banner13

Başarısızlığını kabul etti, özür diledi! İstifa yok!...

Yeni Malatyaspor kulüp başkanı Adil Gevrek basın açıklaması düzenleyerek gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başarısızlığından dolayı taraftarların ve Malatya kamuoyunun istifaya davet ettiği Gevrek tüzük kurallarını hatırlattı, takımın başında olmaya devam edeceğinin sinyallerini verdi. Gevrek ayrıca başarısızlığını da kabul ederek Malatya kamuoyundan özür diledi.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
04 Ağustos 2020 Salı 19:44
Başarısızlığını kabul etti, özür diledi! İstifa yok!...

Yeni Malatyaspor kulüp başkanı Adil Gevrek basın açıklaması düzenleyerek gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başarısızlığından dolayı taraftarların ve Malatya kamuoyunun istifaya davet ettiği Gevrek tüzük kurallarını hatırlattı, takımın başında olmaya devam edeceğinin sinyallerini verdi. Gevrek ayrıca başarısızlığını da kabul ederek Malatya kamuoyundan özür diledi.

Yeni malatyaspor kulüp başkanı Adil Gevrek, kentteki bir otelde basın mensuplarıyla bir araya gelerek, takımda yaşanan gelişmeler, son durum ve sezonla ilgili geniş çaplı bir değerlendirmede bulunarak, gazetecilerin sorunlarını cevaplandırdı.

Gevrek, konuşmasına Pütürge’de yaşanan depremle başlayarak, “Pütürge’de 5,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi, bizde burada hissettik. Pütürge başta olmak üzere bütün Malatya’ya geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı.

Bir sezonu daha geride bıraktıklarını dile getiren Gevrek, “Aslında geçmişe baktığımız zaman 6 yılı hep beraber geride bıraktık. 6 yıl içerisinde sizlerle beraber çok sık olmasa da bir araya geldik, basın toplantıları ve istişareler yaptık. Çok şükür hep birlikte Malatya’mızı çok güzel yerlere getirdik. 2.Lig’den buyana sizlerle birlikteyiz. Hepimizin ortak değeri ve derdi olan üzüntü ve sevincimizin ortak olduğu Yeni Malatyaspor… Zaman zaman fikirlerimiz ayrı gayrı olabilir ama bizim orak sevdamız Malatya” diye konuştu.

Gevrek, 6 yılda takımı 2.Lig’den alıp, Süper Lig’e çıkardıklarını sık sık söylediklerini ifade ederek, “Doğrularımızı söylerken yanlışlarımızı, hatalarımızı da söylemek zorundayız. Geride kalan 6 seneye baktığımızda da eksiklerimiz, hatalarımız ve yanlışlarımız vardı. Eksilerimizi görüp, hatalarımızın farkına varıp, o hatalardan ders çıkararak her zaman yol yürüdük” dedi.

Süper Lig’de 2018-2019 sezonunu beşinci sırada bitirerek UEFA Avrupa Ligi’ne gittiklerini anımsatan Gevrek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemizi en güzel şekilde temsil ettik. 2 galibiyet, 1 beraberlik ile ülke puanına katkı sağladık. Bu hem Malatya hem de Türkiye adına çok önemli. Süper Lig’de de ilk yarıyı 24 puanla kapattık. Aslında bakıldığında iyi bir puan topladık, iyi bir ilk yarı geçirdik. İkinci yarıda hiç beklenmedik bir düşüş yaşadık. Futbol camiası olarak da kimsenin beklemediği bir şeydi. Hiçbirimizin beklemediği bir durumdu. Tabi bunların mutlaka etkenleri vardır. Şunu söylüyorum; hatalarımız ve eksiklerimiz var. Nasıl ki yaptığımız doğruları söylüyorsak, nasıl ki yaptığımız doğrularla bir yerlere geldiysek, yapmış olduğumuz hatalarla da mutlaka sıkıntı çekiyoruz.”

Gevrek, Sergen Yalçın’ın gitmesinin bir hata olduğunu itiraf ederek, “Belki kimse söylemezde ben söyleyeyim; aslında gitmesi bir hataydı. Çok kişi ‘futbolcu, o, bu’ diyor. Bazı futbolcular elimizde olmadan gittiği için söylüyorum ama Sergen hoca yönetim tarafından alınan kararla gitti. Ufak tefek sıkıntılar oldu. Samimi bir şekilde açıklayabilirim, bence bir hataydı. Bizim bu hatalarımızdan mutlaka ders çıkarmamız lazım. Sadece o değil çok hatalarımız var” ifadelerini kullandı.

Süreçten dolayı taraftarlar ve camiadan özür dileyen Gevrek, sözlerini şöyle sürdürdü: “İkinci yarı hepimiz çok ciddi sıkıntılar yaşadık. Ben taraftarların, kamuoyunun, herkesin yüzünde o üzüntüyü gördüm. Hepimiz üzüldük. Özellikle de bundan dolayı hem taraftarlarımızdan hem camiamızdan şahsım ve yönetim kurulu olarak özür diliyoruz. Haklarını helal etsinler. Bugüne kadar hep sevinçler yaşattık ama gerçekten o 5 ay içerisinde ciddi üzüntü yaşattığımızı biliyoruz. Sebep olduğumuzu da biliyoruz. Haklarını helal etsinler.”

Açıklamasına, ‘Artık bunlar geride kaldı’ diyerek devam eden Gevrek, “Tabi ki hatalarımız var. Ben her zaman her işte hatanın yüzde 90-95’ini kendimde ararım. Sadece şunu söylemek istiyorum; bizim bir, birlikte olmamız lazım. Eksiklerimizle, hatalarımızla bir olmamız lazım. Yönetim olarak Malatyaspor’u temsil etmeye çalışıyoruz. Görevimizi yapmaya çalışıyoruz. İyisiyle kötüsüyle yapmaya çalışıyoruz. Hatalarımız, eksiklerimiz, doğrularımız var. Bu bizim buradaki yönetimsel olarak sorumluluğumuz ama Malatya taraftarının, camiasının da sorumluluğu var. Nasıl ki o düştüğü zaman hepimiz her birlikte üzüldüysek, nasıl çıktığımızda sevindiysek, herkesin mutlaka bir sorumluluğu var. Taraftar maça gelerek üzerine düşeni yapıyor, basın eleştirisini, kendi üzerine düşeni yapıyor, siyasetçi destek veriyor, üzerine düşeni yapıyor. Ben sadece şunu söylemek istiyorum; asla hata ve eksiklerimizi görmemezlikten gelmeyeceğiz ama elimizde bir değer var, bu değerin farkına varalım. Gidiyorduk, gittik de, düştük. Öyle veya böyle biz düştük ama Allah’a çok şükür Süper Lig 21 takıma çıktı. Burada katkı sağlayanlara, Sayın Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum. Siyasetçilerimize teşekkür ediyoruz. Kulüpler Birliği Vakfı’nda 18 hata 20 kulübün birlikte aldığı karar ve o dayanışma da çok önemliydi. Pandemiden dolayı böyle oldu yoksa normalde böyle bir şey olmayacaktı. Hatalarımızı örtmek için söylemiyorum, 20 kulübün aldığı ortak karar böyleydi” ifadelerini kullandı.

Koronavirüs (kovid-19) sürecinden bütün takımların etkilendiğini dile getiren Gevrek, şunları söyledi: “Belki az ya da çok zarar gördük ama hepimiz etkilendik. 20 kulüp Kulüpler Birliği Vakfı’nda ortak bir karar aldı. Biz tabi pandemi sürecinin yanında bir deprem yaşadık. Bugün de bir deprem yaşadık. Ciddi bir deprem yaşadık. İster istemez psikolojileri bozdu. Futbolcular bir korku yarattı. Bunların hepsini üst üste koyduğunuz zaman pandemi ile birlikte sözleşmesini feshedip giden oyuncularımız oldu. Korkudan dolayı gelemeyen futbolcularımız oldu. Zorla getirdiğimiz oyuncularımız oldu. Bunların hepsini yaşadık. Bunların etkisi vardı ama sadece ‘Bundan dolayı oldu, bizim hatamız yoktu’ asla bunu demiyoruz. Biz, her hatamızdan ders çıkarmak zorundayız. Hepimiz ders çıkarmalıyız.”

Gevrek, Yeni Malatyaspor’un 3 milyon Malatyalının takımı olduğunu kaydederek, “Sadece Malatyalıların değil Doğu’da bize farklı illerde de destek verenler var. Hepimizin ortak değeri olan Yeni Malatyaspor’u hatalarımızdan ders çıkararak, önümüzdeki sezon kolay olmayacak zor olacak farkındayız bu anlamda bir, birlikte, beraber olmamız lazım. Farklı eleştiriler yapıldı bunlar çok doğal şeyler hele hele son 5 aya bakıldığında çok ciddi eleştiriler oldu, bu eleştirilere hak veriyoruz. Ama şu var ki bazen eleştirinin dozu kaçtı. Kimi iftiralara gitti. Bu çok doğru bir şey değil. Ben 6 yıldır bu kulüpteyim ve bu süreç içerisinde kulübe cebimden verdiğim parayı genel kurulda açıkladım. ‘Paralar nereye gitti, para yedi’ demek bence ahlaksızlıktır. Şahsıma bırakın bir kuruş Malatyaspor’un parasını almayı, israf ettiysem kim yaptıysa namussuzdur. Bu yakıştırmalar hoş değil. Bunun vebali vardır. Sağda solda yıpratmak için bunları söylemek doğru değil. Ben, 6 senedir buradayım bir kuruş için pazarlık yapan, Malatya’nın menfaatini şirketimden daha fazla buranın hesabını kitabını yapan insanım. Bunu yaparken hatamız yok mu, hatamız vardır. Biz asla bilerek bir kuruşu israf etmedik. Bunu altını çizerek söylüyorum, kim bunu iddia ediyorsa çıksın biz kuruşu kuruşuna kadar söyleyelim” ifadelerini kullandı.

“Her şeyi geride bırakmamız lazım” diyen Gevrek, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bu şehir her şeyin en güzelini hak ediyor. Hiçbir zaman şunu söylemedim; ‘Adil Gevrek olmasaydı Yeni Malatyaspor Süper Lig’de olur muydu?’ Olurdu. Adil Gevrek olmasaydı Ahmet, Mehmet olurdu. Biz asla ‘Biz olmasaydık, olmazdı’ demiyoruz, öyle bir şey yok. Malatya halkı, taraftarı, camiası burayı hak ediyorsa bu olurdu, biz sadece vesile olduk. Hiçbir zaman asla ‘ben’ kelimesini kullanmadık, vesile olduk, beraber yaptık. Beraber buralara geldik. Ama hatayı söyleyebilirim, ‘Hata bizimdir’ diyebilirim ama başarıyı hiçbir zaman kendi şahsıma mal etmedim. Bu 6 sene içerisinde herkes destek oldu. Tabi ki burada yaptıklarımıza biz ‘vesile olduk’ diyoruz. Emek verildi. Bazen arkadaşlar, ‘Bir çivi çakılmadı’ diyor. Bunlar hep kayıtlarda var. Biz geldiğimiz zaman antrenman yapacak sahamız yoktu. Antrenman için TFF sahalarına gidiyorduk. Tesisimiz yoktu. Şimdi 20 milyona yakın para harcadık. Bu Malatya’ya yeterli mi tabi ki değil. Daha güzel, büyük şeyler yapılması lazım ama bunlar yapıldı. ‘Yapmadı’ derseniz olmaz. Buyurun tesis orada, sahalarımız orada, TFF Bölge Müdürlüğü’nün orada bir saha yaptık, şimdi bir tane daha yapacağız. Tabi bunlar altyapı ve Malatya için yeterli mi, değil ama yapılanlara da ‘yapılmadı’ dememek lazım.”

Yeni Malatyaspor yönetimi olarak yaşanan süreçten ders çıkaracaklarını ifade eden Gevrek, “Allah bize öyle bir şey yaşattı ki belki görmeyeceğimiz şeyleri biz 5 ay içerisinde gördük. 6 yıldır buradayım, 5,5 yıl bir tarafa, bu yaşanan 5-6 ay bir tarafa. Her şeyi yaşadık, gördük. Burada taraftarından, futbolcusundan, yönetiminden aklınıza kim geliyorsa dostu da düşmanı da, Malatya’yı seveni de sevmeyeni de, yanında olanı da olmayanı da hepsini gördük. Bu anlamda hatalarımızı da gördük. Bu bizim için çok önemli bir sınavdı. Şunu diyebilirsiniz, evet biz küme düştük ama etkenler vardı. Sonra tekrar Allah bize Süper Ligi nasip etti. Biz nasıl ki düştüysek, 4-5 gün içerisinde ben inanıyorum ki Malatya sevdalıları üzüldü. Ben nasıl 4-5 gün üzüldüm, kahrolduysam aynı şekilde sizlerin de üzülüp, kahrolduğuna inanıyorum. Şimdi bunun kıymetini bilmemiz lazım. Artık Yeni Malatyaspor Süper Lig’de mücadele edecek. Öyle veya böyle birileri vesile oldu Allah razı olsun” dedi.

Gevrek, herkesin takıma sahip çıkması gerektiğine dikkat çekerek, sözlerine şöyle devam etti: “Bu tecrübeyi birlikte yaşadık. Bundan ders çıkararak, daha güçlü bir Yeni Malatyaspor çıkarabiliriz. Zamanımız kısıtlı, sezon zor geçecek. Yeni bir takım, fikstür daralıyor, pandemi devam ediyor ama biz bir, birlikte, beraber olursak bu süreçten daha güçlü çıkacağımıza inanıyorum.”

“İnandığımız insanlar maalesef yanlış yaptılar” diyerek, açıklamasını sürdüren Gevrek, “Bazıları ihanet ettiler. Bir şehrin kulübüne ihanetin asla affı olmaz. Şahsıma yapsa ‘eyvallah’ derim ama bir kulübe ihanet ediliyorsa, bu ihanetin asla ve asla affı olmayacak. Yanlış, hata yapan oluyor, bu hatalar düzeltilir. Belki buda bizim suçumuz. İhanet edenlere biz inanıp, güvendik. O hatayı da kendimizde görüyoruz. Maalesef birilerine güveneceksin, bir şeyleri teslim edeceksin… Onu da zamanı geldiğinde net bir şekilde hepsini açıklayacağım. Maç kaybedebiliriz ama çıkarsın karakterini ortaya koyarsın, oynarsın. Maç kaybedip, kazanabilirsin, kümeye de düşebilirsin ama sonuna kadar mücadele edersin, karakterini ortaya koyarsın yine de düşersin. Bu futbolda var ama maalesef hepsi için söylemiyorum, bir grup karaktersiz futbolcuya denk geldik. Üzülerek söylüyorum; bunlar burada ekmek kazanıyorlar ama maalesef böyle bir gruba da denk geldik. Çok ciddi sıkıntılar yaşadık. Bunu hiç açıklamadık, açıklayamazdık çünkü lig devam ediyordu. Belki onları zorla oynattık, farklı bir şekilde oynattık ama burada ekmek kazanıyorsa, kim olursa olsun, ne olursa olsun bu şehirde para kazanıyorsa, oynamıyor ya da karakter ortaya koymuyorsa bu bir ihanettir. Maalesef bunu da yaşadık. Ama bu bize ders oldu” ifadelerini kullandı.

Gevrek, kulüp olarak çok zorluklar yaşadıklarını anlatarak, “Bu yaşadıklarımızdan kendimize ders çıkaracağız. Kendimize pay biçeceğiz. Evet, yetenekli oyuncu çok önemli ama karakterde olmak zorunda, bunlar yaşandı. Bu yaşananlardan ders çıkararak, yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Görevde olduğu 6 sene boyunca çok kez kendisine ‘istifa’ denildiğini kaydeden Gevrek, “Sadece bu sene için söylemiyorum, 6 senedir ‘istifa, istifa..’ denildi. Ben inansam, gerçekten Malatyaspor taraftarı benim istifa etmemi istiyorsa, benim istifa etmem Malatya’nın menfaatineyse bir dakika durmam. Birkaç kişi istedi diye de olmaz. Bu her zaman, her yerde vardı. Bazen protestolarda haktır. ‘İstifa et’ demekte haktır. Ama sonuçta 3 milyon Malatyalı var. Zaman zaman maçta protestolar olur, bizim hiçbir zaman taraftara kırgınlığımız olmadı. Çünkü taraftar oraya geliyor, bu onların hakkıdır, yeter ki hakaret olmasın. Ben, UEFA’ya giderken de protesto edildim. 2.Lig’den 1.Lig’e çıkarken de ‘istifa’ denildi. 1.Lig’den Süper Lig’e çıkarken de ‘istifa’ denildi. Ben ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımızın tek düşüncesi Malatya’nın menfaatine gelecek, bu görevi bizden daha iyi yapacak biri olursa buyursun gelsin. Ama bunun bir kuralı var” diye konuştu.

Yeni Malatyaspor’un bir tüzüğünün olduğunu ve bu tüzüğü de kendisinin yapmadığını ifade eden Gevrek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu tüzüğü Divan Kurulu’ndaki arkadaşlar yaptı. Adayların çıkması kadar doğal bir şey olamaz. Bana göre de çok önemli keşke de 10-20 aday çıksa. Ortada bir kongre yokken, kulübün başında bir başkan varken, birileri çıkıp da hele hele Süper Lig’den düşeli 3-4 gün olmuşken ve kimseden ses çıkmazken, federasyonun aldığı karardan ve Süper Lig’de kaldıktan sonra hemen acil bir şekilde ‘Biz başkan adayıyız’ diyenler, 6 sene önce neredeydiniz? Şimdiye kadar neredeydiniz? Olabilir, o gün yoktunuz bugün varsınız, başımızın üstüne, kongreye gideriz, gelin kongreye. Bunun tüzüğü var. Bu tüzüğü hiçe saymak, genel kurulu hiçe saymak, divanı hiçe saymak Malatya camiasına saygısızlıktır. Başkan adayının çıkması doğaldır. Kanaat önderleriyle bir araya geliriz. 6-7 zengin insanımız var, bunlar geldiği an ben istifa ederim. Bunlar geldiği anda bir dakika durmam, bırakırım. Bu isimlerin kim olduğunu sizler biliyorsunuz. Malatyalı, İstanbul’da işadamlarımız var, bunlar yeter ki gelsin.”

‘Belediye alsın bir başkasına versin’ söylemlerinin yanlış söylemler olduğunu savunan Gevrek, “Belediye başkanını bu işin içerisine sokmak, belediye başkanına zarar vermekten başka bir şey değildir. Bu durum siyasetçilerimize zarar vermekten başka bir şey değildir. Siyasetçilerimiz destek verdiler, Allah razı olsun. Selahattin başkanda maddi olarak destek verdi. Destek verdiyse, çıkıp o top oynamayacak. ‘Ondan alsın, buna versin’ böyle olur mu? Bunun genel kurulu, divanı var. Siyasetçiler tabi ki destek verecekler. Zaman zaman bir araya gelip, istişarede yapıyoruz. Birileri kalkıp da kongre yokken ‘belediye başkanı çıksın el koysun, takımı alsın, alsın birine versin’ demesi bu belediye başkanımıza, siyasetçilerimize zarar vermekten başka bir şey değildir. Siyasetçilerimiz tabi ki bu kulübe destek verecekler. Tabi ki kulüple ilgili onlarla istişare yapacağız. Büyükşehir, Battalgazi ve Yeşilyurt belediye başkanlarımız üzerlerine düşeni yapıyorlarsa, onları sorumlu tutmak bence doğru bir şey değil. Desek verilmesi lazım ama bu işin son noktası; istifa ederiz veya kongreye gideriz. Başkan adayları çıkar, gelir aday olur. Malatya’ya yakışan, doğru olan budur. Aksisi Malatya’ya zarar vermekten başka bir şey değildir. Siyasetçilerimizin hepsinden Allah razı olsun, hepsine çok teşekkür ediyoruz. Bundan sonra belediyelerimizle, milletvekillerimizle, taraftarımızla, basınımızla, camiamızla hep birlikte Malatya’mızı daha güzel yerlere taşımamız lazım. Hatalarımız, eksiklerimiz vardır, olacaktır, biz insanız. Siz eleştiri yapacaksınız, yapmak sizin hakkınızdır ama Malatya’ya fayda getirecek eleştirilerde bulunmamız lazım. Son 5-6 ayda yapılan eleştirilerde kesinlikle haklılar ama bunu fırsata çevirmek asla ve asla doğru değil” ifadelerini kullandı.

Gevrek, basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Gevrek, takımın borcuna ilişkin yaptığı açıklamada, şunları söyledi: “Biz her zaman ‘Sportif başarı önemli ama mali tabloda çok önemli’ dedik. Bunu her zaman söyledik ve bu 6 sene içerisinde bu mali tabloyu hep önüne getirdik. 20 milyon, 11 milyon… Tabi ki bu sene, farklı bir sene oldu. Şuan belki mali kongre yapamıyoruz. Ama bugün baktığınızda 58-60 milyon borç var. Bunların hepsi kuruşu kuruluna mali kongrede açıklanacak. 18-20 milyon bu sene sadece kurdan fark etti. Bugün sadece bizde değil başka takımlarda da böyle. Euro 6,2 iken bugün 8’in üzerinde. ‘Paralar nerede?’ deniliyor ya 20 milyon burada fark ediyor. Geçen senede 15 milyon borç var. Bu sene yine ciddi bir indirim yapıldı. Bizim gelirimizin yüzde 90’ı yayın geliri. Yüzde 10’da reklam bulursan, stat gelirlerini zaten biliyorsunuz. Sponsorlar, belediye, işadamları toplandığı zaman yüzde 90 gelirimiz yayın geliri. Yüzde 90’ın yüzde 15’ini düştüğün zaman… Bunların hepsi kalem kalem var. Bütün Anadolu takımlarında bu var. Biz 150 bin Euro’ya futbolcu alıp, 2 milyon Euro’ya sattık. Bedava aldığımız futbolcuyu 2 milyon, 2 milyon 800 bin Euro’ya satmışız. Hatalarımız, eksiklerimiz var ama bu yanda doğrularımızda var. Buna rağmen bu borç var. Bu 60 milyonun 20 milyonu kurdan fark ediyor. Borçlarla alakalı olarak Divan Kurulu Başkanımız ve Divan Kurulu Üyeleri ne zaman isterse bundan önce olduğu gibi bundan sonrada hesapları veririz. Kalem kalem hesap veririz.”

Son Güncelleme: 04.08.2020 19:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.