banner13

“Türkiye’nin Turgut Özal’ın yaptığı gibi bir siyasete ihtiyacı var”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Malatya’da partisinin 1. Olağan İl Kongresinde konuştu. Güçlendirilmiş parlamenter sistem için yola çıktıklarını belirten Babacan Türkiye’de işsizlik rakamlarının yüzde 30’u aştığını söyledi ve işsizliğin hiçbir zaman bu kadar yükselmediğini ifade etti. Malatya’da Turgut Özal vurgusu yaptı Babacan, Türkiye’nin Turgut Özal’ın yaptığı gibi bir siyasete ihtiyacı olduğunu söyledi.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
25 Ekim 2020 Pazar 15:03
“Türkiye’nin Turgut Özal’ın yaptığı gibi bir siyasete ihtiyacı var”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Malatya’da partisinin 1. Olağan İl Kongresinde konuştu. Güçlendirilmiş parlamenter sistem için yola çıktıklarını belirten Babacan Türkiye’de işsizlik rakamlarının yüzde 30’u aştığını söyledi ve işsizliğin hiçbir zaman bu kadar yükselmediğini ifade etti. Malatya’da Turgut Özal vurgusu yaptı Babacan, Türkiye’nin Turgut Özal’ın yaptığı gibi bir siyasete ihtiyacı olduğunu söyledi.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, bazı açılış ile ziyaretlerde bulunmak ve partisinin 1. Malatya Olağan İl Kongresine katılmak üzere Malatya’ya geldi. Babacan kentte davullarla zurnalarla karşılandı.

Babacan, DEVA Partisi Malatya İl Başkanlığı hizmet binasının açılışını gerçekleştirdi. Açılışta konuşan Babacan Malatya’nın önemli devlet ve siyaset adamları yetiştiren önemli bir il olduğuna vurgu yaparak ‘’bizim için çok önemli bir ilimiz, özel bir ilimiz. Malatya önemli devlet adamları yetiştiren, eğitime önem veren, Türkiye’nin dört bir yanında güçlü bir şekilde iş çevreleriyle, kültür insanlarıyla, gönül insanlarıyla temsil edilen bir şehrimiz” ifadelerini kullandı.

Malatya’da esnafları da gezen Babacan, sorun sıkıntı ve taleplerini dinledi, hayırlı işler bol kazançlar diledi, yoğun ilgiyle karşılaştı.

Babacan daha sonra Malatya’daki bir otelde düzenlenen partisinin 1. Olağan il kongresine katıldı.

Güçlendirilmiş parlamenter sistem için yola çıktıklarını belirten Babacan, Türkiye’de işsizlik rakamlarının yüzde 30’u aştığını söyledi ve işsizliğin hiçbir zaman bu kadar yükselmediğini ifade etti. Babacan ‘’Güçlendirilmiş parlamenter sistem için yola çıktık. Hele ülkeyi yönetenler ve ülkeyi yönetenlerin en başındaki kişi, kendini anayasayla hukukla bağlı kılmak zorundadır. Aksi halde bu ülkede istikrardan bahsedilemez. Aksi halde bu ülkede öngörülebilirlikte bahsedilemez. Bu ülkede yatırımlardan bahsedilemez. Bu ülkede yatırım olmayınca istihdam da oluşmaz. İşsizlik çoğalır. Şuanda TÜİK’in kendi açıkladığı rakamlara baktığımızda, genişletilmiş tanımlı işsizlik rakamlarına baktığımızda, yüzde 30’u geçen bir işsizlik var. Hele gençlerde hiçbir zaman işsizlik bu kadar yükselmemişti. Parası olan korkuyor, parası olmayanın zaten yapacak bir şeyi yok. Kredi borçları almış gitmiş, üzerine faiz eklene eklene ödenemeyecek duruma gelmiş, imkanı olanlar dahi imkan olsa da paramı yurt dışına mı çıkarsam ya da ne olur ne olmaz yastığın altında dursun.  Herkes korkarsa arkadaşlar ve geleceğe hiç kimse güvenmez ise ülkenin ekonomisinin düzelmesi mümkün değil. ‘’ şeklinde konuştu.

Türkiye’de yoksulluğun çoğaldığına vurgu yapan Babacan, ‘’Ben açım diyen, ekmek param yok diyen vatandaşların olduğu, hiçbir dönem Türkiye’de ben bu kadar görmedim. Hangi ilimize gitsek hangi caddemizden hangi sokağımızdan geçsek,  hemen birkaç dakika sonra karşımıza vatandaş çıkıyor. Bu yoktu böyle bir şey yoktu. Biz bunu sırlamıştık. Ama şöyle bir baktığımızda Türkiye’nin demokrasisinin zayıfladığını, hukukun ayaklar altında ezildiği dönemle beraber işte ülkede yoksullukta çoğalıyor, ülkede açlıkta çoğalıyor, fakirlikte çoğalıyor ve muhtaç vatandaşlarımızın sayısı hızla çoğalıyor. Ondan sonra ne yapıyorlar, askıda ekmek. Biz kalplerden kalbe giden bir yol inşa ediyoruz şu anda, biz deva partisi olarak Türkiye’yi yeniden birleştirmek istiyoruz. Hepimiz Türkiye cumhuriyetinin vatandaşıyız. Bunun refahını hep birlikte yaşamalıyız. Biz insanların inançlarının gereğini kokusuzca, huzurla yaşayabilecekleri yeri, özgür bir ortamı hep beraber oluşturacağız. Alevi vatandaşlarımızın, başta cem evlerine ilişkin talepleri başta olmak üzere inanç, düşünce ve davranış temelinde birikmiş sorunların çözümü için gerekli her türlü adımı atacağız. Türkiye ekonomisi son 20 yılın en kötü seviyesinde, gün be gün fakirleşiyoruz. Cebimizdeki para gün be gün değer kaybediyor. Ülkemizdeki yoksulluk tarihi rekor seviyesinde fakir ve zengin arasındaki gelir uçurumu büyüdü. Büyümeye de devam ediyor. Hayat pahalılığı can alıyor. Asgari ücret sefalet ücretine dönmüş durumda. Bakın enflasyon açıklıyorlar, yüzde 11 – 12. Esna soruyoruz yüzde kaç hissediyorsun enflasyonu diye yüzde otuz diyen var , kırk diyen var, 50 diyen var.’’ İfadelerini kullandı.

Malatya’da Turgut Özal vurgusu yaptı Babacan, Türkiye’nin Turgut Özal’ın yaptığı gibi bir siyasete ihtiyacı olduğunu söyledi ve ekledi ‘’8. Cumhurbaşkanımız merhum Turgut özal’ı bauda kendi memleketinde saygı ve rahmetle anmak istiyorum. Özal gibi tüm kimliklerin özgürlüğünü savunan, halkımızın ekonomik refahını önceleyen bir siyasete ihtiyacı var Türkiye’nin. Deva partisi işte bu yüzden var. Biliyorsunuz Özal orta direğin ülkemizi ayakta tutacağına inanıyordu ve ekonomik reformlarla orta direği güçlendiriyordu. ‘’

Ekonomiye ilişkin mesajları da vardı Babacan’ın, Türkiye’nin yeniden bir borç faiz sarmalına girdiğini kaydetti, faizlerin neden düşürülemediğini sordu. Babacan, ‘’Yine kendi açıkladıkları programla Türkiye’nin yeniden bir borç faiz sarmalına geri döndüğü de tescil edilmiş oldu. bakın, bütçeden faize ödenen rakam yıl 2015 bizim bıraktığımız yıl bütçeden ödenen faiz 53 milyar lira bu yıl 137 milyar lira gelecek yıl da 179 milyar liraya çıkacağını bunun kendileri açıkladı. Şuna buna faizci diyorlardı ne oldu? niye düşüremiyorsunuz faizleri? Niye devlerin bu kadar kaynağa ihtiyacı varken, esnaf bu kadar perişanken, çiftçi perişanken, memur emekli gelir seviyesi düşerken, niye bu kadar faiz ödüyorsunuz hadi indirsenize ödemiyorum desenize.’’ İfadelerini kullandı.

Malatya’nın ihracatta söz sahibi olan bir kent olduğunu kaydeden Babacan, ‘’ Malatya şu anda 110’dan azla ülkeye kayısı ihraç ediyor ve ciddi miktarlarda sanayi üretimi ve ihracatı yapıyor. Başta İstanbul olmak üzere Malatya’dan diğer illere göç etmiş Malatyalı iş insanları da bulundukları şehirlerde gerçekleştirdikleri faaliyetlerle hem o şehre hem de Türkiye’ye büyük katkıda bulundular ve bunu biz görüyoruz şahit oluyoruz. Devletin görevi bu girişimci insanlarımızı teşvik etmek ve onların önündeki yolları açmaktır. Son yıllarda malesef ülkemiz yerli yersiz gereksiz polemikler ve kavgalarla boğuşmakta.’’şeklinde konuştı

ERTV HABER MERKEZİ


Son Güncelleme: 25.10.2020 15:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.