banner13

BYMS-Kayserispor mücadelesi için istatistikler ne diyor?

Spor Toto Süper Ligin 9.haftasında BtcTurk Yeni Malatyaspor, 27 Ekim Pazar günü 14.00'da Yeni Malatya Stadyumu'nda İstikbal Mobilya Kayserispor ile karşı karşıya gelecek. BtcTurk Yeni Malatyaspor, evinde oynayacağı karşılaşmayı kazanıp galibiyet serisi yakalamak, İstikbal Mobilya Kayserispor ise puan ya da puanlar alarak çıkışa geçmek istiyor.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
24 Ekim 2019 Perşembe 14:38
BYMS-Kayserispor mücadelesi için istatistikler ne diyor?

Süper Lig'de geride kalan 8 haftada topladığı 13 puanla beşinci sırada yer alan BtcTurk Yeni Malatyaspor, 8 haftalık süreçte henüz galibiyeti bulunmayan ve 4 puanla ligin son sırasında yer alan İstikbal Mobilya Kayserispor'u konuk edecek. Ligde bu sezon üst üste ikinci kez galip gelen Malatya ekibi, ligde sıkıntılı günler geçiren rakibini sahasında taraftarının desteğiyle yenerek, iyi gidişatını sürdürmenin hesaplarını yapıyor.

SÜPER LİG’DE BEŞİNCİ KEZ KARŞI KARŞIYA GELİYORLAR

BtcTurk Yeni Malatyaspor ile İstikbal Mobilya Kayserispor daha önce Süper Lig’de 4 kez karşı karşıya gelirken, bu karşılaşmaların 2’si Malaya ekibinin üstünlüğüyle sonuçlandı. 2 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. 

BtcTurk Yeni Malatyaspor ile İstikbal Mobilya Kayserispor daha sonra Spor Toto Süper Lig’de 2017-2018 sezonunda karşı karşıya geldi. 2017-2018 sezonunu ilk yarısında Kayseri’de oynanan karşılaşma 1-0 BtcTurk Yeni Malatyaspor’un üstünlüğüyle sonuçlandı. Sezonun ikinci yarısında Malatya’da oynanan karşılaşma ise 3-2 Malatya ekibinin üstünlüğüyle sonuçlandı.

İki takım 2018-2019 sezonunda bir kez daha Süper Lig’de karşı karşıya geldi. Sezonun ilk yarısında Kayseri’de oynanan karşılaşma 0-0’lık eşitlikle sonuçlandı. Sezonun ikinci yarısında Malatya’da oynanan karşılaşma ise 1-1’lik skorla neticelendi.

İSTATİSTİKLER NE DİYOR?

Opta Fact’in verilerine göre, Yeni Malatyaspor, Süper Lig tarihinde Kayserispor ile oynadığı dört maçta da rakibine mağlup olmadı (2G 2B).

Kayserispor'un Süper Lig tarihinde Altay'ın (4B 4M) ardından en fazla maçta karşılaşıp mağlup edemediği rakibi Yeni Malatyaspor (2B 2M).

Son iki Süper Lig maçını kazanan Yeni Malatyaspor, aynı sayıda galibiyeti daha önceki sekiz karşılaşmada alabilmişti (1B 5M).

10 haftadır galip gelemeyen ve Süper Lig'de devam eden en uzun serinin sahibi olan Kayserispor (5B 5M), tarihinde 11 maçlık kazanamama serisi yaşamadı.

Süper Lig'in ilk sekiz haftasında ceza sahası dışından en fazla gol atan takım olan Yeni Malatyaspor (4), aynı zamanda en fazla gol yiyen iki ekipten biri konumunda (4; Antalyaspor ile birlikte).

Bu sezon Süper Lig'de şu ana kadar en fazla oyuncusu kırmızı kart gören takım olan Kayserispor (5), aynı zamanda son altı sezonda ligdeki tüm takımlardan daha fazla kırmızı kart gördü (32).

Bu sezon Süper Lig'de en fazla gole katkı sağlayan oyuncu, Yeni Malatyaspor forması giyen Guilherme (4 gol & 5 asist).

Kayserispor forması giyen Umut Bulut'un Süper Lig kariyerinde Göztepe'nin (5 maç) ardından en fazla karşılaşıp gol atamadığı takım Yeni Malatyaspor (4 maç).

Son iki Süper Lig maçında sahadan galibiyetle ayrılan Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Ocak-Şubat 2017'den (4 maç) bu yana üç maçlık seri yakalayamıyor. Yalçın o süreçte bu maçtaki rakibi Kayserispor'u çalıştırıyordu.

Süper Lig'de teknik direktör olarak 100. maçına çıkmaya hazırlanan Sergen Yalçın (36G 30B 33M), lig tarihinde en fazla maçta sahaya çıkan Samet Aybaba (609) ile karşılaştığı dört Süper Lig maçında da rakibine yenilmedi (3G 1B) ve sadece berabere biten karşılaşmada gol yedi (toplamda 8-1).

HABER: FERDİ DURDU/ YENİ MALATYA GAZETESİ- ERTV


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.