banner13

BYMS galibiyet özlemini de İstanbul şansızlığını da sonlandırdı

Süper Lig ekibi BtcTurk Yeni Malatyaspor, ligin 15.haftasında deplasmanda Beşiktaş’ı 2-0 yenerek, hem galip gelememe serisini hem de İstanbul şansızlığını sonlandırmış oldu.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
16 Aralık 2019 Pazartesi 17:44
BYMS galibiyet özlemini de İstanbul şansızlığını da sonlandırdı

Süper Lig’de 15.haftada BtcTurk Yeni Malatyaspor deplasmanda Beşiktaş ile karşı karşıya geldi. Sarı kırmızılılar, sabırlı ve planlı oynadığı karşılaşmayı Bifouma, Mina ve Hadebe’nin de üstün performansıyla 2-0 kazandı.

Süper Lig’de son galibiyetini 27 Ekim’de Malatya’da oynanan 9.hafta karşılaşmasında İstikbal Mobilya Kayserispor’u 4-0 yenerek alan BtcTurk Yeni Malatyaspor, daha sonraki 5 haftalık bölümde galibiyet alamadı. 5 haftada 4 beraberlik, 1’de mağlubiyet alan sarı kırmızılılar, 15.haftada deplasmanda Beşiktaş’ı 2-0 yenerek, bu seriyi sonlandırmış oldu.

15 HAFTADA 6.GALİBİYET

BtcTurk Yeni Malatyaspor, Süper Lig’de geride kalan 15 hafta sonunda 6.galibiyetini alarak puanını 23’e yükseltti.

15 haftalık bölümde 6 galibiyet, 5 beraberlik, 4’te mağlubiyet alan sarı kırmızılı takım, 31 gol atıp, 19 gol yedi.

BtcTurk Yeni Malatyaspor, ligde elde ettiği 6 galibiyetin 3’ünü sahasında, 3’ünü ise deplasmanda elde etti.

“ÜZERİMİZDEKİ ŞANSIZLIĞI KIRDIĞIMIZ İÇİN MUTLUYUZ”

BtcTurk Yeni Malatyaspor Kulübü Basın Sözcüsü Hakkı Çelikel, Beşiktaş karşısında net bir skorla galip geldikleri için mutlu olduklarını söyledi.

Ligde 7 haftalık bir yenilmezlik serisinin ardından Demir Grup Sivasspor’a mağlup olduklarını anımsatan Çelikel, “Haftalardır süregelen bir şansızlığımız vardı. Üzerimizdeki bu şansızlığı kırdığımız için mutluyuz. Beşiktaş karşısında sergilediğimiz oyunla galibiyeti hak ettik” dedi.

Çelikel, Beşiktaş karşısında deplasmanda oynanması gerektiği gibi bir futbol ortaya koyduklarını ifade ederek, “Öncelikle galibiyetten dolayı mutluyuz. Çalışmalarımızın meyvelerini alarak sahadan galibiyetle ayrıldık. Son haftalarda üzerimizde bir şansızlık vardı. Son saniyeler yediğimiz gollerle önemli puanlar kaybettik. Yine hakem hatalarından puanlar kaybettiğimizi düşündüğümüz maçlar var. Bu maç bizim diriliş maçımız oldu diyebilirim. Futbolcularımızın atılan gollerden sonra talihsiz bir sakatlık geçiren Eren Tozlu'nun formasını göstermesi ayrıca güzel bir tabloydu” dedi.

Ligin ilk yarısında kalan 2 haftayı da istedikleri gibi tamamlayarak, devre arasına iyi bir şekilde girmek istediklerini kaydeden Çelikel, “Ligin ilk yarısında kalan 2 maçımızı da kazanıp ilk yarıyı 29 puanda bitirmek istiyoruz. Bunu başaracak gücümüz var. Söylediğim gibi artık önümüzü daha net görebiliyoruz” diye konuştu.

HABER: FERDİ DURDU/ YENİ MALATYA GAZETESİ- ERTV


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.