banner13

BYMS, ilk yarıyı sekizinci sırada tamamladı

Süper Lig’de üçüncü sezonunu yaşayan BtcTurk Yeni Malatyaspor, 2019-2020 sezonunun ilk yarısını 24 puanla sekizinci sırada tamamladı.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
30 Aralık 2019 Pazartesi 16:21
BYMS, ilk yarıyı sekizinci sırada tamamladı

Yeni Malatyaspor, sezonun ilk yarısında 17 haftalık bölümde 6 galibiyet, 6 beraberlik, 5’e mağlubiyet yaşadı. Sarı kırmızılı takım, 17 hafta sonunda topladığı 24 puan ve gol averajıyla sekizinci sırada yer aldı.

BtcTurk Yeni Malatyaspor, 2019-2020 sezonunu ilk yarısında rakip ağlara 32 gol bırakırken, ligin en golcü takımları arasında yer aldı. Malatya temsilcisi, kalesinde ise 22 gol görürken, artı 10 averajla ilk yarıyı tamamlamış oldu.

İÇERİDE KÖTÜ DEPLASMANDA İYİ

BtcTurk Yeni Malatyaspor, ligin ilk yarısında sahasında istikrarsız bir görüntü ortaya koyarken, deplasman maçlarında daha başarılı bir grafik çizdi.

Sarı kırmızılılar, 17 haftalık bölümde topladığı 24 puanın 11’ini iç sahasında kazandı. Malatya ekibi, sahasında oynadığı 8 karşılaşmada 3 galibiyet, 2 beraberlik, 3’te mağlubiyet yaşadı. Sarı kırmızılı takım, 8 iç saha maçında 16 gol kaydedip, 10 gol yedi.

BtcTurk Yeni Malatyaspor, ligin ilk yarısında deplasman maçlarında daha iyi sonuçlar aldı. Deplasmanda oynadığı 9 karşılaşmada 3 galibiyet, 4 beraberlik, 2’de mağlubiyet yaşayan sarı kırmızılılar, bu karşılaşmalarda 13 puan toplayarak, dış saha maçlarında en çok puan toplayan takımlar arasında yer aldı. Malatya ekibi, ilk yarıda deplasmanda oynadığı 9 karşılaşmada rakip ağlara 16 gol bırakırken, kalesinde ise 12 gol gördü.

SAHALARINDA ŞOK MAĞLUBİYETLER YAŞADILAR

Süper Lig’de üçüncü sezonunu yaşayan ve her sezon üzerine koyarak yoluna devam eden BtcTurk Yeni Malatyaspor, 2019-2020 sezonunu ilk yarısında evinde şok mağlubiyetler yaşadı.

Sahasında 3 karşılaşmayı kaybeden sarı kırmızılılar, 8 karşılaşmada hanesine sadece 11 puan yazdırabildi.

İç sahada ilk maçını birinci haftada Medipol Başakşehir ile oynayan BtcTurk Yeni Malatyaspor, rakibini 3-0 mağlup etti ve sezona sahasında güzel bir başlangıç yapmış oldu.

Ligin üçüncü haftasında sahasında Aytemiz Alanyaspor’u konuk eden sarı kırmızılılar, 5 golün çıktığı karşılaşmayı 3-2 kaybetti ve evinde ilk mağlubiyetini aldı.

Beşinci haftada sahasında Galatasaray ile 1-1 berabere kalan sarı kırmızılılar, yedinci haftada Yukatel Denizlispor’u 5-1’lik skorla mağlup etti.

BtcTurk Yeni Malatyaspor, ligin 9.haftasında sahasında İstikbal Mobilya Kayserispor’u 4-0 mağlup ettikten sonra sahasında istediği sonuçları alamadı. 12.haftada Fenerbahçe ile 0-0 berabere kalan

Malatya ekibi, 14.haftada Demir Grup Sivasspor’a 3-1 kaybetti. BtcTurk Yeni Malatyaspor, ligin 15.haftasında ise Çaykur Rizespor’a 2-0’lık skorla kaybetti.

GEÇEN SEZONUN GERİSİNDE

BtcTurk Yeni Malatyaspor, bu sezon 17 haftalık bölümde topladığı 24 puanla, 2018-2019 sezonun ilk yarısına göre geride kaldı.

Geçtiğimiz sezon 17 haftalık bölümde 8 galibiyet, 5 beraberlik, 4’te mağlubiyet yaşayan sarı kırmızılılar, 29 puan toplamıştı. Malatya ekibi, bu sezon topladığı 24 puanla, geçen sezonun 5 puan gerisinde yer aldı.

2018-2019 sezonunu üçüncü sırada tamamlayan sarı kırmızılılar, bu sezonun ilk yarısı itibariyle sekizinci sırada bulunuyor.

HABER: FERDİ DURDU/ YENİ MALATYA GAZETESİ- ERTV


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.