banner13

“Malatya’da koronavirüsü yok”

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir hastanın yeni tip koronavirüs şüphesiyle karantinaya alındığı iddiası kenti adeta ayağa kaldırmıştı. İnsanlarda korkuya neden olan bu iddia hakkında İl Sağlık Müdürü Prof.Dr. Recep Bentli yaptığı açıklamada iddiaların asılsız olduğunu bu iddiayı ortaya atanlar hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
21 Şubat 2020 Cuma 19:30
“Malatya’da koronavirüsü yok”

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir hastanın yeni tip koronavirüs şüphesiyle karantinaya alındığı iddiası kenti adeta ayağa kaldırmıştı. İnsanlarda korkuya neden olan bu iddia hakkında İl Sağlık Müdürü Prof.Dr. Recep Bentli yaptığı açıklamada iddiaların asılsız olduğunu bu iddiayı ortaya atanalar hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Çin’de ortaya çıkan ve bütün dünyanın korkulu rüyası haline gelen ölümcül koronavirüsünün Malatya’da görüldüğü iddiası kenti ayağa kaldırdı.

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir hastanın yeni tip koronavirüs şüphesiyle karantinaya alındığı yönünde sosyal medyadan yayılan paylaşımlar insanlarda korku ve paniğe neden oldu.

Konuyla ilgili ERTV’ye özel konuşan Malatya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, iddiaların asılsız olduğunu belirterek,  “3 gün önce Umre’den dönen bir hastamızın ateşinin yüksek olması sebebiyle arandık. Hastamızda bakteriyel enfeksiyon vardı 1 gün takip ettik sonra taburcu ettik. Maalesef bunun hemen ardından sosyal medyada bir paylaşım yapıldı koronavirüs şüphesi var diye. Biz tabi hemen suç duyurusunda bulunduk Allah’a şükür Malatya’da ve ülkemizde böyle bir durum yok. İddialar yani tamamen asılsız” şeklinde konuştu. 

Prof. Dr. Bentli, Sağlık Bakanlığının ülke genelinde virüse karşı bütün tedbirlerin aldığını dile getirerek, “Dünya Sağlık Örgütü acil bir eylem planı oluşturmadan Sağlık Bakanlığımız eylem planı oluşturdu. Öncelikle 26 kişilik bir bilim kurulu oluşturuldu ve tedbirler alındı. En başta havaalanlarında termal kameralarla taranma yapıldı. Bütün illerdeki hastanelerde izole odalar belirlendi” diye konuştu.

Dünyada koronavirüsünden ölenlerinin sayısının yaklaşık 2 bin 250’yi bulduğunu kaydeden Bentli, virüsün çok hızlı bir şekilde yayıldığını da sözlerine ekledi. 

ERTV HABER MERKEZİ


Son Güncelleme: 21.02.2020 19:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.