banner13

BYMS eksik Beşiktaş’ı geçemedi: 0-1

Süper Ligin 32.haftasında BtcTurk Yeni Malatyaspor, küme düşmeme mücadelesinde kendi sahasında çok önemli bir 3 puanı, çok eksikle Malatya’ya gelen Beşiktaş’a penaltıdan yediği golle 1-0 mağlup olarak kaptırdı. B.Yeni Malatyaspor, küme düşmeme mücadelesindeki rakiplerinden Konyaspor’un lider Medipol Başakşehir’i 4-3, Denizlispor’un ise lig ikincisi Trabzonspor’u 2-1 mağlup etmeleriyle Malatyaspor ligde kalabilme umudunu adeta Yeni Malatya Stadı’na gömdü.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
14 Temmuz 2020 Salı 13:27
BYMS eksik Beşiktaş’ı geçemedi: 0-1

Süper Ligin 32.haftasında BtcTurk Yeni Malatyaspor, küme düşmeme mücadelesinde kendi sahasında çok önemli bir 3 puanı, çok eksikle Malatya’ya gelen Beşiktaş’a penaltıdan yediği golle 1-0 mağlup olarak kaptırdı. B.Yeni Malatyaspor, küme düşmeme mücadelesindeki rakiplerinden Konyaspor’un lider Medipol Başakşehir’i 4-3, Denizlispor’un ise lig ikincisi Trabzonspor’u 2-1 mağlup etmeleriyle Malatyaspor ligde kalabilme umudunu adeta Yeni Malatya Stadı’na gömdü.

STAT: Yeni Malatya

HAKEMLER: Fırat Aydınus (İstanbul Bölgesi-Üst Klasman Hakemi), Aleks Taşcıoğlu (İstanbul Bölgesi-Üst Klasman Yardımcı Hakemi), Erdem Bayık (İstanbul Bölgesi-Üst Klasman Yardımcı Hakemi), 4.hakem Yasin Kol (Trabzon Bölgesi-Üst Klasman Hakemi), VAR hakemi Alper Ulusoy (İzmir Bölgesi-Üst Klasman Hakemi), AVAR hakemi Alper Çetin (Kocaeli Bölgesi-Üst Klasman Hakemi)

BTCTURK YENİ MALATYASPOR: 30.Fabien Ceddy Farnolle, 6.Robin Yalçın (Dk.58 24.Vidar Örn Kjartansson), 7.Gökhan Töre, 8.Murat Yıldırım (Dk.79 55.Youssuf Ndayishimiye), 9.Umut Bulut (Dk.79 21.Moryke Fofana), 16.Teenage Lingani Hadebe, 19.Afriyie Acquah (Dk.71 14.Ahmed Ildız), 20.Mitchell Donald (Dk.58 54.Remi Walter), 29.İssam Chebake, 44.Arturo Rafeal Mina Meza, 45.Karim Hafes Ramadan Seifeldin

YEDEKLER: 22.Abdulsamed Damlu, 3.Erkan Kaş, 14.Ahmed Ildız, 15.Mustafa Akbaş, 21.Moryke Fofana, 24.Vidar Örn Kjartansson, 53.Yiğithan Güveli, 54.Remi Walter, 55.Youssuf Ndayishimiye, 91.Sakıb Aytaç

TEKNİK SORUMLU: Hikmet Karaman

BEŞİKTAŞ: 30.Ersin Destanoğlu, 4.Victor Ruiz Torre, 11.Tyler Dominic Boyd, 15.Mohamed Naser Elsayed Elneny, 19.Georges Kevin Nkoudou Mbida (Dk.84 41.Kartal Kayra Yılmaz), 20.Necip Uysal, 24.Domagoj Vida, 27.Jeremain Marciano Lens (Dk.46 9.Güven Yalçın), 77.Gökhan Gönül, 88.Caner Erkin, 92.Abdoulay Diaby (Dk.90+2 3.Enzo Pablo Roco Roco)

YEDEKLER: 97.Utku Yuvakuran, 3.Enzo Pablo Roco Roco, 9.Güven Yalçın, 12.Erdoğan Kaya, 33.Rıdvan Yılmaz, 34.Kerem Kalafat, 41.Kartal Kayra Yılmaz

TEKNİK SORUMLU: Sergen Yalçın

GOL: Dk.52 Caner Erkin (Penaltıdan- Beşiktaş)

SARI KARTLAR: Nkoudou, Victor Ruiz (Beşiktaş)

Dakika 2: Beşiktaş’ta Caner’in soldan kullandığı serbest vuruşta Gökhan Gönül kafayı vurdu top auta çıktı.

Dakika 11: Yeni Malatyaspor gole çok yaklaştı. Robin Yalçın’ın yaşadığı topla buluşan Umut Bulut, pasını sağdan hareketlenen Gökhan’a aktardı. Gökhan ceza sahası sağ çaprazdan vurdu top auta çıktı.

Dakika 12: Yeni Malatyaspor bir kez daha gole çok yaklaştı. Gökhan Töre topu sağdan taşıdı ve pasını Umut Bulut’a aktardı. Umut Bulut vurdu top üstten auta çıktı ve ev sahibi ekip mutlak bir golden oldu.

Dakika 15: Robin Yalçın ceza sahası dışından sert vurdu ancak çerçeveyi bulamadı.

Dakika 16: Tyler Boyd’un pasında topla buluşan Abdoulay Diaby hareketlendi ancak Hadebe araya girdi. Kaleci Farnolle yavaşlayan topu rahatlıkla kontrol etti.

Dakika 31: Caner Erkin’in soldan kullandığı köşe vuruşunda savunmadan seken top arka direkte Mohamed Elneny’in önüne düştü. Elneny etkili bir vuruş yapamıyor ve top auta çıkıyor.

Dakika 38: Kevin Nkoudou’nun sert şutunda kaleci Farnolle iyi uzandı ve topun ağlara gitmesine izin vermedi.

Dakika 43: Yeni Malatyaspor mutlak bir golü kaçırdı. Sarı siyahlılar penaltı bekledi, Fırat Aydınus VAR odası ile konuştu ama penaltı kararı çıkmadı. Hadebe çalışmalarla soldan topu iyi taşıdı ve pasını vermek istedi Murat Yıldırım dokunmak istedi ancak yerde kaldı. Arka tarafa açılan top Gökhan’ın önünde kaldı. Gökhan geriye çıkarttı ancak sonuç çıkmadı.

İlk yarının sonuna oynanmamış süre olarak 3 dakika ilave edildi.

Dakika 45+3: Yeni Malatyaspor gole çok yaklaştı. Yeni Malatyaspor’da Karim Hafez’in soldan ortasında Murat Yıldırım kafayı vurdu kaleci başarılı bir kurtartış yaptı ve gole izin vermedi.

Mücadelenin ilk yarısı 0-0’lık eşitlikle sonuçlandı.

Dakika 47 PENALTI: Caner Erkin’in kullandığı köşe vuruşunda Gökhan Gönül ile kaleci Fabien Farnolle birlikte yükseldi. Gökhan ve Farnolle’un dokunamadığı top arkaya açıldı. Bu pozisyonda hakem Fırat Aydınus, kaleci Fabien Farnolle’un Gökhan Gönül’e yaptığı hareket sonrası VAR odası ile görüştükten sonra ekran başına gidip, görüntüyü izledi. Hakem Fırat Aydınus, görüntüyü izledikten sonra beyaz noktayı gösterdi.

Dakika 52 GOL: Beşiktaş’ta penaltıyı Caner Erkin kullandı. Caner topu ağlara gönderdi: 0-1.

Dakika 54: Beşiktaş’ta Güven topu Mina’dan kaptı. Güven topu taşıdı ve sert vurdu kaleci Farnolle iyi uzandı ve topu kornere çeldi. Korneri Caner kullandı. Sağdan kullanılan korner atışında Gökhan kafayı vurdu top yandan auta çıktı.

Dakika 56: Gökhan’ın kullandığı serbest vuruşa İssam Chebake kafayı vurdu ancak etkisiz vuruşta top auta çıktı.

Dakika 64: Yeni Malatyaspor’da Gökhan Töre’nin soldan gönderdiği pasta topla buluşan Remi Walter, topu kontrol etti ve şutu çekti ancak çerçeveyi bulamadı.

Dakika 66: Karim Hafez’in soldan ortasında Gökhan’a çarpan top kaleye yöneldi. Kaleci Ersin son anda parmaklarının ucuyla topu kornere çeldi. Korner atışından sonuç çıkmadı.

Dakika 72: Gökhan Töre’nin Beşiktaş yarı sahasının ortasından kullandığı serbest vuruşta İssam Chebake yükseldi ve kafayı vurdu ancak top auta çıktı.

Dakika 74: Murat Yıldırım’ın sağdan yaptığı ortada Vidar Örn Kjartansson’un kafayı vurdu ancak meşin yuvarlak çerçeveyi bulmadı.

Dakika 81: Yeni Malatyaspor gole çok yaklaştı. Gökhan Töre soldan ısrarla mücadeleyi bırakmadı ve topu taşıyarak ortasını yaptı. Vidar Örn Kjartansson’un gelişine vurduğu topun yönünü değiştiremeyince tehlike sonlandı.

Dakika 82: Gökhan Töre’nin soldan ortasında Vidar Örn Kjartansson’dan önce kaleci Ersin çıktı ve topu kontrol etti.

Dakika 83: Fofana’nın içeriye akıl dolu pasında Youssuf hareketlendi ancak kaleci Ersin, kalesini terk ederek topun sahibi oldu.

Dakika 86: Yeni Malatyaspor tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kazandı. Kaleyi tam karşıdan gören noktadan kazanılan serbest vuruşu Ahmed Ildız kullandı top barajdan döndü.

Dakika 88: Youssuf’un ceza sahası içerisinde geriye çıkarttığı topun gelişine vuran Ahmed Ildız çerçeveyi bulamadı.

Dakika 90: Ahmed Ildız ceza yayı üzerinden kaleye vurdu. Defansa çarpan top kornere çıktı.

Mücadelenin sonuna oynanmamış süre olarak 6 dakika ilave edildi.

Karşılaşma 1-0 Beşiktaş’ın üstünlüğüyle tamamlandı.

FERDİ DURDU, YENİ MALATYA GAZETESİ - ERTV

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.