banner13

Malatya’ya Özel Harekat Bölge Müdürlüğü kuruluyor!

Malatya’ya kurulması planlanan Özel Harekat Bölge Müdürlüğü yerleşkesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Ramazan Bayramından sonra başlanması planlanan inşaat çalışmaları öncesi Büyükşehir Belediyesi yerleşkede altyapı, yol ve alan düzenleme çalışmaları yapıyor. Bölgede 5 milyon metreküp hafriyat çıkaran Büyükşehir Belediyesi 2 kilometrelik de altyapı çalışması yaptı. 

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
06 Mayıs 2020 Çarşamba 13:02
Malatya’ya Özel Harekat Bölge Müdürlüğü kuruluyor!

Malatya’ya kurulması planlanan Özel Harekat Bölge Müdürlüğü yerleşkesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Ramazan Bayramından sonra başlanması planlanan inşaat çalışmaları öncesi büyükşehir belediyesi yerleşkede altyapı, yol ve alan düzenleme çalışmaları yapıyor. Bölgede 5 milyon metreküp hafriyat çıkaran Büyükşehir Belediyesi 2 kilometrelik de altyapı çalışması yaptı. 

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Başkanlığına bağlı olarak görev yapacak 8 Özel Harekat Bölge Müdürlüğü’nden birini Malatya’ya kuracak. 

3 bin polisin konuşlanacağı merkezde görev yapan ekipler Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinin yanı sıra ihtiyaç halinde Türkiye’nin birçok bölgesine gidecek. 

Bulgurlu Mahallesinde 2 bin 200 dönümlük alan üzerine yapılacak olan Bölge Müdürlüğü yerleşkesinde Malatya Büyükşehir Belediyesinin altyapı, yol ve alan düzenleme çalışmaları sürüyor. 

Merkez için 2 kilometrelik altyapı çalışmasını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi idari binalar ve tesislerin kurulacağı tepeleri de düzlük haline getiriyor. 

Bölgede yol açma çalışmasına devam eden ve şu ana kadar 5 milyon metre küp hafriyat çıkaran büyükşehir belediyesi ekipleri, burada bulunan atış poligonlarını da düzenledi. 

Bölge Müdürlüğünün Malatya’ya kazandırılmasında büyük emekleri bulunan AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren ile birlikte çalışmaların sürdüğü ziyaret yerleşkeyi ziyaret etti. 

Burada incelemelerde bulunan Gürkan ve Tüfenkci yetkililerden bilgiler aldı. 

Milletvekili Tüfenkci inceleme gezisinde yaptığı açıklamada İçişleri Bakanlığının özel harekatı yeniden yapılandırarak bölge müdürlükleri oluşturma uygulamasından sonra ilk bölge müdürlüğünün Malatya’ya yapıldığını ifade ederek bunda Büyükşehir Belediyesinin altyapıyı kısa sürede hazır hale getirmesinin büyük rol oynadığını dile getirdi. Tüfenkci, “Büyükşehir belediyemiz burada 5 milyon metreküp hafriyat çıkarttı. Bunun karşılığı en az 70 milyon TL. Allah emeği geçenlerden razı olsun” dedi. 

İçişleri Bakanlığının bayramdan sonra inşaata başlayacağını kaydeden Tüfenkci inşaat bittikten sonra 3 bine yakın özel harekatçının Malatya’da konuşlanacağını belirterek, “Bu Malatya’nın gelişmesi ve  doğuda terörle mücadele açısından büyük bir kazanım emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Malatya’ya ya hayırlı olsun diyorum” ifadelerini kullandı.  

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, Büyükşehir Belediyesi olarak bölgede yoğun bir çalışma yaptıklarını ifade etti ve yapılan çalışmalar sonucu 5 milyon metreküp hafriyat çıkardıklarını söyledi.  Gürkan “Dağlar eritildi düzlük haline getirildi. Ayrıca poligonlar yapıldı. Bu hafriyatı parayla çıkarsanız 60 milyon TL’ye tekamül ediyor. Biz hem buranın yerini düzelttik hem de asfalt malzemesi çıkarttık. Mesela anayurt caddesinin asfaltını buradan çıkarttığımız malzemeden yaptık. Yani bir taşla iki kuş vurduk diyebiliriz. Ayrıca MASKİ Genel Müdürlüğü burada 2 kilometrelik kanalizasyon altyapı çalışması yaptı.  Hat doğu kolektör hattına bağlandı.  Tabi burada Bölge Müdürlüğü olması Malatya için çok önemli emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren de “Büyükşehir Belediyesi burada çok güzel işler yaptı. Tepelik alanların tamamı tesislere uygun hale getirildi. Belediyenin bu katkıları olması 60 milyona yakın bir para giderdi. Katkısı olanlardan Allah razı olsun. Özel Hareket Emniyetin göz bebeği, ülkemize büyük hizmetleri dokunmuştur. Ben bu vesileyle şehit olan özel harekat polislerimize Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.

ERTV HABER MERKEZİ


Son Güncelleme: 06.05.2020 17:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.