banner13

Arslan: Her takımın baş belası oluruz

Spor Toto 1.Lig ekibi Yeni Malatyaspor’un teknik direktörü Cihat Arslan, ligde hiçbir takımdan korkmadıklarını ifade ederek, “İşimizi ciddi yaptığımız zaman her takım için baş belası oluruz” dedi.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
11 Ağustos 2022 Perşembe 11:30
Arslan: Her takımın baş belası oluruz

Spor Toto 1.Lig ekibi Yeni Malatyaspor’un teknik direktörü Cihat Arslan, ligde hiçbir takımdan korkmadıklarını ifade ederek, “İşimizi ciddi yaptığımız zaman her takım için baş belası oluruz” dedi.

Süper Lig’den yaklaşık 400 milyon TL’lik borçla 1.Lig’e düşen Yeni Malatyaspor ayakta kalma mücadelesi veriyor. Birçok sıkıntıya karşın Ahmet Yaman başkanlığında oluşan yeni yönetimle ayakta durmaya çalışan sarı siyahlılar, beş senelik aranın ardından yeniden 1.Lig’de mücadele etmeye hazırlanıyor.

Takımı zor ve sıkıntı günlerinde terk etmeyen, yönetimin belli olmadığı dönemde büyük bir fedakârlık göstererek Malatya’da kamp çalışmalarını başlatarak, elindeki oyuncularla çalışan teknik direktör Cihat Arslan, sezona iyi bir başlangıç yapmak istiyor.

Tecrübeli teknik adam, takımı birlikte tutup, mücadele etmek istediklerini, o mücadelenin içerisinde opsiyonlar geliştirmek istediklerini söyledi.

“YÖNETİMİN MÜCADELEDE YALNIZ BIRAKILDIĞINI GÖRÜYORUZ”
Takımın şu anki kapasitesiyle ikinci bölgeden geçiş hücumu yapabileceğini ifade eden Arslan, “Hem savunmayı oturmuş oluruz hem de geçiş hücumunda arkaya koşabilecek oyuncularımız var. Burada hangi malzemeyi kullandığın önemlidir” dedi.

Arslan, yönetim de büyük bir mücadelenin olduğunu gördüklerini ve buna saygı duyduklarını belirterek, “Ama bu mücadele birazda yalnız bırakıldıklarını görüyoruz. Toplumun ileri gelenleri buna biraz daha hassasiyet gösterebilirler. Daha yönetim bile yokken valimizin Malatya’ya gelmesi bizim için bir umut ışığı oldu. Bu anlamda yönetim kuruluna vermiş olduğu destek çok değerli. Futboldan ve futbol yönetiminden anladığı çok aşikâr. “Hele bir yapsınlar, sonra bakarım” anlayışı çok yanlış bir şey. Herkes sonraya bırakırsa o sonra kolay olmaz” diye konuştu.

“BU MESELEYİ, MALATYALILARIN MESELESİ OLARAK GÖRMELİYİZ”
“Dışarıya verecek paramız yok” diyen Arslan, şunları söyledi:

“Borçlarımız var. Yönetim kurulu büyük bir mücadele veriyor, hangisini kapatacak. Burada asıl olan içerideki mutluluğu sağlayabilmek. Yeni Malatyaspor sadece Malatya’da yaşayanların değil kimsenin yüzünü yere eğdirmeyeceğiz. Bu takım sadece bizim meselemiz değil, Malatyalıların meselesi olarak görmeliyiz. Hepimiz şu an düştük. Basın, hoca, şehir, oyuncular kaybetti. Mounir ve Tetteh’i izliyoruz.”

“SAVAŞMADAN ÖLMEYİZ”
Ligin birinci haftasında deplasmanda Bodrumspor ile karşı karşıya geleceklerini anımsatan Arslan, “Şampiyon takımlar bir moralle geliyor. O moralle bütün seneyi geçiriyor. Sen yıkıntıdan geliyorsun. Güç olarak hiç kimseden korkmuyorum. Birçok takımı yendiğimizde bunu da göreceksiniz. Ama temkin, rakibe saygı duymak bizim işimiz. Biz işimizi ciddi yapıyoruz. Kimle oynuyorsak oynayalım galibiyet istiyoruz. Planı kazanmak üzerine yapacağız. İşimizi ciddi yaptığımız zaman her takım için baş belası oluruz. Zorlu bir yolculukla gidip döneceğiz. İnanıyorsanız üstünsünüzdür. Savaşmadan ölmeyiz. Savaşmadan mağlup olmayı kabul etmiyorum. Savaşmaktan başka şansımız yok” diye konuştu.

FERDİ DURDU/ ERTV

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.