banner13

Malatya’da bin 500 çocuk vaka bulunuyor! 3 gebe ise hayatını kaybetti!

Korona virüs vaka sayıları gün geçtikçe artıyor. Malatya malesef vaka sayısı en çok artan 10 il arasında bulunuyor. İl sağlık müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, kentte vaka yoğunluğunun arttığı çocuk ve gebe sayısına dikkat çekerek mutlaka aşı olunması gerektiğini vurguladı. Bentli ayrıca Cuma akşamı Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık çalışanlarına karşı yapılan şiddet olayına da değinerek saldırıyı kınadı ve saldırganın tutuklandığını duyurdu.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
06 Ekim 2021 Çarşamba 10:48
Malatya’da bin 500 çocuk vaka bulunuyor! 3 gebe ise hayatını kaybetti!

Yaklaşık 19 aydır büyük bir mücadele örneği gösterilen korona virüs salgınında vaka sayıları gün geçtikçe artıyor.

Vaka sayısı en yüksek olan 10 il arasında yer alan Malatya’da, bu artış korkutuyor. İl sağlık müdürü Prof. Dr. Recep Bentli Malatya’daki son durumu anlattı.

Vaka sayılarının yükselmesindeki sebebin okulların açılması olduğunu belirten Bentli, yaklaşık bin 500 çocuğun aktif vaka olarak takip edildiğini, 14 çocuğunda hastanede tedavi edildiğini açıkladı. Bentli, “24 Eylül ile geçtiğimiz Cuma arasında ki haftada yüzde 10-15’lik daha düşüş oldu. Ama hala Türkiye’de ilk 10 il arasındayız. Yüz yüze eğitimin başlamasıyla vaka sayıları arttı. Bizde de bin 500 çocuğumuz aktif vaka. 14 çocuğumuz hastanede yatarak tedavi görürken 5’i yoğun bakım şartlarında ama entübe çocuğumuz bulunmuyor.” Diye konuştu.

Aşısız çok sayıda gebenin olduğuna işaret eden Bentli, Malatya’da bu gebelerden 3’ünün korona virüsten hayatını kaybettiğini duyurdu ve “Aşısız çok fazla gebemiz var. Bunları tek tek arayarak aşısızlar ise aşıya davet ediyoruz.  3 gebe hastamızı kaybettik. Buradan gebelerimizi aşı olmaya davet ediyorum. Her iki aşı güvenli. Bu konuda hassaiyet göstermelerini ve aşı yaptırmalarını tavsiye ediyoruz. ” dedi.

Cuma akşamı Malatya Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık çalışanlarına karşı yapılan şiddet olayını anlatan Bentli, bu şiddeti kınadı ve şahsın tutuklandığını duyurdu. Bentli, “ hastanın madde bağımlısı olduğu iddia ediliyor. Tam acile giderken hasta damar yolu çıkarıp boş bir odaya girmeye çalışıyor.  Maalesef hemşire hanımlarımızın dinlenme odasına giriyor. 2 hemşire hanım odadayken o esnada 3’üncü bir hemşire hanımımızda giriyor. Sonrada odaya giren hemşiremizi bir bardağı kırarak rehin alıyor. Saldırgan adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı ama Cumhuriyet Başsavcımız bu duruma itiraz etti, tutuklama kararı çıktı ve tutuklandı.” İfadelerini kullandı.

ERTV HABER MERKEZİ


         

Son Güncelleme: 06.10.2021 15:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.