banner13

“Cumhuriyet Savcılarına Şikayette Bulunuyorum” - VİDEO Haber

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, “Bakın 8 maçımız var. 8 maçı eğer oynarsak en zayıf halka biziz. Eğer şansımız yaver giderse kurtarırız. Bu süre zarfında 17 maç oynamışlar. Beni manipüle edenlere söylüyorum; 17 maçın 11’ini kaybetmişsiniz. Ben konuştuktan sonra 4 maç kaybettiler. Taraftar nezdinde Adil Gevrek güvenini kaybetmiştir. Bu saatten sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve bende dahil siyasetçilerde kaçamaz, Malatyaspor’un o borcunu sorgulamayıp, hala arkasında durmaları bizi küme düşme noktasına getirmiştir” dedi. 

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
23 Mayıs 2020 Cumartesi 12:43
“Cumhuriyet Savcılarına Şikayette Bulunuyorum” - VİDEO Haber

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, “Bakın 8 maçımız var. 8 maçı eğer oynarsak en zayıf halka biziz. Eğer şansımız yaver giderse kurtarırız. Bu süre zarfında 17 maç oynamışlar. Beni manipüle edenlere söylüyorum; 17 maçın 11’ini kaybetmişsiniz. Ben konuştuktan sonra 4 maç kaybettiler. Taraftar nezdinde Adil Gevrek güvenini kaybetmiştir. Bu saatten sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve bende dahil siyasetçilerde kaçamaz, Malatyaspor’un o borcunu sorgulamayıp, hala arkasında durmaları bizi küme düşme noktasına getirmiştir” dedi. 

ERTV’de yayınlanan Gündem Özel programında Hülya Kaya’ya konuşan Fendoğlu, BtcTurk Yeni Malatyaspor’un Malatyalıların ortak değeri olduğunu ifade ederek, efsane Malatyaspor’da futbol oynadığını ifade etti. 

Efsane Malatyaspor’un Nurettin Soykan döneminde namağlup şampiyon olduğunda yöneticilik ve genel kaptanlık yaptığını anımsatan Fendoğlu, “Şampiyonluklar yaşadım. Çeşitli defalarda yönetimlerde bulundum. En son bulunduğum yönetimde mahkemelik oldu. 300 kişinin içerisinde yargılananlardan biri de benim. Bunda sizin eşinizde var. Böyle bir süreç içerisinde bazı şeyleri görmememiz veya görmezden gelmemiz bir Malatyalı olarak bir kere bulunduğum konum itibariyle yanlış olur. Milletvekilinin görevi nedir? Malatya’nın sorunlarına, Malatya halkının derdine, Malatya halkının sesi olmaya talip olan herkes ve bulunduğu bir siyasi partiden vekil olur; yasama-yürütme çerçevesinde meclisin çatısına gider. Gücü yettiği kadar memleketinin sesi olmaya çalışır ve sorunları dile getirir. Bu sorunlar içerisinde milletvekilinin Malatyaspor’a söz söyleme ya da söylememe hakkı var mıdır, vardır. Bunu bilmeyen İstanbul endeksli bazı sivil toplum kuruluşlarının başkanlarına söylüyorum… İçerisinde çok değerli, kıymetli yönetici arkadaşlarımız var. MASTÖB ve MAKON denilen, belli bir yerden talimat alan ve onları yönlendiren içerisinde de onursal başkanlık yapan Adil başkanın (Adil Gevrek) iki derneğine söylüyorum. ‘Akıllarını başlarına alsınlar. İstanbul’da oturup da Malatya’nın işine burunlarını sokmasınlar’ desem doğru mu olur, yanlış çünkü onlarda Malatyalı. Malatya’nın sorunlarını mutlaka dile getirecekler. Sivil toplum olma gereği olarak Malatya’nın depreminde yoksun, virüsünde yoksun, yardımında yoksun amma velakin mevcut başkan hakkında olumsuz bir şey konuşuldu diye 80 bin oy almış Milliyetçi Hareket Partisi’nin, 51 yıllık bir partinin Malatya’daki milletvekiline bildiri dağıtan iki başkanın hala orada oturmaları Malatya için bir züldür. Siz kimin adamısınız? Malatya sevdalısı mısınız, Adil Gevrek’in adamı mısınız, yandaşı mısınız? Malatyalı bunun hesabını sorar, aynen bugün benim yapacağım gibi… Akıllarını başlarına alacaklar. Beyefendilerin ayar vermeye çalıştıkları kişi de benim. Siz kimsiniz ki, bana ayar veriyorsunuz. Daha bunun hesabını verecekler. Öyle yağma yok” diye konuştu. 

Yeni Malatyaspor’daki krizin 2017’de başladığını savunan Fendoğlu, şunları söyledi: “Lige çıktığımız sezondan başlıyor. Hatırlayayım, Ertuğrul Sağlam ile anlaştık. Ertuğrul Sağlam liste verdi, Adil bey kulüp başkanı olarak verilen listeden sadece 3 futbolcu aldı. Ertuğrul da dedi ki ‘tesisler yetersiz, futbolcu yetersiz, ben prensiplerime saygılı bir hocayım, bu şartlar altında sizinle çalışamam.’ İlk maçı almasına rağmen takımı bırakıp gitti. Bunu hanemize yazdık. Dia ve Barazite transferleri Malatya’ya yük olmuştur. Bunun parasının hesabını da vermemişlerdir. MASTÖB, MAKON, Adil bey bunun hesabını kim verecek? FETÖ’den yargılanan Ersin mi verecek? ‘Oğlum, kardeşim’ diyordun, Ersin ile birlikte yiyip, içiyordun… Ersin hapis cezası aldı, Adil bey hakkında bir soruşturma açılmadı. Malatya’ya geleceksin, hasbelkader kulüp başkanı olacaksın, o günkü belediye başkanı bir iş adamına teklif edecek, o iş adamı da seni getirip buraya koyacaksın ve sende geleceksin ‘astığım astık, kestiğim kestik.’ Burası Malatya. Herkes hesabı gelince sorar. Ben bundan siyasi kazanım elde etmedim. Siyasetimin geleceğini hiç düşünmeden Malatyaspor’un kötü gidişini, geçmiş dönemlerdeki yöneticilik tecrübemle, Malatyaspor’u yakın takip etmemle, Mayıs 2019’daki kongrede çıkıp kendi ağzıyla ’19 milyon TL borcum var’ dedi. Borçsuz devralmış bir kulübü, 19 milyonu ibra ettik, üstüne de 20 milyon borçlandırdık. Mayıs’tan Ekim’e, Kasım’a ne değişti de 41 milyon borca çıkardın sen? O da yetmedi kalktın geldin Şubat’taki borcu yükselttin. Ben bunları söylediğim için ‘Fendoğlu, Malatyaspor’u manipüle ediyor’ dediniz. Ben, Malatyaspor’u manipüle etmiyorum, Adil Gevrek Malatyaspor’u sen ve sana destek verenler manipüle ediyor. Eğer bu Malatyaspor küme düşürse, bu borçla düşerse 3 Mart’tan sonra destekle fotoğraf verenler Malatyaspor’un tüm borcunu da yüklenmek zorundalar. O fotoğraf basında var, herkes gidip alabilir. Dia’yı atlattık, kaptanımız Yalçın vardı. Erol Bulut iyi bir arkadaşımdır. Erdol hoca Yalçın’ı şoförle kavgadan dolayı kadro dışı bırakmıyor, başkan bırakıyor. Yalçın Ankaragücü’ne gitti, biz stopersiz kaldık. O gün bugündür bir Sadık vardı, onu da Fenerbahçe’ye verdik. Bunlar hep sorunlar. Fenerbahçe maçındaki bilet olayı… Sen neye inanarak bilet fiyatını yükselttin? Ondan sonraki Gençlerbirliği maçında da ‘gelirini şehit ailelerine bağış yapacağız’ dedin, 2-3 lira yaptın. Böyle bir istikrarsızlık var mı? Bunlar bir süreç ama konuşulmuyor. Mali kongrede 19 milyon borç, tüzüğü de delerek borçlandırdık, el kaldırdık bende vardım. Altyapıdan futbolcu yetişmiyor. U17 küme düştü, U19’dan bir futbolcu çıkmış o da Ertan Mumcu’nun zamanında kaleci Abdulsamed başka yok. O kadar parayla altyapıya önem verilse Malatya’da geçmişte ne futbolcular çıktı. Futbol köyü projesi kapsamında üniversiteden 100 dönümlük yer istedi iki sahayı geçmedi. Sezona ne ile başladık, iki kupa finali… Ligde şampiyonluk, Türkiye Kupası’nda da final oynama… Ocak ayında hem kupaya hem de ligde boşa çıktı.”

“Ben dua ediyorum ki ligler oynanmasın’ diyen Fendoğlu, “Bakın 8 maçımız var. 8 maçı eğer oynarsak en zayıf halka biziz. Eğer şansımız yaver giderse kurtarırız. Bu süre zarfında 17 maç oynamışlar. Beni manipüle edenlere söylüyorum; 17 maçın 11’ini kaybetmişsiniz. Ben konuştuktan sonra 4 maç kaybettiler. Kim kimi manipüle ediyor? Bu nasıl Malatyalılıktır? Taraftar nezdinde Adil Gevrek güvenini kaybetmiştir. Bu saatten sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve bende dahil siyasetçilerde kaçamaz, Malatyaspor’un o borcunu sorgulamayıp, hala arkasında durmaları bizi küme düşme noktasına getirmiştir. Cumhuriyet Savcılarına şikayette bulunuyorum; bulunduğu süre içerisindeki tün dönemlerin incelenmesini ve özellikle de son iki yılın incelenmesini bir Malatyalı vatandaş olarak talep ediyorum ve bununda takipçisi olacağım. 3 Mart’tan beri sabırla bekledim. Guilherme ile Jahovic’i sen niye verdin? ‘Araya giremeyeceğim hatırı büyük insanların transferi oldu’ diye bir duyum aldım. Bu doğruysa çık açıkla. Araya giren hatırı sayılır kişi kim? Kimin futbolcusunu kime peşkeş çekiyorsun? Depremden dolayı maç erteleme skandalı. Böyle bir şey yok. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı diyor ki; “Afet bölgesi ilan edilmiş Malatya ve Elazığ’da futbolu erteleyelim.” Ne kadar güzel bir şey. İki gün sonra ‘biz oynayacağız.’ Fenerbahçe ağzıyla konuşuyor. Trabzon ile kötü oluyor, Trabzon’da Guilherme’yi elinden alıyor. Basiretsizlik, bilgisizlik, ilgisizlik… Bugün hala kulüp başkanı. 2 trilyona arabaları sattılar. Belediyelerden 5 milyon para aldı. 3 milyon büyükşehir, 1 milyon Battalgazi, 1 milyon Yeşilyurt Belediyesi verdi. Arabalar satıldı 2 milyon TL daha verdiler. Şimdi de Esenlik’i bankaya kefil gösterip, ipotek verip, 20 milyon TL kredi çekecekler. Çektirmem kardeşim, bu işi yapamazsınız. Adil Gevrek kendisi getirip parayı versin. ‘Borçsuz aldım, 120 milyon gelirim var, 19 milyon borcum var’ dedi. Borç Ekim’de 31 milyona, Ocak’ta 41, şimdi de diyorlar 71. Biz, borcun ne kadar olduğunu da bilmiyoruz. Malatyaspor kulübü 5 Şubat’ta atmış, “Süper Ligin son 5 sezonunun transferde en çok kar eden kulüpleri sıralamasında BtcTurk Yeni Malatyaspor’umuz üçüncü oldu” diyor. Beşiktaş 27, Kasımpaşa 23, Malatya 7 milyon Euro. 54 milyon eder, kar etti ise bu para nerede? Bu kendi ifadeleri, ayıp karşılarında çocuk yok. Bir an önce çeki düzen versinler, bu takıma kayyum atasınlar, buda gidip hesabını verecek. Onu hesap vermeden de bırakmayız. Hesap verecek; alacaklıysa alacağını vereceğiz, borçluysa borcunu verecek. Malatyalı borcunu unutmaz. Adil Gevrek’in bugün kalmaması daha hayırlı çünkü paralarını vermemiş, futbolcu güvenmiyor. Benim başkan adayım yok, kimse yanlış anlamasın. Kimsenin adamı da değilim, Malatyaspor’un adamıyım, Malatyaspor’a hizmet ediyorum. Siyasi hiçbir beklentimde yok. Küme düşerse hepimiz küme düşeriz” diye konuştu.

Son Güncelleme: 23.05.2020 13:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.