banner13

“Ziyan olmasın, şifa olsun” kampanyası devam ediyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Malatya genelinde 32 noktada yer alan ilaç kutularında toplanan ilaçlar, ihtiyaç sahibi ve savaş mağdurlarına dağıtılmak üzere İnsani Yardım Vakfı (İHH)’ya teslim edildi.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
31 Temmuz 2021 Cumartesi 17:42
“Ziyan olmasın, şifa olsun” kampanyası devam ediyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Malatya genelinde 32 noktada yer alan ilaç kutularında toplanan ilaçlar, ihtiyaç sahibi ve savaş mağdurlarına dağıtılmak üzere İnsani Yardım Vakfı (İHH)’ya teslim edildi.

Malatya genelinde vatandaşların ihtiyaç fazlası ilaçlarını bırakmaları için 32 farklı noktada yer alan ilaç toplama kutularından alınan ilaçlar, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı görevlileri tarafından ayrıştırılarak, ihtiyaç sahibi ve savaş mağduru insanlara dağıtılmaya devam ediyor.

1 Nisan 2019 yılından bugüne kadar 2 milyon 500 bin TL bedele tekabül eden ilaçları Malatya’da ihtiyaç sahibi vatandaşların Büyükşehir Belediyesi eczanesinden alınması sağlandı. Malatya’nın yanı sıra savaş mağduru insanlara bugüne kadar 10 milyon 500 bin TL ilaç gönderimi de sağlandı. Son olarak 1 milyon TL değerinde olan toplam 162 koli ilaç, savaş mağdurlarına gönderilmek için İHH yetkililerine teslim edildi.

1 Milyon TL’lik İlaç Yardımını Savaş Mağdurlarına Ulaştıracağız

Son olarak savaş mağdurlarına gönderilmek için toplanan ilaçlarla alakalı bilgiler veren Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Mustafa Katipoğlu, “ Hemşerilerimizin katkılarıyla toplanan ilaçları İHH ile savaş mağdurlarına göndereceğiz. Bugünkü topladığımız ve teslim edeceğimiz ilaçlar 1 milyon TL değerinde. 1 Nisan 2019 yılından bugüne kadar 2 milyon 500 bin TL’lik bedele tekabül eden ilaçlarımızı eczanemizden alan vatandaşlarımız vardı. Ayrıca savaş mağdurlarına gönderdiğimiz ilaç yardımımız bugüne kadar toplamda 10 milyon 500 bin TL değerinde. Malatya’da 32 farklı noktada ilaç toplama kutularımız mevcut. Hemşerilerimiz ilaçlarını toplama kutularımıza bırakıyorlar. Eczanemizde toplanan ilaçlar arkadaşlarımız tarafından ayrıştırıldıktan sonra ilgili yerlere ulaştırıyoruz” dedi.

Mazlumun, Mağdurun ve Garibanın Derdiyle Dertlenen Bir Başkanımız Var

Savaş mağdurları için toplanan ilaçların ulaştırılmasını sağlayan İHH Malatya Şube Başkanı Ömer Derin, “ Belki bizler için küçük ancak yardımların ulaştığı yerler için büyük yardımlar. Kurban Bayramında Afrika’ya gitmiştik. Afrika’da Türkiye’den geldiğimizi söyleyince gözlerin ışıl ışıl olduğunu, nerede kaldınız diyen bakışların olduğunu yakinen hissettim. Dolayısıyla mağdurun ve mazlumun gözünün Türkiye’de olduğunu ve bizlerden beklenti içerisinde olduklarını gördüm. Savaştan yakinen etkilenen sınırımızdaki Suriye halkının da Türkiye’den büyük bir beklenti halinde olduklarını görüyoruz ve müşahede ediyoruz. Selahattin Başkanımızla uzun süredir birlikte çalışıyoruz. Battalgazi Belediye Başkanlığı döneminde de başkanımızla birlikte çalışıyorduk, Büyükşehir Belediyesi döneminde de birlikte çalışıyoruz. Belediyemize kendi evimiz gibi rahat giriyoruz ve derdimizi ifade ediyoruz. Mazlumun, mağdurun ve garibanın derdiyle dertlenen, onlar için neler yapabiliriz diye sürekli fikir alışverişinde bulunan ve halkın içinde olan bir başkanımız var. Bunun mutluluğunu ve rahatlığını yaşıyoruz. Birçok projeyi rahatlıkla birlikte yapabiliyoruz. Bu vesileyle bu rahatlığı ve gönlünü açan anlayışı bizlere verdiği için Sayın Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

İlaç Kampanyamıza Katılan Hemşerilerime Teşekkür Ediyorum

İlaç toplama kutularından alınan ilaçların hem Malatya’da ihtiyaç sahibi vatandaşlara, hem de savaş mağduru insanlara ulaşmasını sağladıklarını söyleyen Başkan Gürkan, “ Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığımızın şehrimizin muhtelif yerlerine koymuş olduğu ilaç toplama kutularıyla ilaç toplama kampanyası kapsamında 1 milyon TL’lik ilaç yardımını ihtiyaç sahibi olan Suriye’de, Irak’ta ve başka yerlerdeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacaktır. Göreve geldiğimizden bugüne kadar yaklaşık 11 milyon TL’lik ilaç yardımını yine İHH ile birlikte ortaklaşa toplayıp ihtiyaç sahibi ülkelere ve insanlara gönderilmesi sağlanmıştır. Diğer taraftan toplanan ilaçlardan yaklaşık 2 milyon 500 bin TL değerindeki ilaçlarda Malatya’da ihtiyaç duyan hastalarımıza doktor nezaretinde ve reçete kontrolünde sunuldu. Bu anlamda ilgili daire başkanlığımıza ve yardımları yapan vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Kendileri için önem arz etmeyen ancak başkası için büyük öneme sahip olduğu bilinci içerisinde kampanyamıza katılan hemşerilerimi kutluyorum.

Toplanan ilaçların yerlerine ulaştırılmasında hakikaten büyük gayret gösteren İHH Başkanımız Ömer Derin’e ve arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum. Bizler birliktelik anlamında Büyükşehir Belediyesi, İHH ve diğer paydaşlarımızla Malatya’da toplanan ilaçların ilgili yerlere ulaşması noktasında güzel bir çalışma örneği sergiliyoruz. STK olarak Malatya’da yaptığımız çalışmanın örnek olması noktasında bütün STK’larında kendi amaçları doğrultusunda benzer çalışmalar yapmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

iha

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.