle kınıyor ve başlamış olan hukuki sürecin sonuna kadar takipçisi olacağımızın Kamuoyu tarafından bilinmesini istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Öte yandan Malatya 1.Amatör Büyükler Futbol Ligi’nde mücadele eden Hekimhan Girmanaspor Kulübü de yaşanan olayla ilgili açıklama yaptı.

Kulüp Basın Sözcüsü Ali Rıza Özer, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti: “Hekimhan Belediyesi Girmanaspor-Malatyaspor maçına orta hakem İlker Ayten damgasını vurmuştur. Maçın geneline bakılırsa kartlarını tümünü oyuncularımıza göstermesi, oyuncuların gardını düşürmesi, iki penaltı verilmemesi bir faciadır. Maç bitiminde kalecimiz, ‘hocam takır takır oyunculara kart çıkardın’ demesi, ardından sarı kartını çıkartıp kırmızı kart göstermesi olaylara neden oldu. Soyunma odası koridorunda bir hakeme yakışmayacak şekilde kulübümüze küfür etmesi etik midir? Bu olayı Malatya futbol severlere bırakıyoruz. Eğer birileri önümüzü kesecekse; aslanlar gibi çıksın desin, ‘biz sizleri şampiyon yapmayacağız.’ Taktiri Malatya futboluna bırakır, saygılarımızı sunarız.”

HABER: FERDİ DURDU/ YENİ MALATYA GAZETESİ- ERTV


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.