banner13

BYMS’de Guilherme dönemi sorunlu bitti

BtcTurk Yeni Malatyaspor’da kiralık olarak forma giyen Brezilyalı merkez orta saha oyuncusu Guilherme Costa Marques’in sözleşmesi feshedildi. Trabzonspor ile anlaşan Guilherme, Malatya kulübünden sorunlu ayrıldı.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
31 Ocak 2020 Cuma 13:47
BYMS’de Guilherme dönemi sorunlu bitti

‘Gitti, gidecek, gitmek isterse önü açılacak, kulübün menfaatleri doğrultusunda transferine izin verilecek’ derken Guilherme, sessiz sedasız takımdan ayrıldı ve Trabzonspor ile anlaştı. Beşiktaş’ın kapısından dönen Brezilyalı futbolcu, bu kez Trabzonspor’dan gelen teklifi geri çevirmedi ve Antalya kampından ayrılarak, Karadeniz’e gitti.

Guilherme Costa Marques’in BtcTurk Yeni Malatyaspor’a transferi olay olmuştu. Sarı kırmızılı kulüp, İtalyan ekibi Benevento’da forma giyen Brezilyalıyı hummalı bir çalışmayla Malatya’ya getirdi ve renklerine kattı.

2018-2019 sezonunda BtcTurk Yeni Malatyaspor’da kiralık olarak forma giyen Guilherme’nin sezon sonunda sözleşmesi sona erdi ancak sarı kırmızılı kulüp, performansıyla göz dolduran Brezilyalı kadrosunda tutmak için yoğun bir mesai harcandı. 28 yaşındaki oyuncu 2 yıllığına daha Malatya ekibine kiralandı.

Guilherme’nin takımda kalması herkesi memnun etti ancak devre arası gelince olanlar oldu. Önce Beşiktaş ve Fenerbahçe ardından da Trabzonspor, Brezilyalı orta saha oyuncusunu kadrosuna katmak için zemin yokladı. Beşiktaş tam Guilherme’yi kadrosuna katacaktı ki harcama limitine takıldı. Siyah beyazlı takımın kapısından dönen yetenekli oyuncunun sezonu sarı kırmızılı kulüpte tamamlayacağı bekleniyordu ancak olmadı.

Guilherme Costa Marques’İ gündemine alan Trabzonspor, Antalya kampında bulunan oyuncuyla temasa geçti ve anlaşma sağladı. Brezilyalı futbolcu, ailesiyle birlikte takımın Antalya’daki kampından ayrıldı.

BtcTurk Yeni Malatyaspor Kulübü, kendilerinden izinsiz gerçekleştirilen görüşme dolayısıyla sert bir açıklama yayınlayarak, konuyla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve FIFA’ya başvuruda bulunacaklarını açıkladılar. Sarı kırmızılı kulüp, Brezilyalı oyuncunun sözleşmesini de feshetti.

Guilherme 61 kez BtcTurk Yeni Malatyaspor’un formasını giydi. Brezilyalı oyuncu, 61 karşılaşmada 12 gol kaydederken, 13’te asist yaptı.

HABER: FERDİ DURDU/ YENİ MALATYA GAZETESİ- ERTV


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.