banner13

“Bundan sonraki karar Malatyaspor yönetiminin kararıdır”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Biz paydaş olarak; Malatyaspor’a hem maddi hem de manevi desteklerin getirdiği sorumlulukla kamuoyunda oluşan duygu ve düşünceleri yönetime ifade ettik. Bundan sonraki karar Malatyaspor yönetiminin kararıdır. Burası da hukuk devletidir. Bizim kimseye ‘şöyle, böyle’ deme şansımızda yoktur. Temennimiz ve dileğimiz odur ki, kamuoyunun beklentisine cevap verilsin. Cevap verilmediği takdirde, sezon içerisinde yine biz Malatyaspor’un başarısından yana oluruz. Bir belediye, kurum kişiyle gain değildir.  Zihinsel ve duygusal anlamda problemleri olan insanlar bunu bu şekilde düşünür” dedi.  

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
11 Ağustos 2020 Salı 15:29
“Bundan sonraki karar Malatyaspor yönetiminin kararıdır”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Biz paydaş olarak; Malatyaspor’a hem maddi hem de manevi desteklerin getirdiği sorumlulukla kamuoyunda oluşan duygu ve düşünceleri yönetime ifade ettik. Bundan sonraki karar Malatyaspor yönetiminin kararıdır. Burası da hukuk devletidir. Bizim kimseye ‘şöyle, böyle’ deme şansımızda yoktur. Temennimiz ve dileğimiz odur ki, kamuoyunun beklentisine cevap verilsin. Cevap verilmediği takdirde, sezon içerisinde yine biz Malatyaspor’un başarısından yana oluruz. Bir belediye, kurum kişiyle gain değildir.  Zihinsel ve duygusal anlamda problemleri olan insanlar bunu bu şekilde düşünür” dedi.  

Kentteki bir otelde basın toplantısı düzenleyen Gürkan, Yeni Malatyaspor’da gelinen süreç, son yaşananlar ve bundan sonra yapılacaklarla ilgili açıklamalarda bulundu. 

“MALATYASPOR’UN BAŞARISI BİZLERİ ONURLANDIRIR, GURURLANDIRIR” 

Gürkan, Malatya’da yaşayan ve yaşamayan Malatyalılar ile Malatya’yı sevenlerin Yeni Malatyaspor konusuna özel bir önem verdiklerini ifade ederek, “Bizde, Malatyalı olarak Malatyaspor’un sevdalısıyız. Malatyaspor’un başarısı bizi onurlandırır ve gururlandırır. Biz, Malatyaspor’un sürekli başarılı olmasını isteriz” diye konuştu.  

Başkan Gürkan, şuan amatör kümede mücadele eden Malatyaspor’un düşme sürecinde yaşadıkları, Malatya Belediyespor olarak başlayan ve Yeni Malatyaspor olarak devam eden süreci, gelinen aşamalar ve bu aşamalar sonucunda da Süper Lig’de mücadele eden bir takım olduğuna dikkat çekti.  

“MALATYA’DA BELİRLİ BİR GRUP VAR” 

Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Adil Gevrek’in 6 yıllık süreç içerisinde güzel hizmetler yaptığını belirten Gürkan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ama son sürece geldiğimizde, özellikle geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında hatalar zinciri birbirinin ardına geldi. Teknik heyetin değişmesi, tekrar değişmesi, tekrar değişmesi… Futbolcuların satılmış olması… Var olan futbolculardaki sahaya çıkmama eğilimi şeklindeki disiplinsizliğin olması… Ve yönetimin yaptırım noktası burada zayıf kalması… Malatyaspor’umuzun ligden düşmesiyle sonuçlandı. Biz, özellikle ikinci yarıda ‘Acaba bu süreci kurtarabilir miyiz?’ düşüncesiyle belediye başkanları, kulüp başkanı ve yönetimiyle çok yakın temas içerisindeydik. Yaptığımız görüşmelerde o dönemde Malatya kamuoyunda ilgili yönetimin bir an evvel ‘istifa’ etmesi istenirken, biz bulunduğumuz sorumluluğumuz ve mevkiden dolayı ‘Dere geçerken at değiştirilmez’ dedik. Bu anlamda olan şimşekleri de üzerimize çektik. Ve sonuçta o şimşekleri üzerimize atan insanlar haklı çıktılar. Ama bizimde ikinci bir alternatifimiz yoktu. O dönemde yönetimin istifa etmesi belki de takımda daha başka şeyler olabilir ve bu arada sorumluluğu da tekrar bize iade edebilirler. Malatya’da belirli bir grup var. Ona nasıl bir kelime kullanacağımı bilemiyorum; basın mensupları o insanları biliyorlar. Onlara uygun bir kelimeyi, o cümlenin ortasına yerleştirin.” 

“YAPILAMAYACAK NE KADAR HATA VARSA YAPILDI” 

Gürkan, başarısızlıktan mutluluk duyabilecek ve kendisini bazen Malatyalı kabul eden insanların olduğunu ifade ederek, bütün bunlara rağmen maddi ve manevi olarak Yeni Malatyaspor’un yanında olduklarını belirtti. 

Yeni Malatyaspor’u her konuda desteklediklerini dile getiren Gürkan, “Taraftarların deplasmana gitmesinde, teknik heyeti bizzat yerinde ziyaret ederek, antrenmanları ziyaret etmede, İstanbul’da kamp yaptıkları otele kadar gittik. ‘Bu süreci düzeltebilir miyiz?’ diye düşündük. Ama sonuç olarak Malatyaspor küme düştü. Yani yapılamayacak ne kadar hatalar varsa, bütün hatalar sanki nispetmiş gibi yapıldı ve sonuç Malatyaspor’un ligden düşmesi oldu” dedi.  

“MADDİ OLARAK DESTEKLEDİK Kİ FUTBOLCULAR SAHAYA ÇIKSIN” 

Gürkan, yaşanan süreçte futbolcuların sahaya çıkması için kulübe maddi destekte bulunduklarını kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu süreçte yaşadığımız deprem hadisesi ve pandemi krizinin Malatya’mızı olumsuz yönde etkilediğini ifade ederek, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanımıza, Gençlik ve Spor Bakanımıza, yardımcılarına, spor kulüplerinin yöneticilerine ve Cumhurbaşkanımıza kadar bu durumu ilettik. Bu süreç, normal ir süreç değildi, Malatya açısından anormal bir süreçti. Ligde kalmaması Malatyaspor’un çok daha vahim durumlara gireceğinin görüntüsüydü. Neticede futbolcuların sahaya çıkmadığını biliyoruz. O dönemde ekonomik destekledik. İlgili şirketlerimiz sponsorluk anlaşmalarıyla destekledi ki futbolcular sahaya çıksın. Süreç bu şekilde gidince ve takım Süper Lig’den düşünce, bu sefer biz, en azından yaşadığımız gerek küresel krizler gerek lokal anlamdaki deprem hadisesini ilgili ve yetkili mercilere getirdik. Sonuçta; Türkiye Futbol Federasyonumuz, Gençlik ve Spor Bakanımız, Cumhurbaşkanımız Süper Lig’de küme düşmenin kaldırılması noktasında genel bir eğilim belirlendi. Bu anlamda Cumhurbaşkanımıza, Gençlik ve Spor Bakanımıza, Türkiye Futbol Federasyonumuza ne kadar teşekkür etsek, müteşekkir olduğumuzu ifade etsek o kadar azdır.” 

“MALATYASPOR’DA BİR KAN DEĞİŞİMİNİN UYGUN OLACAĞINI İFADE ETTİLER” 

Gürkan, gelinen süreçte Malatya kamuoyunun ve basın mensuplarının yönetimin istifa ederek, Malatya ile illiyet bağının bulunmaması noktasında yoğun bir baskısının olduğuna dikkat çekti. 

Bu noktada Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Adil Gevrek ile görüştüğünü anlatan Gürkan, “Ben, Malatyaspor başkanımıza ‘Adil Bey durum böyle böyle, ilgili ve yetkililerle görüşeceğim’ dedim. Öyle kapalı, gizli, kapı arkasında düşüncesi olan bir insan değilim, bu tür insanları da tasvip etmem. ‘Belediye başkanlarıyla yaptığımız görüşmede sizin istifa etmenizi istiyorlar’ dedim. Akabinde Yeni Malatyaspor Divan Kurulu toplanmış; Divan Kurulu Başkanı daha önce istifa etmiş, ikinci başkanı 1-2 ay önce istifa etmiş, divan kendi arasında toplanmış. Bizi çağırdılar. Dediler ki, ‘Bizim kararımız Malatyaspor’da bir kan değişikliğinin kulüp ve Malatya açısından önemli.’ Bunu da bir basın açıklamasıyla deklare ettiler. Biz bunu da kendilerine ifade ettik. Sonrasında milletvekillerimizle bir görüşme gerçekleştirdik. Bülent bakan, Veli Ağbaba, Mehmet Fendoğlu ile telefonda görüştük, diğer milletvekillerimizle de yüz yüze oturup, konuştuk. Ve hepsinin ortak fikri olarak ‘Malatyaspor’da bir kan değişiminin uygun olacağını’ ifade ettiler. ‘Peki, bunu Malatyaspor Kulübü Başkanımıza kim ve kimler iletecek?’ diye sorduğumuzda, ‘Başkanımız siz Şehrül-Eminsiniz, siz iletin’ dediler. Bende dün kulüp başkanımız Adil Gevrek Beyi aradım, ‘Malatyaspor ile ilgili halk, ilgili ve yetkililerle yapmış olduğumuz görüşmede böyle bir sonuç alındı ve bu konuda da bu tebliği senin yapman uygun dediler’ diye ifade ettim. ‘İsterseniz telefonla söyleyeyim, isterseniz bir yerde bir araya gelelim’ dedim. O da Allah’ı var, ‘çağırırsanız geleyim, isterseniz telefonla söyleyin’ dedi. Telefonla aynen bu görüşmeleri ifade ettim. Kendileri de, ‘Başkan siz böyle diyorsunuz ama bana da bazı yerlerden telefon ediyorlar, görevimde kalmamın daha uygun olduğunu’ söylüyorlar. Bizim şahıslarla bir sorunumuz söz konusu olamaz, Adil Bey bu memlekete hizmet etmiş. Bizim buradaki talebimiz hem onun huzuru açısından hem Malatya’da bir kan değişikliğinin olması ve yeni bir yönetimle gitmesinin uygun olacağını uygun bir lisanla ifade ettik. Ama bunu karıştırma noktasında birileri farklı amaçla bunu yapıyorsa üzülürüm. Zayıflık ifadesidir. Malatya’da gezdiğimde herkes bana ‘Ne zaman buraya müdahale edeceksin?’ diyorlar. Neticede burası bir hukuk devletidir biz ancak görüş ve düşüncelerimizi ifade ederiz, kendilerine de bunu söyleriz ve bunu da söyledik. Basın toplantısı yapacağımı da kendisine de söyledim. Aynen bu konuşmalarım özetini de kendisine ifade ettim. Ama hem ona zarar verme noktasında hem Malatya’ya zarar verme noktasında farlı spekülatif ifadeler kullanmak doğru bir hadise değildir. Bizim temennimiz ve dileğimiz Malatya ve yönetim açısından aklıselimin galip gelmesidir” diye konuştu.  

“BUNDAN SONRAKİ KARAR YÖNETİMİNDİR” 

Gürkan, Yeni Malatyaspor’un kişiye endeksli olmadığını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Belediyelerin kişilere endeksli olmadığı gibi… Bunlar Malatya’nın ortak malıdır, Malatya’nın hepsi ortak paydaşıdır. Dolayısıyla biz paydaş olarak; Malatyaspor’a hem maddi hem de manevi desteklerin getirdiği sorumlulukla kamuoyunda oluşan duygu ve düşünceleri yönetime ifade ettik. Bundan sonraki karar Malatyaspor yönetiminin kararıdır. Burası da hukuk devletidir. Bizim kimseye ‘şöyle, böyle’ deme şansımızda yoktur. Temennimiz ve dileğimiz odur ki, kamuoyunun beklentisine cevap verilsin. Cevap verilmediği takdirde, sezon içerisinde yine biz Malatyaspor’un başarısından yana oluruz. Bir belediye, kurum kişiyle gain değildir.  Zihinsel ve duygusal anlamda problemleri olan insanlar bunu bu şekilde düşünür. Dolayısıyla biz hataları, eksikleri, yanlışları Malatya kamuoyu ile yönetimin bütünleşemediğini değişik platformlarda ifade ettik. Dünde başkana ifade ettim, bugünde siz basın mensuplarının huzurunda Malatya’mıza bunu deklare ediyorum. Bu benim Şehrül-Emin olarak sorumluluğumun gereğidir. Yoksa kişilerle husumetimiz, duygusal anlamda küskünlük, isteyip istememe şeklinde bir düşüncemiz olamaz. Aklıselim insanında zaten böyle bir düşüncesi olamaz. Ben bu açıklamayı Malatya kamuoyu huzurunda, Malatya’nın önümüzdeki süreçte belediyenin bir daha bu konuda sorumlulukla addedilmemesi noktasında açıklama gereğini duyuyorum.”

FERDİ DURDU/ YENİ MALATYA GAZETESİ - ERTV

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.