banner13

Malatya'ya müjde!..Milletvekili Çalık ERTV’de açıkladı!..

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık Tohma Köprüsü ve Kuzey Çevreyolu ile ilgili müjdeleri ilk kez ERTV’de canlı yayında açıkladı.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
21 Ocak 2021 Perşembe 17:00
Malatya'ya müjde!..Milletvekili Çalık ERTV’de açıkladı!..

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık Tohma Köprüsü ve Kuzey Çevreyolu ile ilgili müjdeleri ilk kez ERTV’de canlı yayında açıkladı.

ERTV’de Tutku Eren’in hazırlayıp sunduğu Gündem Özel Programının canlı yayın konuğu olan Milletvekili Çalık Malatya’ya yapılan yatırımlar ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Yayın öncesi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nu arayan Milletvekili Çalık, Malatya ile Sivas arasındaki Karakaya Baraj Gölü üzerinde inşa edilen 517,5 metre uzunluğundaki “Tohma Köprüsü”nün tamamlandığını açıkladı. Çalık, Tohma Köprüsü’nün 6 Şubat’ta Bakan Karaismailoğlu’nun bizzat gelişi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da telekonferans katılımıyla açılacağını söyledi.

TOHMA KÖPRÜSÜ 6 ŞUBAT’TA AÇILACAK

Çalık, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bakan olduktan sonra 6 Şubat’ta üçüncü kez Malatya’ya gelecek. Bu kez Tohma Köprüsü’nün açılışı için. Biz ulaştırmada Malatya’ya yaklaşık 7 milyar yatırım aldık. 2002 yılındaki bölünmüş yol uzunluğumuz 36 kilometreydi, şu anda bölünmüş yolumuz 442 kilometre. 442 kilometre yolu Malatya’nın bölünmüş yolu haline getirdik. 18 yılda toplam 415 kilometreyi tamamladık. 80 yılda 36 kilometre, 18 yılda 415 kilometreyi vatandaşlarımızla buluşturduk. Tohma Köprüsü’nün ziyaret ettim. Tabela çalışmaları aşamasına gelinmiş. Daha önce Malatya-Sivas yol güzergahını adım adım bir inşaat işçisi gibi, bir amele gibi takip ettim. Milletimizin ameleliğini yapmak zorundayız. Onların oyunu alıyoruz, onlar için çalışmak zorundayız. Bu güzergahta son adım Tohma Köprüsü. Yaklaşık 104 milyon bedelle çok güzel bir köprü kazandırdık. Nasip olursa 6 Şubat’ta Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun Malatya’ya gelişi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da telekonferans katılımıyla Tohma Köprüsü hizmete açılacak.” diye konuştu.

“10 MİLYONU KABUL ETMEYİZ, KUZEY ÇEVREYOLU’NDA ÖDENEK SIKINTISI YOK”

Geçtiğimiz günlerde yayımlanan, 2021 Yılı Yatırım Programı’nda toplam proje tutarı 837 milyon TL olan Malatya Kuzey Çevreyolu için sadece 10 milyon 371 bin TL ödenek ayrılmasına yönelik kamuoyundaki tepkilere de yanıt veren Çalık, “bu ödeneği kabul etmemiz mümkün değil diyerek, Kuzey Çevreyolu ile ilgili para sıkıntısı yaşanmayacağının sözünü verdi.

Çalık, Kuzey Çevreyolu ile şu ifadeleri kaydetti; Biz 10 milyonu kabul etmeyiz. Geçen sene Kuzey Çevreyolu’na ayrılan ödeneğe bakılsın. Biz onun kat be kat üstünde para harcadık. 2020 yılında Kuzey Çevreyolu’na sadece 85 milyon ek bütçeyle destek verdik. Tutku hanımın şahitlik etmesi için Adil Karaismailoğlu Bakanımı program öncesi bir kez daha aradım. Sayın Bakanımız Kuzey Çevreyolu’nu özel takip ediyor. Özel takip ettiği için geçen yıl 78 milyon sadece kamulaştırma beledi ödendi. 85 milyon inşaatına para harcandı. Bununla birlikte bizim 2020 yılında Kuzey Çevreyolu adına yaptığımız çok önemli bir iş daha var.  Bölge müdürümüz ve ilgili bürokratlarımızla bundan yaklaşık 4-5 ay önce Kuzey Çevreyolu şantiyesinde bir toplantı yaptık. Ben artık kafama kaskı takmadan şantiyecilik yapmaya başladım. Toplantımızda Kuzey Çevreyolu’nun yapılandırmasını neden bitiremiyoruz diye konuştuk. 9 kilometre merkezde olan alanın acil olarak açılması gerekiyordu. Bir yandan da hukuki süreç devam ediyordu. İtiraz eden vatandaş, “Kamulaştırmaya karşıyım” diyerek mahkemeye başvurduğunda o bölgeye girmemiz imkansız hale geliyor. Bunun bir yolu olması gerektiğini konuşurken, bölge müdürlüğünden bir hukukçu kardeşimiz “acele kamulaştırma kararı çıkarmak lazım ve bunu Cumhurbaşkanımızın imzalaması lazım” dedi. Hemen genel müdürümüzü aradım, siz sürece başlayın, biz bakanımız ve Cumhurbaşkanımız ile görüşeceğiz dedik. Genel müdürümüzden sonra Adil Bakanımızı aradım, hemen çözeriz dedi. 1 ay içerisinde yıllara mahsar Kuzey Çevreyolu’nun kamulaştırma sorununu Cumhurbaşkanımızın imzasını alarak acele kamulaştırma kararıyla çözdük. Sayın bakanımızda ilgili firma ile görüştü, “buraya gövdenizi koyacaksınız, en hızlı şekilde döneceksiniz” dedi. Şimdi çok hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu yıl yatırım için ayrılan 10 milyon ile asla çözüm bulma imkanı yok. Bu konuda ben Malatya’da oluşturulan kamuoyuna, basının yazdıklarına kesinlikle katılıyorum. Eğer biz bu 10 milyonla gideceksek, mümkünse gitmeyelim. Toplam 873 milyonluk bir yatırım. Bakanımızla yaptığımız görüşmede burası bizim ödenek ile alakalı sıkıntı yaşamayacağımız yer. Biz buranın inşaatına devam edeceğiz. Her hakediş istendiğinde sayın bakanımız direkt olarak desteğini verecek. 100 milyonluk mu inşaat yaptık, yapan firma hiç sıkıntı yaşamadan 2020 yılında nasıl aldıysa bu yıl da yine parasını alacak. Ayrılan 10 milyonluk bütçenin bizim için hiçbir değeri yok. Kuzey Çevreyolu’nda para olmadığı için inşaatın aksama ihtimali sıfır. Hiç kimse merak etmesin biz gerekirse gidip oranın inşaatını başında oturacağız. Çünkü Kuzey Çevreyolu deyince artık benim tüylerim diken diken oluyor. Bu sorunu gören gözlerimizle bitirmek istiyoruz.”

ERTV HABER MERKEZİ


Son Güncelleme: 21.01.2021 17:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.