banner13

Malatya'ya giriş-çıkış yasağı uzatıldı!

Vali Aydın Baruş başkanlığında toplanan İl Hıfzısıhha Kurulu, daha önce getirilen,  Malatya’ya kara, hava ve su yolundan giriş- çıkış yasağının 15 gün süreyle daha uzatılmasını kararlaştırdı.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
19 Nisan 2020 Pazar 18:06
Malatya'ya giriş-çıkış yasağı uzatıldı!

Vali Aydın Baruş başkanlığında toplanan İl Hıfzısıhha Kurulu, daha önce getirilen,  Malatya’ya kara, hava ve su yolundan giriş- çıkış yasağının 15 gün süreyle daha uzatılmasını kararlaştırdı.

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Vali Aydın Baruş başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda toplandı. 

Toplantıda; Malatya sınırlarından kara, hava ve su yolu ile yapılacak tüm giriş ve çıkışların 18 Nisan’dan itibaren 15 günlük süre ile geçici olarak durdurulmasına karar verildi. 

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından Temel ihtiyaç malzemeleri ile ilaç ve tıbbi malzemeler başta olmak üzere tüm ticari faaliyetlerin sürekliliği için gerekli olan ürün ve malzemelerin lojistiği, üretimi ve naklinde yurt içi ve dışı taşımacılık kapsamında görevli olanlar ve araçlarının, malın cinsi, teslimat yeri/alıcı adresi, teslimat tarihini gösteren taşıma irsaliyesi, teslimat makbuzu veya fatura vb. belgeler ile giriş/çıkış yapabilmesi kararlaştırıldı.

Belirtilen amaçlarla kente giriş yapanların, giriş amacını gösteren belgeler ile 72 saat sonrasına kadar Malatya’dan ayrılarak ilk çıkış iline dönebilmesine karar verildi. 

Toplantıda ayrıca, Tedavi olduğu hastaneden taburcu olup asıl ikametine dönmek isteyen, doktor raporu ile sevk olan ve/veya daha önceden alınmış doktor randevusu/kontrolü olanlara, Kendisi veya eşinin, vefat eden birinci derece yakınının ya da kardeşinin cenazesine katılmak için seyahat edecek olanlara, Ölüm nedeni Kovit 19 olanlar hariç olmak üzere cenaze nakil işlemine refakat edecek olan (en fazla 4 kişiye), Askerlik hizmetini tamamlayarak ikamet yerlerine dönmek isteyenlere, Askerlik hizmetini yerine getirmek üzere birliklerinde silah altına alınacak olanlara, Özel veya kamudan günlü sözleşmeye davet yazısı olanlara, ceza infaz kurumlarından salıverilenlere, yurtdışından geldikten sonra yerleştirildikleri Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait yurtlarda 14 günlük karantina ve gözetim süresi dolan kişilere; Valilik, ilçelerde ise Kaymakamlıklardaki Seyahat İzin Kurullarınca “Seyahat İzin Belgesi” verilmesine, Elazığ-Baskil sınırları içerisinde bulunan bahçe veya tarlasına gitme talebiyle İlçe Tarım Müdürlüklerinden alınan Çiftçi Kayıt Belgesi, Ziraat Odası Başkanlıklarından alınan belgesini giriş-çıkışlarda ibraz edenlerin birinci derece yakınlarıyla birlikte, özel araçlarıyla ve sadece Battalgazi-Baskil feribotuyla, iskeledeki kontrol noktasında kolluk tarafından Seyahat İzin Belgesi düzenlenerek giriş çıkışlarına izin verilmesine oy birliğiyle karar verildi.

(Bülten)


Son Güncelleme: 19.04.2020 18:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.