banner13

Buz'dan Şumudica eleştirisi

Teknik direktör İrfan Buz, Yeni Malatyaspor’da görevden ayrıldıktan sonra koltuğa oturan Şumudica’yı eleştirdi. Tecrübeli teknik adam, “Bizden gelen teknik adamın şikâyetten başka bir şeyi yoktu” dedi.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
18 Mayıs 2022 Çarşamba 14:50
Buz'dan Şumudica eleştirisi

Teknik direktör İrfan Buz, Yeni Malatyaspor’da görevden ayrıldıktan sonra koltuğa oturan Şumudica’yı eleştirdi. Tecrübeli teknik adam, “Bizden gelen teknik adamın şikâyetten başka bir şeyi yoktu” dedi.

Yeni Malatyaspor’u Süper Lig’e çıkaran ve ikinci kez geldiği görevinde de takımı kümede bırakan İrfan Buz, Malatya’da zor şartlarda görev yaptıklarını, düşük bütçeye rağmen takımı Süper Lig’e çıkarttıklarını ifade etti.

Malatya şehriyle bütünleştiklerini anlatan Buz, ikinci kez göreve geldiklerinde de takımın zor durumda olduğunu, üst üste maç kazanamama sürecinden önemli bir başarıyla takımı kümede bıraktıklarını kaydetti.

Mustafa Eskihellaç ile ilgili de değerlendirmede bulunan Buz, Takımla ilgili düşüncelerimiz vardı. Burada Mustafa Eskihellaç’ta Türk futboluna kazandırdığımız oyunculardan birisi. Daha evvel devamlı kiralık giden bir oyuncuydu. Benim dönemimde ise devamlı oynayan bir oyuncu oldu. Bugünde Beşiktaş ve Konya’dan çok önemli teklifler alıyor” ifadelerini kullandı.

Buz, orta saha oyuncusu Rahman Buğra Çağıran’ında 3.Lig’den geldiğini ve Süper Lig’de oynadığını belirtti.

Sadık Çiftpınar’ı sağ bek oynarken, stoper mevkiinde oynattıklarını anlatan Buz, oyuncunun bu bölgede oynamaya başladıktan sonra üzerine koyduğunu ve Fenerbahçe’ye transfer yaptığını kaydetti.

Tecrübeli teknik adam, Yeni Malatyaspor’da transfer süreciyle ilgili yaşadıkları sorunlara ilişkin şunları anlattı:

“Zaman zaman transferde ‘Sağ bek alınmadı’ gibi eleştiriler vardı. Biz listemizi vermiştik ama kulüplerde bazen olmuyor. Bizim yabancı teknik adamlarla ve sonradan gelen teknik adamla ismini de söylemek istemiyorum aramızdaki fark; kendi kulübümüzü, şehrimizi, camiamızı düşünerek adımlarımızı atıyoruz. Bunun çok önemli olduğunu düşünüyorum.”

Üstü kapalı olarak Rumen teknik adam Marius Şumudica’yı eleştiren Buz, “Yeni Malatyaspor’da doğru planlamayla ilgili bazı yanlışlar yapıldı. Bu bir fırsattır, doğru bir planlamayla, şehre de inandığım için Ankaragücü gibi çıkabilirler. Biz görevden ayrıldık ama sonraki adımlar doğru olmadı. Bizden sonra gelen teknik adamın şikâyetten başka bir şeyi yoktu. Onun akabinde buraya gelmesi kolay değil” ifadelerini kullandı.

Buz, Yeni Malatyaspor’un her zaman ayağa kalkabilecek bir camia olduğunu da sözlerine ekledi.

FERDİ DURDU/ERTV

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.