banner13

Şeker fabrikası 2 ayda 270 bin ton pancar aldı! Hedeflenen miktar daha da yüksek…

6 Eylül’de şeker pancarı alımına başlayan Malatya Şeker Fabrikası, şuana kadar çiftçilerden 270 bin ton pancar alırken, karşılığında 18 bin ton şeker, 40 bin ton küspe, 7 bin ton ise melas elde etti.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
05 Kasım 2021 Cuma 10:59
Şeker fabrikası 2 ayda 270 bin ton pancar aldı! Hedeflenen miktar daha da yüksek…

6 Eylül’de şeker pancarı alımına başlayan Malatya Şeker Fabrikası, şeker pancarı alımlarına hızla devam ediyor…

Malatya Şeker Fabrikası, şuana kadar çiftçilerden 270 bin ton pancar alırken, karşılığında 18 bin ton şeker, 40 bin ton küspe, 7 bin ton ise melas elde etti.

Konu ile ilgili bilgiler veren Şeker İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat ‘’6 Eylül'de alıma başladık. Şu ana kadar yaklaşık 270 bin ton pancarı çiftçilerimizden temin ettik. Bunun karşılığında 18 bin ton şeker, 40 bin ton yaş küspe, 7 bin ton da melas ürettik. Kampanyamız çok verimli ve sağlıklı bir şekilde devam ediyor. Şu ana kadar hiçbir aksaklık olmadan üretime devam ediyoruz. Çiftçilerimizden yaklaşık 200 bin ton pancarımız kaldı.’’ İfadelerini kullandı.

Soğuk havalarda pancarın içindeki şeker oranının arttığını ifade eden Murat ‘’Son bir kaç gündür havaların yağışlı olması hem çiftçilerimizin hem bizim açımızdan sevindirici bir durum çünkü pancar bilindiği gibi soğuk iklim bitkisi, havaların soğuması ile birlikte pancarın içindeki şeker oranının artacak olması sebebiyle çitçilerimiz de daha fazla kazanç sağlayacak. Bilindiği gibi pancarın içindeki şekere göre fiyat veriyoruz. Bu yıl Sayın Cumhurbaşkanımız 420 lira gibi çok güzel bir rakam verdi. Bu 16 polara karşılıktı ama havaların soğumasıyla polar daha da artacak, çiftçilerimiz iyi para kazanacak.’’ Dedi.

Son iki yıldır Malatya halkının şehre yayılan küspe kokusundan dolayı sıkıntı yaşadığını söyleyen Murat ‘’Bu seneki küsme satışlarımız çok iyi… 1 tonluk, 500 kiloluk ve 40 kiloluk şeklinde piyasaya küspe satıyoruz. Çok büyük bir talep var. Şuanda ürettiğimiz küspenin tamamını sattık. Bundan sonra da çıkacak küspenin tamamı satılacak gibi gözüküyor.’’ İfadelerini kaydetti.

Nuri Murat, bu yıl 470 bin ton pancar alımı, karşılığında ise 60 bin ton şeker, 150 bin ton küspe ve 20 bin ton melas elde etmeyi hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

KAYNAK/ERTV HABER MERKEZİ

Son Güncelleme: 05.11.2021 12:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.