banner13

Malatya’da ilaçlama çalışmalarına hız verildi

Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından kış ve bahar aylarında devam edilen haşere ilaçlama çalışmalarına yaz aylarının gelmesiyle birlikte hız verildi.  

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
31 Mayıs 2022 Salı 18:28
Malatya’da ilaçlama çalışmalarına hız verildi

Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından kış ve bahar aylarında devam edilen haşere ilaçlama çalışmalarına yaz aylarının gelmesiyle birlikte hız verildi.  

Vatandaşların haşerelerden olumsuz etkilenmemesi için Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığına bağlı ekipler 12 ay boyunca 718 mahallede ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor. Kış döneminde kışlaklarda sürdürülen çalışmalar yaz aylarının gelmesiyle birlikte larva mücadelesi şeklinde devam ediyor. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığına bağlı 30 ekip, haşerelerin yoğun olduğu bölgelerde fiziksel ve mekanik olarak çalışmalar yapıyor.

12 ay boyunca 718 mahallede larva mücadelesini sürdürdüklerini belirten Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Şaban Aşıcı, “Birim olarak özellikle haşerelerin üredikleri alanları baz alarak, haşerenin yoğun olduğu bölgelerde çalışmalarımızı yapıyoruz. Yaptığımız çalışmalar sırasında öncelikle haşere üreme alanlarını tespit ederek fiziksel ve mekanik olarak etkisiz hale getiriyoruz. 30 Mayıs tarihi itibariyle yaz sezonu ULV (Soğuk sisleme) ile mücadelemize başladık. Büyükşehir Belediyesi haşereyle mücadele ekibi olarak yaz ayına hazırlıklıyız. Ekiplerimizle birlikte vatandaşlarımızın her türlü şikâyetlerine cevap vermek için 7 gün 24 saat sahadayız ve hazırız. Ayrıca Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı olarak Türkiye genelinde hazırladığımız projelerde Akdeniz Üniversitesi tarafından ulusal anlamda haşere mücadelesi alanında bir ödül de aldık. Ödülümüzü kimyasal ilaçlamayı azaltıp daha çok biyolojik ve mekanik mücadeleye ağırlık vererek çalışmalarımızı yaptığımızdan dolayı aldık. Yapılan çalışmalarda her zaman bizleri destekleyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a teşekkür ediyoruz” dedi.

Yaz dönemi ilaçlama sezonun hayırlı olması temennisinde bulunan Selçuklu Mahallesi Muhtarı Halil Ayas, Malatya Büyükşehir Belediyesinin ilaçlamayla ilgili önemli çalışmalar yaptığını, her zaman ekiplerin sahada olduğunu ve ilaçlamada sıkıntı olmayacağını ifade ederek yapılan çalışmalardan dolayı Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve ekibine teşekkür ettiğini bildirdi.

KAYNAK: İHA                                        

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.