banner13

2019 yılı Malatya sporu adına böyle geçti

Malatya’da 2019 yılında spor adına gelişen önemli olayları sizler için derledik. İşte 2019 yılında Malatya sporu adına yaşananlar ve önemli olayların bazıları…

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
01 Ocak 2020 Çarşamba 13:20
2019 yılı Malatya sporu adına böyle geçti

Malatya’da 2019 yılında spor adına gelişen önemli olayları sizler için derledik. İşte 2019 yılında Malatya sporu adına yaşananlar ve önemli olayların bazıları…

ÜLKE PUANINA KATKI SAĞLADILAR

2018-2019 sezonunu beşinci sırada tamamlayan Yeni Malatyaspor, bu sezon ülkemizi UEFA Avrupa Ligi’nde temsil etti.

Tarihinde ilk kez Avrupa kupalarına katılan sarı kırmızılılar, ön eleme maçı oynadı. İkinci ön eleme turunda Olimpija’yı 2-2 ve 1-0’lık skorlarla eleyen Yeni Malatyaspor, üçüncü ön eleme turunda Partizan ile eşleşti. İlk maçı deplasmanda 3-1 kaybeden sarı kırmızılılar, ikinci maçta rakibini sahasında 1-0 mağlup etti ancak elendi.

KUPADA YARI FİNALE KADAR YÜKSELDİLER

BtcTurk Yeni Malatyaspor tarihinde ilk kez Ziraat Türkiye Kupası’nda yarı finale kalma başarısını gösterdi.

Geçtiğimiz sezon Ziraat Türkiye Kupası'nda Yeni Malatyaspor, normal süresini 1-0 geride kapadığı çeyrek final rövanş maçında Göztepe'yi penaltılarla 5-3 eleyerek yarı finalde Galatasaray'ın rakibi oldu.

İlk maçta İstanbul’da 0-0 berabere kalan Yeni Malatyaspor, ikinci maçta sahasında Galatasaray’a 5-2 kaybetti ve kupaya yarı finalde veda etti.

EROL BULUT GİTTİ, SERGEN YALÇIN GELDİ

Yeni Malatyaspor’un Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında sahasında Galatasaray’a farklı kaybetmesi sonrası teknik direktör Erol Bulut istifa kararı aldı.

Sarı kırmızılı takımla iki sezonda önemli işlere imza atan ve takımın Avrupa Ligi’ne gitmesinde büyük pay sahibi olan Bulut, yönetimle görüştükten sonra görevinden ayrıldı.

Yönetim, Erol Bulut ile yolların ayrılmasının ardından takımın başına Sergen Yalçın’ı getirdi. Alanyaspor ile yollarını ayıran Yalçın, Yeni Malatyaspor’a gelirken, sarı kırmızılı takımdan ayrılan Erol Bulut ile Alanyaspor ile anlaştı.

YEŞİLYURT BELEDİYESPOR ÜÇÜNCÜ LİGE YÜKSELDİ

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig Play-off 2.Kademe maçında Ağrı 1970 Spor ile Trabzon’da karşı karşıya gelen Malatya Yeşilyurt Belediyespor, karşılaşmayı 1-0 kazandı ve 3.Lig’e yükseldi.

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig Play-off 2.Kademe maçında Malatya Yeşilyurt Belediyespor, Ağrı 1970 Spor ile karşı karşıya geldi. İlk yarısı 0-0 tamamlanan karşılaşmayı Yeşilyurt Belediyespor, 80.dakikada Alaattin Közen’in attığı golle 1-0 kazanarak, şampiyon oldu ve 3.Lig’e adını yazdırdı.

AVRUPA’DAN DERECEYLE DÖNDÜ

Ultra maraton koşucusu olan Eda Kınacı, Pelit Yüzme Spor Kulübü adına Alanya’da gerçekleştirilen Modern Pentatlon Biathle-Triathle Ferdi Milli Takım Seçmesi ve Kulüpler Türkiye Kupası Yarışlarına katılmış ve üçüncü olmuştu. Milli takıma girmeye hak kazanan Kınacı, Modern Pentatlon Biathle Triathle Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil etti.

Portekiz Madeira’da düzenlenen Modern Pentatlon Biathle Triathle Avrupa Şampiyonası’nda Kınacı, 22-39 yaş büyük kadınlar kategorisinde yarıştı. Bin 600 metre koşu, 200 metre yüzme ve tekrar bin 600 metre koşudan oluşan parkurda yarışan Eda Kınacı, 17:38’lik zamanlamasıyla altıncı oldu.

ANADOLU ATEŞİ KADINLARDA SÜPER LİGE YÜKSELDİ

Türkiye Hokey Federasyonunun 2019 yılı faaliyet programında yer alan, Erkekler ve Kadınlar Salon 1.Lig müsabakaları Malatya’da Yeşiltepe Spor Salonu’nda oynandı.

Malatya ekibi Anadolu Ateşi Hokey Spor Kulübü, kadınlarda şampiyon olarak Süper Lige yükselme başarısını gösterdi. Şampiyon olarak 1.Lig’den Süper Lig’e yükselen Anadolu Ateşi Spor Kulübü ile Suruç Hokey Spor Kulübü’nün madalya ve kupalarını Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ile İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren verdi.

BALKAN ŞAMPİYONU OLDU

Malatyalı milli karateci Fatma Uygur, +59 kilogramda Balkan Şampiyonu oldu.

Balkan Karate Şampiyonası 13-15 Aralık tarihlerinde Makedonya’da gerçekleştirildi. Balkan Karate Şampiyonasında Türk Milli takımında Genç Bayanlar +59 Kilogramda yarışan Malatya Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü Sporcusu Fatma Uygur yaptığı 4 maç sonucunda güçlü rakiplerini yenerek kilosunda Balkan Şampiyonu oldu.

Fatma Uygur, Türkiye Karate Federasyonunun 2019 yılı faaliyet programında yer alan ve 14-17 Kasım tarihleri arasında Diyarbakır ilinde yapılan Türkiye Karate Şampiyonasında Genç Bayanlarda artı 59 kilogramda Türkiye Şampiyonu oldu.

DÜNYA ÜÇÜNCÜLÜĞÜNÜ ELDE ETTİ

Malatya Büyükşehir Belediyespor Kick Boks Takımı Sporcularından Mehmet Kaya, Milli Takım formasıyla Dünya 3 oldu.

Büyükşehir Belediyespor Kick Boks Takımı, Milli Takıma 2 sporcu gönderdi. Hakan Karakuş ve Mehmet Kaya Milli Takım forması giyen sporcular olurken, Mehmet Kaya 57 kiloda Meksikalı rakibini yenerek Dünya üçüncüsü oldu.

OSMAN GEÇİT BAŞARILARINA BİR YENİSİNİ EKLEDİ

İşitme Engelliler Avrupa Tekvando Şampiyonasında Malatyalı milli sporcu Osman Geçit, artı 80 kilogramda Avrupa ikincisi oldu.

Geçit, 11-12 Kasım tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirilen Avrupa Tekvando Şampiyonasında mücadele etti. Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün personeli olan milli sporcu, artı 80 kilogramda Avrupa ikinciliğini elde ederek, derecelerine bir yenisini daha ekledi.

NEVA, DÜNYA DÖRDÜNCÜSÜ OLDU

Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor Kulübü sporcusu Neva Naz Güvenç, UIPM 2019 Dünya Biathle-Triathle Şampiyonasında dünya dördüncüsü oldu.

UIPM 2019 Dünya Biathle-Triathle Şampiyonası 24-27 Ekim tarihlerinde Amerika Birleşik Devletleri’nde gerçekleştirildi.

Türkiye Pentatlon Milli Takımı formasıyla şampiyonada yer alan Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor Kulübü sporcusu Neva Naz Güvenç, 3.01 derecesi ile dünya dördüncüsü oldu.

KARAKAYA, TÜRKİYE İKİNCİSİ OLDU

Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sporcusu Alper Kaan Karakaya, Artistik Jimnastik 1. Lig 2. Hafta Final Müsabakalarında Türkiye ikincisi oldu.

Türkiye Jimnastik Federasyonunun 2019 yılı faaliyet programında yer alan Artistik Jimnastik 1. Lig 2. Hafta Final Müsabakaları, 13-15 Eylül tarihlerinde Samsun’da gerçekleştirildi.

Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor Kulübü sporcusu Alper Kaan Karakaya ferdi sıralamada Türkiye 2’ncisi olarak, önemli bire başarıya imza attı.

HATİCE AKBAŞ, BOKS’TA MADALYA’YI MALATYA’YA GETİRDİ

Hatice Akbaş, Üst Minik ve Genç Kadınlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası’nda 51 kilogramda Türkiye Şampiyonu oldu.

2017 yılında düzenlenen Yıldız, Genç ve Büyükler Türkiye Boks Şampiyonası’nda yıldız bayanlar kategorisinde 48 kiloda şampiyonluk elde eden 18 yaşındaki sporcu, 2019 yılında Üst Minik ve Genç Kadınlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası’nda 51 kilogramda Türkiye Şampiyonluğuna ulaştı. Genç sporcunun muay thai branşında ise Balkan şampiyonluğunu bulunuyor.

10 KİLOMETRE YÜRÜYÜŞTE TÜRKİYE’NİN BİRİNCİSİ OLDU

Ankara’da yapılan U18 Türkiye Şampiyonasında 10 kilometre Yürüyüş Şampiyonasında Malatya Gençlik ve Spor Kulübü’nün sporcusu Serhat Güngör Türkiye Şampiyonu oldu.

U18 Türkiye Şampiyonasında 10 kilometre Yürüyüş Şampiyonasında mücadele eden Malatya Gençlik ve Spor Kulübü’nün sporcusu Serhat Güngör, 45:56.73’lük derecesiyle birinciliği elde etti ve Türkiye Şampiyonu oldu.

ZİRVEDE ANLAMLI ETKİNLİK

Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Gençlik Haftası nedeniyle Nemrut Dağı'nda sportif etkinlikler düzenlendi. 2 bin 150 metre yüksekliğindeki Nemrut Dağı'nda oynanan masa tenisi esnasında halk oyunları gösterisi de sergilendi.

UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Nemrut'ta renkli bir etkinlik gerçekleştirildi. Gençlik Haftası, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ve Milli Mücadele'nin 100. yıl dönümü dolayısıyla Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından ortaklaşa Spor, Tanıtım ve Kültür turu gerçekleştirildi. Düzenlenen organizasyon kapsamında Nemrut Dağı'nda okçuluk, masa tenisi ve halk oyunları etkinlikleri düzenlendi.

HALK OYUNLARI EKİBİ BİRİNCİLİK KUPASINI KAZANDI

Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Yöresel Halk Oyunları Atölyesinde eğitim alan üye gençler, Türkiye Halk Oyunları Federasyonunun düzenlemiş olduğu Kilis grup yarışmasında gençler düzenlemeli dalda birinci oldu.

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu’nun faaliyet programında yer alan Halk Oyunları Grup Yarışmaları Kilis’te gerçekleştirildi. Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Yöresel Halk Oyunları Atölyesinde eğitim alan üye gençler, grup yarışmasında düzenlemeli dalda birinci oldu.

ÖZEL SPORCUDAN BÜYÜK BAŞARI

Özel Sporcular Türkiye Kayak Şampiyonasında, Malatya Turgut Özal Özel Çocuklar Spor Kulübü’nün sporcusu Kadir Telli, Büyük Erkekler Alp Disiplininde Türkiye Şampiyonu oldu.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu’nun organize ettiği Özel Sporcular Türkiye Kayak Şampiyonasında Erzurum Palandöken Kayak Merkezi’nde düzenleniyor. 14 Ocak’ta başlayan ve bugün sona erecek olan şampiyonanın ikinci gününde Malatyalı sporcu Kadir Telli’den altın madalya geldi.

FERDİ DURDU/ YENİ MALATYA GAZETESİ - ERTV

FERDİ DURDU/ YENİ MALATYA GAZETESİ - ERTV

Son Güncelleme: 01.01.2020 13:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.