banner13

Malatyalı siyasilerden Kurban Bayramı mesajları...

Kurban bayramı dolayısıyla il yöneticileri, siyasiler, çeşitli kuruluş temsilcileri kutlama mesajı yayınladılar. Mesajlarda, koronavirüs salgınına karşı alınan önlemlere titizlikle uyulması vurgusu yapıldı.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
31 Temmuz 2020 Cuma 15:53
Malatyalı siyasilerden Kurban Bayramı mesajları...

Kurban bayramı dolayısıyla il yöneticileri, siyasiler, çeşitli kuruluş temsilcileri kutlama mesajı yayınladılar. Mesajlarda, koronavirüs salgınına karşı alınan önlemlere titizlikle uyulması vurgusu yapıldı.

Malatya Valisi Aydın Baruş:

“Bayram günleri Millet olarak bizleri birbirimize bağlayan, birlikte yaşamanın sevinç ve mutluluğunu yaşadığımız müstesna zamanlardır. Bayram vesilesiyle, aile olmanın önemini idrak etmek, yakınlarımızı ziyaret etmek, komşularımızın hal ve hatırını sormak, fakr-u zaruret içerisinde yaşayan insanlara el uzatmak ve yardım etmek Millet olma bilincimizi kuvvetlendirmektedir. Bayram günleri aynı zamanda dargınların barıştığı, birbirini hiç tanımayanların selamlaştığı günler olması münasebetiyle de kardeşlik duygularımızın güçlenmesine vesile olmaktadır. Kurban Bayramı, mukaddes değerler uğrunda en kıymetli varlığını feda edebilme anlayışını, varlıklarımızı yardıma muhtaç olanlarla paylaşma faziletini ifade etmesi bakımından özel bir anlam taşımaktadır. Bu bayramı bu özel anlamına uygun olarak kutlamak bizleri Millet olarak çok daha güçlü kılacaktır. Ülkemizin birçok zorluklarla karşı karşıya olduğu, yurt dışı da dâhil terörle mücadelemizin amansız bir şekilde sürdüğü bu günlerde, Milletimizin bayramını huzurlu bir şekilde geçirebilmesi için görev başında olan Askerlerimizi, Polislerimizi ve Jandarmamızı dualarımızda zikretmemiz onlara olan şükran borcumuzu ifa etmek bakımından anlamlı bir davranış olacaktır. Koronavirüs salgını ile mücadelede gece gündüz demeden alın teri döken sağlık görevlilerimizi de bu münasebetle teşekkürle yâd etmeyi, hayatını kaybedenleri hayır ve dua ile anmayı ihmal etmememiz gerekir. Koronavirüs salgını nedeniyle bu bayramda bazı örf ve geleneklerimizden fedakârlıkta bulunmamız gerektiğini unutmayalım. Gelecekteki bayramlara sağlık ve mutluluk içerisinde erişebilmek için salgınla mücadelede temel kurallar olan maske, sosyal mesafe ve el temizliğine riayet edelim. Bu sevinçli günlerimizin hüzne dönüşmesine izin vermeyelim. Bu vesileyle, başta şehit ailelerimiz ve gazilerimiz olmak üzere tüm Malatyalı Hemşerilerimizin Kurban Bayramını can-ı gönülden tebrik ediyor, bu huzurlu günlere ulaşmamız için canlarını ve kanlarını bu topraklara hediye eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum.”

AK Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Bülent Tüfenkci:

“Birlik ve beraberliğin, esenliğin ve teslimiyetin, sadakat ve fedakarlığın simgesi olan Kurban bayramına ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kurban, ihtiyacı olana el uzatmak, muhtaçların hanelerine sevinç getirmek, dayanışmak ve yüz güldürmektir. En zor günlerimizde birbirine yardımcı olmayı görev bilen, vicdanı ve vefayı en önemli erdem kabul eden bir toplumun fertleri olarak bu bayramı da birlik ve dayanışma içerisinde geçireceğimize inanıyorum. Bayramlar, aynı zamanda bir araya gelme, hasret giderme zamanlarıdır. Ancak içerisinden geçtiğimiz pandemi döneminde tedbiri elden bırakmadan bu müstesna zamanları hem kendimizi hem de yakınlarımızı düşünerek geçirmeliyiz. Tüm vatandaşlarımızdan bunun bilincinde olarak hareket etmesini beklemekteyiz. Allah adına kurbanlarını keserek paylaşan kardeşlerimizin ibadetlerinin kabul olmasını temenni ediyor, bayram için yolculuğa çıkacak olan vatandaşlarımızın araçlarını azami dikkatle kullanmalarını hatırlatarak bütün vatandaşlarımızın bayramda sevdiklerine sağ salim ulaşmalarını diliyorum. Canını vatanın ve milletin bekası için feda eden kahraman şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimizi şükranla selamlıyorum. Mübarek Kurban Bayramının tüm hanelerde en iyi biçimde yaşanması temennisiyle, bayramınızı en kalbi duygularımla tebrik ediyor; kıymetli hemşerilerime ve milletimize Cenab-ı Hak’tan sağlık ve esenlikler diliyorum.”

AK Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık:

“Birliğin, beraberliğin, sevgi ve merhametin ifadesi olan Kurban Bayramı dayanışma ruhunu toplumun tüm katmanlarına yayma ve şefkat iklimine ulaşma iradesini ortaya koyduğumuz en önemli günlerdendir. Kurban bayramının temelinde kardeşlerimizle elimizdekini paylaşmak, bölüşmek vardır. Birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu, birbirimizi sevdiğimizi, kardeş olduğumuzu ortaya koymak iradesi vardır. Dayanışmanın, yardımseverliğin, huzurun ve bereketin kutlu bir tezahürü olan Kurban Bayramı; uhuvvet duygularını, sevgiyi, akrabalık ve komşuluk bağlarını kenetleyen, ihtiyaç sahiplerinin yüzlerinin gülmesine vesile olan huzur ve hakkaniyet kapısıdır. Bizler biliyoruz ki; İslamiyet her zaman mazlumu ve mağduru, yoksulu, yetimi ve öksüzü koruyup kollamayı öğütler. Komşusu aç yatarken, tok yatmayı asla kabul etmeyen bir Peygamberin ümmeti olarak, Dünyanın dört bir yanında zulme uğramış kardeşlerimize; mezhebine, meşrebine, etnik kimliğine bakmadan el uzatmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle; Kurban Bayramı’nın dertlere derman, yaralara merhem olmasını, dünya olarak içinden geçtiğimiz pandemi sürecini en az kayıpla atlatmamıza vesile olmasını, sofralarımızı bereketli, kalplerimizi rana kılmasını, dualarımızın kabul olmasını Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum. Rabbim, kurban ibadetimizi makbul eylesin. Milletimizin ve Tüm İslam Aleminin Kurban Bayramı’nı gönülden kutluyor, bayramın tüm insanlığa sağlık, barış, kardeşlik ve huzur getirmesini temenni ediyorum.”

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu

“Millet olarak, bir Kurban Bayramını daha idrak etmekte, bu mübarek günlerin rahmet ve bereketinde buluşmaktayız. Yüce Allah’a manen yaklaşma ve yakınlaşmanın en yoğun olarak hissedildiği müstesna günlerden olan Kurban Bayramı; lütuf, rahmet ve bereketin cömertçe dağıtıldığı bir zamandır. Yüce dinimize göre bayramlar, inancımızın bütün güzelliklerini hatırlamamızı, bizi biz yapan değerlerin ve erdemlerin yoğun olarak yaşandığı, toplumsal hayatımız açısından büyük bir önem ve değere sahip günlerdir. Çünkü bayramlar, umutların yeniden yeşerdiği, azmin ve inancın her sorunun üstesinden gelmenin,yardımlaşmanın, darda kalanları hatırlamanın, yolda kalmışları gözetmenin, mahzun ve mağdur kalmışlara yaklaşmanın daha çok olması gereken zamanlardır.

Birlikte saf tutan, bin yıldır sevinçte ve tasada, zaferde ve mağlubiyette, mutluluk ve üzüntüde bir araya gelerek, doğudan batıya, kuzeyden güneye aynı bayramı kutlamış, benzer duyguları hissetmiş ,sağlam ve ayrılmaz bir bütün oluşturmuş olan Türk milletinin bütün fertleri bu yıl yaşamış olduğumuz ve sürecin hala devam ettiği Korona Virüs salgınında birlik ve beraberliği, yardımlaşmayı ve her sorunun üstesinden geleceğini gösteren iradesini tüm Dünya’ya göstermiştir. Türk milleti sağlam ve emin adımlarla varlığını ve bütünlüğünü koruyacak yüksek erdem ve iradeyi tıpkı bayram coşkusunda olduğu gibi sonsuza kadar gösterecektir. Bu duygu ve düşüncelerle; Bayram süresince tatil, akraba ve aile ziyareti maksadıyla yollara düşen vatandaşlarımızın trafik kurallarına uymalarını yeni acı ve kayıpların yaşanmaması için dikkatli olmalarını, emniyet kemerinin hayat kurtardığını bir kez daha vurgulamak istiyorum. Malatyalı hemşehrilerimin, vatanımızın her köşesindeki aziz vatandaşlarımızın, şehit annelerimizin ve babalarımızın, ailelerinin ve Türk-İslam aleminin mübarek Kurban Bayramı’nı tüm içtenliğimle tebrik ediyor, nice bayramlara ulaşmayı Cenab-ı Allah’tan diliyorum.”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan:

 “Bayramların özünde dayanışma, hoşgörü ve yardımlaşma vardır. Bayramlar dostluğu, sevgiyi paylaşmaktır. İnsanlık olarak içinden geçtiğimiz zorlu salgın süreci, yaşamımızda birçok alışkanlığımızın değişmesine ve özellikle bayramlarda alışık olduğumuz ziyaretlerin bu süre zarfında sosyal mesafe kuralları ile hijyen kurallarına uyularak yapılması elzem hale gelmiştir. Gönül gönüle olduktan ve tedbirlere riayet ettiğimiz müddetçe mesafelerin bir önemi olmadığını bilen bizler, yine ihtiyaç sahiplerine ulaşabilir, çocukları sevindirebilir ve dargınlıkların giderilebilmesi için yeni fırsatları hayata geçirebiliriz. Bu duygu ve düşüncelerle başta şehit ailelerimiz olmak üzere bütün hemşerilerimin Kurban Bayramını tebrik ediyor, ülkemize, milletimize, İslam alemine ve insanlığa, sağlık, huzur ve selamet getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar

 “Bayramlarımız, millet olma şuuruna ermenin, ortak değerlerimizi güçlendirmenin ve aramızdaki bağları geliştirmenin de vesilesidir. Bayram vesilesiyle yapılan ibadet, dua ve kesilen kurbanların Allah katında kabul olması en büyük temennimizdir. Bu mübarek günlerde yardıma muhtaç durumdaki kardeşlerimize şefkatle yardım elimizi uzatmalı, mağdurların yanlarında bulunmalı, kardeşlik bağlarımızı daha da güçlendirmeliyiz. Hz. İbrahim ve İsmail’in sadakat ve teslimiyetini hatırlatan Kurban ibadeti, bir yandan kişinin Allah’a yakınlaşmasını simgelerken, diğer yandan toplumda kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşma bilincinin gelişmesine, sevgi ve dostluğun yaygınlaşmasına zemin hazırlar. Vefanın, sadakatin, fedakârlığın simgesi olan kurbanın ve Kurban Bayramının anlamını çok iyi idrak etmeliyiz. Bayramların anlamını, yardımlaşmayı, hoşgörüyü, sevgi ve saygıyı bu günlerle sınırlı tutmayarak yaşamımızın her dönemine ve tüm insani ilişkilerimize yansıtmalıyız. Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında açıklanan sosyal izolasyon kurallarına riayet edilerek bayramı bayram tadında yaşanmasını ümit ederim. Kurbanlıklarımızın hem kesimi hem de daha gerçekleştireceğimiz eş, dost, akraba ve komşu ziyaretlerimiz sırasında maskelerimizi takarak ve kurallara uyarak güzel bir bayram yaşamayı Cenab-ı Allah hepimize nasip etsin. Kurban Bayramı’nın gönüllere ferahlık, hanelere mutluluk getirmesi temennisiyle, araçlarıyla yola çıkanlardan dikkatli olmalarını, trafik işaret ve işaretçilerine riayet etmelerini, emniyet kemerlerini takmalarını, bayram sevincinin matem havasına dönüşmemesi için trafik kurallarına harfiyen uymaları çağrısında bulunuyorum.Bu duygu ve düşüncelerle; tüm İslam Âleminin, aziz milletimizin ve değerli hemşerilerimizin Kurban Bayramlarını tebrik ediyor, bu bayramın bütün insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder

“Bayramlar çok özel günlerdir. Milletimizin birlik ve beraberliği, kardeşlik ve dayanışma ruhu bayram günlerinde daha da gelişir ve pekişir. Sosyal dayanışmanın zirveye çıktığı Kurban Bayramları, aziz milletimizin inanç köklerinin ne kadar sağlam olduğunun da bir nevi ispatı gibidir. Kurban Bayramı’nı böylesine güzel manevi heyecanlarla karşılarken, hükümetimizin ve yerel yönetimlerimizin başarılı çalışmaları sayesinde, milletimizin her yeni bayrama biraz daha mutlu girdiğini görmenin sevinci içindeyiz. Güzel ilçemizi yaşam kalitesinin her geçen gün arttığı, her alanda öncü ve örnek bir ilçe haline getirme hedefiyle çalışmalarımızı gece gündüz demeden sürdürüyoruz. Bugüne kadar Battalgazi için önem arz eden birçok projeyi hayata geçirdik. İnşallah Kurban Bayramı’ndan sonra çalışmalarımız daha da yoğunlaşacak. Bizleri bir Kurban Bayramına daha kavuşturan Rabbimize hamd ediyorum. Hazreti İbrahim’den beri süren bu kutlu ibadeti, evlatlarımıza da dipdiri bir şekilde aktarmakla mükellefiz. Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, ahirete, kadere ve kazaya inanmayan; kelime-i şehadeti, namazı, zekâtı, orucu, haccı bilmeyen; medeniyetinden, tarihinden, kültüründen, ecdadından habersiz nesiller bizim felaketimizdir. İşte bunun için evde, okulda, hayatın her alanında çocuklarımızın gönüllerine ve zihinlerine değerlerimizi nakşetmeliyiz. Bin yıldır yaşadığımız bu topraklarda her zaman olduğu gibi bugün de en büyük gücümüz birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimizdir. Bu topraklarda millet olarak asırlardır birlik içinde, birbirimizin hukukuna sahip çıkarak, ortak hedeflerimiz doğrultusunda hep beraber gayret gösteriyoruz. Farklılıklarımızı birer zenginlik olarak yaşıyor, her türlü zorluğu ortak değerlerimiz etrafında kenetlenerek aşıyoruz. Malumunuz üzere tüm Dünya ülkeleri gibi Türkiye’de de pandemi süreci hala devam ediyor. Türkiye olarak güçlü tedbirler aldık ve bu süreçte başarılı bir sınav verdik, vermeye de devam ediyoruz. Korona virüs nedeniyle Ramazan Bayramı’nda olduğu gibi Kurban Bayramını da sosyal mesafelerimizi koruyarak kutlamamız gerekiyor. Bu duygu ve düşüncelerle sağlık, afiyet, huzur ve mutluluk içinde Kurban Bayramı’nı idrak etmeyi temenni ediyor, cennet vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle ve kahraman gazilerimizi minnetle anıyorum”

MHP Malatya İl Başkanı Mesut Samanlı

“Asırlardan beri aziz milletimizin inanç ve heyecanla kutladığı, toplumsal kardeşliğin göstergesi olan, dini değerlerin tazelenerek güzelliklerin ve iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı bir Kurban Bayramı’na ulaşmış olmanın heyecanı içindeyiz. mYüce Allah’tan, bu mübarek bayramın, ülkemiz, milletimiz, Türk-İslam alemi ve bütün insanlık için hayırlara vesile olması, barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum. Biz müslümanların birbirimizle olan kardeşliğimizi, yakınlığımızı bir kez daha hatırlamamız, bütün insanlığa karşı sorumluluklarımızı ve hassasiyetlerimizi yeniden değerlendirmemiz gereken vesilelerdir.Özellikle kurban bayramları toplumsal yardımlaşmanın ve dayanışmanın inancımızın ilkeleri ışığında yaşandığı; insanların birbirleriyle kucaklaştığı günlerdir.İslamı en güzel ve muhtevalı haliyle yaşayan aziz milletimiz, milli değer ve hasletlerimizle bu günleri bir kat daha anlamlı hale getirmiştir.Bayramlar, umutların yeniden yeşerdiği, azmin ve inancın her sorunun üstesinden gelmenin en temel yolu olduğuna dair kararlılıkların bir kez daha kazanıldığı mana iklimleridir.Bu düşüncelerle;Dünya’da ve ülkemiz’de ki Covid 19 salgını nedeniyle içerisinden geçmekte olduğumuz bu sıkıntılı günlerin bir an evvel sona ermesini diliyorum. Bu bayramda Covid 19 salgını nedeni ile partimizde vatandaşlarımız ile bir araya gelememenin üzüntüsü ve hüznü içerisinde olduğumuzu ifade eder bayram vesilesiyle büyük Türk milletinin, Türk dünyasının ve İslam âleminin mukaddes Kurban Bayramını en içten duygularımla kutlar, ülkemiz ve milletimiz için yükselişe ve huzura vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan dilerim.”

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan

“İslam dünyası olarak, milli ve manevi duyguların doruğa çıktığı bir Kurban Bayramı’na daha ulaşmanın sevincini ve heyecanını yaşıyoruz. Bayramlar, sevinç, neşe ve coşkunun buluştuğu, birlik ve beraberlik duygularının yoğunlaştığı, insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının güçlendiği, dargınlıkların ve kırgınlıkların unutulduğu, yardımlaşma ve dayanışma duygularının en üst düzeyde yaşandığı çok özel günlerdir. Ne yazık ki, bu Kurban Bayramı’nı pandemi ortamında kutluyoruz. Dost ve akraba ziyaretlerinin, kalabalık bayramlaşma törenlerinin kısıtlı olacağı bu bayramda, maske, mesafe ve temizlikle ilgili tedbirleri aksatmadan yerine getirmeye gayret etmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, dünyanın sağlık ve huzura en fazla ihtiyaç duyduğu bu mukaddes zaman diliminde, başta Malatyalı hemşerilerimiz ve üyelerimiz olmak üzere, aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin mübarek Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu

 “Yeni umutları canlandıran, insanları kaynaştıran, sosyal huzurumuzu da pekiştiren Kurban Bayramına bir kez daha kavuşuyor olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bayramlar birlik ve beraberliğin en üst seviyede yaşandığı günlerdir. Ülke olarak birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece tüm hedeflere rahatlıkla ulaşabileceğimizi unutmayalım. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) olarak ülkemizin hedeflerine katkı sunma adına üyelerimizle her daim birliktelik içindeyiz. Ülke ekonomisine değer katmak için Malatya iş dünyası olarak elimizi taşın altına koyuyoruz. MTSO olarak ilimizdeki istihdam rakamını arttırmak, ihracat rakamlarını yükseltmek ve döviz girdisini çoğaltmak için projeler üretiyoruz, üretmeye de devam edeceğiz. İşte ve aşta bereketin sırrının paylaşmaktan geçtiğini ve bu anlayışı ticaret hayatımızda da uygulamamız gerektiğini biliyoruz. Kurban etlerimizi kardeşlerimizle paylaşmayı unutmayalım. Güzellikler paylaştıkça çoğalır. Bu arada unutmayalım ki Covıd-19 salgını riski hala devam ediyor. Kurban Bayramında da sosyal mesafemizi koruyalım, maske kullanımı konusunda dikkatli ve hassas olalım. Bayram günlerinde sabır ve hoşgörüyü elden bırakmayalım. Bu düşüncelerle, sevgili Malatyalı hemşerilerimin, saygıdeğer üyelerimizin, bayram vesilesiyle şehrimizde bulunan misafirlerimizin Kurban Bayramlarını kutluyorum”

Anahtar Kelimeler:
Kurban Bayramı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.