banner13

B. Yeni Malatyaspor İstanbul'da darmadağın oldu!

Süper Ligin 18.haftasında BtcTurk Yeni Malatyaspor, deplasmanda Medipol Başakşehir ile karşı karşıya geldi. Mücadele ev sahibi takım M. Başakşehir'in 4-1 üstünlüğü ile sonuçlandı.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
18 Ocak 2020 Cumartesi 19:07
B. Yeni Malatyaspor İstanbul'da darmadağın oldu!

Süper Ligin 18.haftasında BtcTurk Yeni Malatyaspor, deplasmanda Medipol Başakşehir ile karşı karşıya geldi. Mücadele ev sahibi takım M. Başakşehir'in 4-1 üstünlüğü ile sonuçlandı.

Maç öncesi yayın kuruluş beIN Sports’a açıklamada bulunan teknik sorumlu Hakan Çalışkan, “Son iki gün takımımız Ali Ravcı nezaretine bu maça hazırlandı. Sergen hocanın gidişiyle ilgili yorum yapmamız doğru olmaz. Önemli bir müsabaka. Çok önemli bir kulüp ama Yeni Malatyaspor’da her yıl artan bir trendle mücadelesini sürdürüyor. İyi bir mücadeleyle puan ya da puanlarla dönemeye çalışacağız. Bu tür değişiklikler futbolun içerisinde olan şeyler. Oyuncular bu tür şeylere alışıklar. Oyuncu arkadaşların moral ve motivasyonları çok iyi, maça da iyi hazırlandık” ifadelerini kullandı.

STAT: Başakşehir Fatih Terim Stadyumu-İstanbul

HAKEMLER: Serkan Tokat (Ankara Bölgesi-Üst Klasman Hakemi), Tarık Ongun (İstanbul Bölgesi-Üst Klasman Yardımcı Hakemi), İbrahim Çağlar Uyarcan (Manisa Bölgesi-Üst Klasman Yardımcı Hakemi), 4.hakem Serkan Önsal (Sakarya Bölgesi-Klasman Hakemi), VAR hakemi Bülent Birincioğlu (Trabzon Bölgesi-Üst Klasman Hakemi), AVAR hakemi (İzmir Bölgesi-Klasman Hakemi)

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR: 34.Fehmi Mert Günok, 3.Gael Dimitri Clichy, 6.Alexandru Epureanu, 7.Edin Visca (Dk.76 91.Danijel Aleksic), 11.Eljero George Rinaldo Elia, 17.İrfan Can Kahveci, 19.Demba Ba (Dk.67 5.Mehmet Topal), 21.Mahmut Tekdemir (Dk.82 9.Fredrik Aasmundrud Guldbrandsen), 26.Carlos Dos Santos Rodrigues, 27.Enzo Vito Gabriel Crivelli, 80.Uilson De Sozua Paula Junior
YEDEKLER: 1.Volkan Babacan, 5.Mehmet Topal, 9.Fredrik Aasmundrud Guldbrandsen, 23.Aziz Eraltay, 29.Kerim Frei, 33.Uğur Uçar, 37.Martin Skrtel, 41.Berkay Özcan, 44.Okechukwu Godson Azubuike, 91.Danijel Aleksic
TEKNİK SORUMLU: Okan Buruk

BTCTURK YENİ MALATYASPOR: 30.Fabien Ceddy Farnolle, 6.Robin Yalçın, 10.Thievy Guivane Bifouma Koulossa, 16.Teenage Lingani Hadebe, 18.Adis Jahovic, 19.Afriyie Acquah (Dk.76 20.Mitchell Donald), 21.Moryke Fofana (Dk.61 9.Umut Bulut), 29.İssam Chebake, 44.Arturo Rafeal Mina Meza (Dk.46 8.Murat Yıldırım) , 66.Guilherme Costa Marques, 91.Sakıb Aytaç
YEDEKLER: 35.Ufuk Ceylan, 3.Erkan Kaş, 7.Gökhan Töre, 8.Murat Yıldırım, 9.Umut Bulut, 14.Ahmed Ildız, 15.Mustafa Akbaş, 20.Mitchell Donald, 25.Ghaylen Chaaleli, 76.Özer Özdemir
TEKNİK SORUMLU: Hakan Çalışkan

Dakika 8: Mahmut’un uzun pasında sol kanatta topla buluşan Clichy’i bekletmeden ortasını yaptı, ceza sahası dışında bulunan Demba Ba topa istediği gibi vuramadı.

Dakika 11: Medipol Başakşehir, BtcTurk Yeni Malatyaspor yarı alanı sol çaprazdan serbest vuruş kazandı. Edin Visca’nın ceza sahasına ortasında Yeni Malatyaspor defansı topu karşıladı.

Dakika 12: BtcTurk Yeni Malatyaspor gole çok yaklaştı. Adis Jahovic’in ortasında sağdan ceza sahasına giren Bifouma sert vurdu. Kaleci Mert Günok güçlükle topu çıkarttı ve gole izin vermedi.

Dakika 14: BtcTurk Yeni Malatyaspor soldan köşe vuruşu kazandı. Guilherme’nin ortasında Arturo Mina topa dokunamadı.

Dakika 18: Bifouma’nın soldan pasında Guilherme ceza yayı üzerinde topun gelişine vurmak istedi ancak Başakşehir defansı araya girdi.

Dakika 22: Farnolle’un hatası sonrası Medipol Başakşehir golü buldu. İrfan Can Kahveci’nin kullandığı en direkt serbest vuruşta kaleci Farnolle topu tutmak yerine yumrukla uzaklaştırmak istedi. Ceza saha ön çizgisi önünde topla buluşan Edin Visca, topun gelişine vurdu, Mina müdahale etmek istedi ancak top ağlarla buluştu: 1-0.

Dakika 29: Guilherme’nin sağdan ortasında Adis Jahovic kafayı vurdu ancak çerçeveyi bulamadı.

Dakika 30: Başakşehir’de Enzo Vito Gabriel Crivelli’nin pasında ceza sahası sağ çaprazda Edin Visca sert vurdu kaleci Farnolle parmaklarının ucuyla dokundu dönen topu Demba Ba ağlara gönderdi. Bu pozisyon sonrası hakem VAR’a gitti. Enzo Vito Gabriel Crivelli’nin golden önce elle oynadığı gerekçesiyle golü vermedi.

Dakika 34: Başakşehir’in üçüncü golü geldi. İstanbul ekibinde Clichy’nin soldan ortasında Edin Visca topu indirdi İrfan Can Kahvesi ceza sahası dışından şık ve sert bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 3-0.

Dakika 36: Bifouma soldan topu iyi taşıdı ve içeriye pasını aktardı ancak Adis Jahovic topa istediği gibi dokunamayınca mutlak bir gol kaçmış oldu.

Dakika 37: BtcTurk Yeni Malatyaspor Adis Jahovic ile gole çok yaklaştı. Guilherme’nin pasında topla buluşan Adis Jahovic, cea sahası sağ çaprazdan sert vurdu ancak kaleci Mert Günok’un müdahale ettiği top kornere çıktı.

Dakika 39: Edin Visca’nın sağdan kullandığı korner atışında Carlos Dos Santos Rodrigues ile Alexandru Epureanu birlikte yükseldi. Carlos Dos Santos Rodrigues kafayı vurdu ancak kaleyi bulamadı.

Dakika 41: Medipol Başakşehir’in dördüncü golü geldi. Başakşehir’de kazanılan korner atışı paslaşılararak kullanıldı. Clichy’nin ortasında Mahmut Tekdemir tek vuruşla topu ağlara gönderdi: 4-0.

Mücadelede ilk yarının sonuna oynanmamış süre olarak 1 dakika ilave edildi.

Dakika 45+1: Bifouma’nın soldan pasında Guilherme topu ağlara gönderdi. Gol sonrası hakem VAR’a başvurdu. İnceleme sürerken Mina ile Demba Ba arasında gerginlik yaşandı. Gol öncesinde Demba Ba ile Acquah arasında yaşanan pozisyonu inceleyen hakem Serkan Tokat, golü iptal ederken, Acquah’a da sarı kart gösterdi.

Karşılaşmanın ilk yarısı 4-0 Medipol Başakşehir’in üstünlüğüyle tamamlandı.

Dakika 47: Edin Visca’nın sağdan ortasında kaleci Farnolle kalesini terk etti ancak boşa çıktı. Arka direkte Demba Ba kafayı vurdu top, az farkla üstten auta çıktı.

Dakika 48: BtcTurk Yeni Malatyaspor’da Sakıb Aytaç soldan ortasını yaptı. Alexandru Epureanu kafayla topu kornere gönderdi ve tehlikeyi savuşturdu.

Dakika 49: Murat Yıldırım kaleyi yokladı top, kaleci Mert Günok’ta kaldı.

Dakika 55: Medipol Başakşehir’de Yeni Malatyaspor yarı alanı ceza sahası sağ çaprazda kazanılan serbest vuruşu İrfan Can Kahveci kullandı. İrfan’ın ortasında savunma topu uzaklaştırdı. Dönen topu, Enzo Vito Gabriel Crivelli indirdi, Edin Visca topu ağlara gönderdi ancak hakem Crivelli’nin elle oynadığı gerekçesiyle golü geçerli saymadı.

Dakika 56: Sakıb’ın soldan pasında Bifouma ceza sahasında topu kontrol etti. Bifouma topu içeri çevirmek isterken yerde kaldı ve penaltı bekledi ancak hakem devam kararı verdi.

Dakika 58: Yeni Malatyaspor gole çok yaklaşdı. Adis Jahovic topu taşıdı ve Bifouma’ya pasını aktardı. Bifouma, ceza sahası sağ çaprazda hareketlenen Guilherme’yi gördü. Guilherme’nin vuruşunda Mert Günok, topa müdahale etti ve pozisyon kornerle sonuçlandı.

Dakika 64: Yeni Malatyaspor’un golü geldi. Umut Bulut’un pasında ceza sahasında topla buluşan Adis Jahovic, kaleci Mert Günok’un üzerinden topu aşırttı ve Yeni Malatyaspor’un golü geldi: 4-1. Golden sonra yine VAR incelemesi yapıldı. Hakem, VAR incelemesi sonrası golü verdi.

Dakika 70: Mehmet Topal’ın soldan ortasında Crivelli kafayı vurdu ancak meşin yuvarlak kaleyi bulmadı.

Dakika 75: Guilherme ceza sahası dışı sağ çaprazdan sert vurdu kaleci Mert iyi uzandı ve gole izin vermedi.

Dakika 78: Donald’ın uzun pasında ceza sahası sağ çaprazda topla buluşan Jahovic içeriye çıkarttı ancak top Guilherme’nin gerisinde kalınca, mutlak bir gol kaçmış oldu.

Dakika 81: Başakşehir, Yeni Malatyaspor ceza sahası ön çizgisinin solunda serbest vuruş kazandı. Uilson De Sozua Paula Junior sert vurdu top yan ağlarda kaldı.

Dakika 86: Medipol Başakşehir ceza sahası dışı sağ çaprazdan serbest vuruş kazandı. Aleksic’in orta şeklinde kullandığı serbest vuruşta Crivelli kafayı vurdu ancak top kaleci Farnolle’da kaldı.

Dakika 89: Başakşehir’in ceza alanında yaşanan karambolde Donald müsait pozisyonda topa vuramayınca mutlak bir gol daha kaçtı.

Dakika 90: Adis Jahovic’in ceza alanı içinden yaptığı vuruşta top savunmadan geri döndü.

Mücadelenin sonuna oynanmamış süre olarak 4 dakika ilave edildi.

Dakika 90+2: Başakşehir direğe takıldı. Soldan gelen ortada Aleksic kafayı vurdu topa önce Farnolle müdahalede bulundu sonra direğe çarptı. Oyun alanına dönen topu, Yeni Malatyaspor savunması uzaklaşırdı.

Dakika 90+3: Danijel Aleksic uzak mesafeden sert vurdu ancak meşin yuvarlak çerçeveyi bulmadı.

Mücadele 4-1 Medipol Başakşehir’in üstünlüğüyle sonuçlandı.

HABER: FERDİ DURDU/ YENİ MALATYA GAZETESİ- ERTV


Son Güncelleme: 18.01.2020 20:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.