banner13

BYMS, Konya'dan 3 puanla dönmek istiyor

Spor Toto Süper Ligin sekizinci haftasında 21 Ekim Pazartesi günü 20.00’da BtcTurk Yeni Malatyaspor, deplasmanda İttifak Holding Konyaspor ile karşı karşıya gelecek. Sarı kırmızılılar, zorlu karşılaşmadan 3 puanla ayrılarak, yoluna emin adımlarla devam etmek istiyor.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
18 Ekim 2019 Cuma 16:33
BYMS, Konya'dan 3 puanla dönmek istiyor

Süper Lig'de sekizinci haftada BtcTurk Yeni Malatyaspor, 21 Ekim Pazartesi günü Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda saat 20.00'da İttifak Holding Konyaspor ile karşı karşıya gelecek. Ligde geride kalan 7 hafta sonunda 10 puan toplayan sarı kırmızılılar, zorlu deplasmanda mutlak 3 puanı hedefliyor. Ligde zorlu bir dört haftalık periyoda girecek olan BtcTurk Yeni Malatyaspor, ilk rauntta 3 puanla dönerek, iyi gidişatını sürdürmenin hesaplarını yapıyor.

BtcTurk Yeni Malatyaspor, Spor Toto Süper Lig’de geride kalan 7 haftalık bölümde 10 puan topladı ve milli araya 9’uncu sırada girdi. Ligde oynadığı 7 karşılaşmada 3 kez galip gelen sarı kırmızılılar, 1 karşılaşmada berabere kalırken, 3 karşılaşmayı ise kaybetti. İttifak Holding Konyaspor ise Spor Toto Süper Lig’de geride kalan 7 haftalık süreçte 12 puan topladı ve milli araya 4’üncü sırada girdi. Ligde oynadığı 7 karşılaşmada 3 kez galip gelen yeşil beyazlılar, 3 karşılaşmada berabere kalırken, 1 karşılaşmayı ise kaybetti.

İSTATİSTİKLER NE DİYOR?

Opta Fact'in verilerine göre, Konyaspor ile Yeni Malatyaspor'un Süper Lig tarihinde oynadığı dört maçta taraflar birer galibiyet elde etti (2B).

Konyaspor ile Yeni Malatyaspor'un Süper Lig tarihinde oynadığı dört maçta toplam altı gol atılırken (3-3), iki takım da hiçbir maçta iki gol kaydedemedi.

Süper Lig'de oynadığı son dört maçın üçünü kazanan Konyaspor (1M), aynı sayıda galibiyeti daha önceki 21 karşılaşmada alabilmişti (14B 4M).

Yeni Malatyaspor, Süper Lig'de çıktığı son dokuz deplasmanda gol yediği maçları kaybetti (7M), kalesini gole kapadığı karşılaşmaları kazandı (2G).

Bu sezon Süper Lig maçlarının ikinci yarılarında en fazla gol atan takım Yeni Malatyaspor (11).

Süper Lig'in ilk yedi haftasında hem en fazla kafa golü (4), hem de ceza sahası dışından en çok gol yiyen (4) takım Yeni Malatyaspor.

2019/20 Süper Lig sezonunda en fazla penaltı golü atan takım olan Konyaspor (3), bu üç golü de son iki karşılaşmada buldu.

Süper Lig'de bu sezon en fazla gol atan orta saha oyuncusu, Konyaspor forması giyen Farouk Miya (4).

Bu sezon Süper Lig'de en fazla gol atan (7; Adis Jahovic) ve asist yapan (5; Guilherme) oyuncular Yeni Malatyaspor forması giyiyor.

HABER: FERDİ DURDU/ YENİ MALATYA GAZETESİ-  ERTV


Son Güncelleme: 18.10.2019 16:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.