banner13

Malatya protokolünden 15 Temmuz mesajları...

Malatya il protokolü 15 Temmuz hain darbe girişimi nedeniyle mesaj yayımladı.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
14 Temmuz 2022 Perşembe 17:29
Malatya protokolünden 15 Temmuz mesajları...

Malatya il protokolü 15 Temmuz hain darbe girişimi nedeniyle mesaj yayımladı. İşte o mesajlar...

AK PARTİ MKYK VE MALATYA MİLLETVEKİLİ ÖZNUR ÇALIK

Bu işgal hareketi Başkomutanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla meydanları dolduran, kendisini tankın önüne atacak kadar vatanına milletine sevdalı olan kardeşlerimizin, vatandaşlarımızın dik duruşu sonucu amacına ulaşamamıştır. 251 vatandaşımızın şehit, 2 binden fazla vatandaşımızın gazi olduğu o gece Türk milletinin tarih boyunca kanıyla kazandığı ibretlik zaferler silsilesine bir yenisi daha eklenmiştir. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle devletimizin varlığı ve milletimizin bağımsızlığı yolunda canını feda eden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, onları minnetle anıyorum. Gazilerimize Allah'tan sağlık, afiyet ve uzun ömürler diliyorum. Bugün bizlere düşen, tarihimizden aldığımız güçle ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine taşımak için birlik beraberlik içerisinde çalışmaya devam etmektir.

AK PARTİ MALATYA MİLLETVEKİLİ HAKAN KAHTALI

15 Temmuz 2016 hain işgal ve ihanet girişiminin 6. yıldönümündeyiz. Ülkemizin istiklaline ve istikbaline yapılan bu alçakça saldırıyı unutmadık ve unutmayacağız. 15 Temmuz bu ülke için önemli bir sınavdı ve Allah'a hamdolsun milletimiz sayesinde o sınavı başarılı bir şekilde geçtik. Türkiye, 15 Temmuz 2016 gecesi, gücünü sandıktan, yetkisini milletten almayan bir idareyi asla meşru kabul etmeyeceğini ve milletin iradesi dışında bir seçeneğe de boyun eğmeyeceğini göstermiştir. Devletimizin birçok kurum ve kuruluşu ile Peygamber ocağı şanlı ordumuzun içine sızan FETÖ’cü hainler tarafından 15 Temmuz gecesinde gerçekleştirilen işgal girişimi sırasında, hiçbir düşmanın ve düşman devletin dahi cesaret edemediği ve başvuramadığı bir alçaklığa başvuruldu. Milletin tankıyla, silahıyla, uçağıyla millete bomba yağdıran, ateş açan hainler o gece hainliğe adeta yeni bir anlam kazandırdılar. FETÖ üyesi hainlerin girişimi milletimizin sarsılmaz iradesi ile bertaraf edildi ve asrın en büyük ihanetine karşı asrın en önemli zaferi olarak tarihteki yerini aldı. Fetullahçı Terör Örgütü tarafından tarihimizin en karanlık hadiselerinden biri olarak kayıtlara geçen 15 Temmuz işgal girişimi sırasında, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın cesareti ve önderliğinde harekete geçen yüce milletimiz tankın, uçağın, helikopterin ve tüfeğin karşısına sadece imanı, inancı, yüreği ve cesaretiyle dikilmiş, o karanlık gecenin sabahını aydınlığa çevirmiş ve ihanet girişimini şanlı bir direnişle bertaraf etmiştir. Söz konusu vatan olunca dün nasıl Çanakkale ve Kurutuluş Savaşı'nda milletimiz 7 düvele karşı koyup destanlar yazmışsa, 15 Temmuz’da da aynı ruh ve aynı inançla kurşunlara ve tanklara kendisini siper ederek yeni bir destan yazdı. Devletimize ve milletimize karşı başlatılan menfur darbe girişimi, aziz milletimizin destansı direnişiyle etkisiz hale getirildi. Bin yıldır vatan kıldığımız bu aziz topraklar birliğimizin ve dirliğimizin teminatıdır. Şehit kanlarıyla sulanmış bu mübarek topraklar, Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Sakarya’da, 15 Temmuz’da geçilemeyen iman dolu sinelerin otağıdır. 15 Temmuz gecesinin o zifiri karanlığında kahraman milletimizin kurtardığı sadece aziz vatanı değil, aynı zamanda şeref, haysiyet ve izzetleri oldu. O karanlık geceyi aydınlığa kavuşturan milletimizin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum.15 Temmuz’da sokağa çıkarak o karanlık geceyi aydınlığa kavuşturan aziz milletimizin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum. Bu ihanet girişimi karşısında 15 Temmuz gecesinden itibaren darbe girişimine karşı durup 27 gece sabahlara kadar nöbet tutan yediden yetmişe tüm Malatyalı hemşehrilerime gönülden teşekkür ediyorum. Bir hilal uğruna o gece canlarını feda eden aziz şehitlerimizi hürmetle, rahmetle, minnetle yad ediyor, gazilerimize de Allah'tan sağlık, afiyet ve uzun ömürler diliyorum.

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SELAHATTİN GÜRKAN

Binlerce yıllık bir maziye sahip olan ülkemizi bölmek ve parçalamak isteyen şer odakları ve onların içimizdeki hain işbirlikçilerinin ortaya koymaya çalıştıkları 15 Temmuz hain darbe kalkışması, amacına ulaşamadı. Çünkü o gece karşılarında Malazgirt’te, Niğbolu’nda, İstanbul’un Fethinde, Ridaniye Zaferinde, Preveze Deniz Zaferinde ve Kurtuluş Savaşında olduğu gibi vatanını her ne pahasına olursa olsun düşman ellere teslim etmeyecek inanca sahip bir millet vardı. Yüzyıllardır ülkemiz üzerinde hain emellerini gerçekleştirmek isteyen, Türk Milletinin müreffeh bir seviyeye gelmesini, muasır medeniyetler seviyesinin de üzerine çıkmasını sindiremeyenler hain emellerini gerçekleştirmek için her türlü karanlık oyunu oynamaya devam etmektedirler. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de Gençliğe Hitabesinde dile getirmiş olduğu gibi - İstikbalde dahi seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dâhili ve harici bedhahların olacaktır. Bir gün, istiklal ve cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şeraitini düşünmeyeceksin- diyerek şer odaklarının buldukları her fırsatta bu tür eylemlerde bulunmaya devam edeceklerini söylemişti. Şanlı tarihi kahramanlık destanları, ilim irfan destanları ile dolu olan milletimiz, 15 Temmuz hain darbe kalkışması sırasında yeni bir Kahramanlık Destanı daha yazmıştır. Hain darbe girişimini püskürten kahraman milletimizi bir kez daha yürekten kutluyorum. 15 Temmuz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum. Allah, bir daha bu millete 15 Temmuzları yaşatmasın.

YEŞİLYURT BELEDİYE BAŞKANI MEHMET ÇINAR

15 Temmuz hain darbe girişimi, ülkemizin tarihi boyunca yaşadığı en büyük ihanetlerden bir tanesidir. 15 Temmuz 2016’da ülkemiz, milletimize ve demokrasimize alçakça kast eden hain darbe girişimine maruz kalmıştır. Türkiye’nin bağımsızlığını, kalkınmasını, hak ve adaletin sesi olmasını hazmedemeyen karanlık bir yapı ve onu teşvik eden işbirlikçileri, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Sayın Cumhurbaşkanımızı, Polisimizi, stratejik kurumlarımızı hedef alarak devletimizin yönetimini ele geçirmeye çalışmışladır. O karanlık gecede kahraman Türk milleti, Milli mücadele ruhunu aynı kararlılıkla yansıtarak işgalcilerin üstesinden gelmeyi başarmış, tüm dünyaya demokrasiye nasıl sahip çıkıldığının dersini vermiştir. Milletimiz, üzerine açılan ateşlere, bombalara, tanklara, uçaklara rağmen asla geri adım atmamış, hainlerin karşısında cansiperane duruş sergilemiştir. Kurtuluş Savaşı’ndan, Çanakkale’den ve nicelerinden ders almayanlar, 15 Temmuz’da bir kez daha bizzat Türk Milleti tarafından bayrağa sahip çıkmanın ne demek olduğunu öğrenmiştir. Ülkemizin birliği ve devletimizin bekası için canlarını feda ederek şehadet şerbetini içen aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize de minnet ve şükranlarımızı sunuyorum. Milletimizin ve hemşerilerimin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü anıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum

BATTALGAZİ BELEDİYE BAŞKANI OSMAN GÜDER

15 Temmuz'un yıl dönümünde demokrasi ve vatan uğruna canını veren kahraman şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. Ülkemizi hain bir darbe girişimiyle bölüp parçalamak isteyenlere en güzel cevabı milletimiz verdi. Rengini şehitlerimizin kanından alan Ay-Yıldızlı al bayrağımızın gölgesi altında sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşamaya ant içmiş aziz milletimiz, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla çıktıkları sokaklarda, yurdun dört bir köşesinde tanklara, bombalara, kurşunlara göğsünü siper etmiş, bu hain girişimini vatansever güvenlik güçlerimizle birlikte canlarını vererek, kanlarını dökerek engellemiş, tarihi şan ve şeref destanlarıyla dolu olan Milletimiz, bu vakur mücadelesiyle tüm dünyaya demokrasi dersi vermiştir. Darbeye darbe yapan bu aziz milletin mensubu olmaktan büyük gurur duyuyorum. O hain girişim, tarihin tozlu raflarındaki yerini aldı ama milli hafızamız halen daha canlı ve dipdiri. Hain emellerini gizleyerek aramıza sinsice giren, kuklası ve taşeronu oldukları emperyalist güçlerin talimat ve direktifleriyle iş gören ve bu uğurda kendi milletine kurşun sıkacak kadar canileşenleri zihnimize tek tek kazımış durumdayız. Unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız. Bizlere düşen sorumluluk, şehitlerimizin emaneti olan bu güzel vatan topraklarına aynı inanç ve kararlılıkla sahip çıkarak ülkemizin bekasına, birliğine, huzuruna ve geleceğine kast eden tüm hain odaklara karşı uyanık olmak ve mücadeleyi aynı kararlılıkla yürütmektir. Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’müzü kutluyorum. Bu vesileyle vatanımız, milletimiz, ezanımız ve ay yıldızlı bayrağımız uğruna şehit düşen kahramanlarımızı, demokrasi şehitlerimizi saygı, sevgi, rahmet ve minnetle anıyorum. Destan yazdığımız o gece gazilik mertebesine ulaşan yiğitlerimize, 15 Temmuz Destanı'na imzasını atan necip milletimize ve milletinin güçlü lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımı sunuyorum.

MALATYA TİCARET BORSASI BAŞKANI RAMAZAN ÖZCAN

15 Temmuz 2016 gecesi ülkemizin istiklaline ve istikbaline yapılan bu hain darbe girişiminin 6. yıl dönümündeyiz. Ülkemizin istiklaline ve istikbaline yapılan bu alçakça saldırıyı unutmadık ve unutmayacağız. 15 Temmuz gecesi milli iradesine sahip çıkan aziz milletimiz hain darbe girişimine karşı şanlı tarihine yeni bir destan daha yazarak, 15 Temmuz gecesi ipotekli kimlikler taşıyan hainlere, halkımız gerekli dersi verdi. Beyinleri yıkananlara, robot gibi yetişenlere, yabancı güçlerle kol kola girip vatanına ihanet edenlere karşı, milletimiz gerçek anlamıyla bir zafer kazanmıştır. Bu yönüyle 15 Temmuz, yurt dışındaki hesabın yurt içine uymayacağının en büyük ispatıdır. 15 Temmuz aynı zamanda dost ile düşmanın belli olduğu gecedir. Herkesin artık şunu çok iyi bilmesi ve idrak etmesi gerekiyor ki Türk insanı can verir, şehit düşer, kendi iradesinin dışında bir iradeye boyun eğmez. Bu gerçeği öğrenemeyen, görmeyenler de her defasında hezimet yaşamaya mahkumdur. Kadınlarımız, erkeklerimiz, gençlerimiz o gece bir kitle olmaktan çıkıp ’filler’ karşısındaki ’ebabil kuşları’ gibi hain darbecilere kan kusturdular. 15 Temmuz gecesi FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün millet iradesine, istiklal ve istikbalimize karşı gerçekleştirmek istediği hain darbe girişimine karşı cansiperane verilen mücadele aydınlık Türkiye’nin geleceğinde yeni bir sayfa açmıştır. Bununla birlikte yine omuz omuza ülkemizi 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine taşıma inancımızdan vazgeçmeyeceğiz. Türkiye’nin dünyanın en büyük ekonomileri arasında yerini almasını ve lider ülke haline gelmesi için hep birlikte çalışacağız. Bu demokrasi mücadelesinde hayatını kaybeden, milli direnişin kahraman şehitlerine Allah’tan rahmet, kıymetli ailelerine sabırlar diliyoruz, gazilerimizi minnetle anıyoruz. Milli birlik ve beraberliğimizin bir nişanesi olan 15 Temmuz direniş ruhunun nesiller boyu daim olmasını temenni ediyorum.

MALATYA ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ BAŞKANI ŞEVKET KESKİN

Türk milletinin içine sinsice yerleşmiş olan FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz 2016 tarihinde alçakça gerçekleştirmiş olduğu darbe girişiminin engellenmesinde hiç kuşkusuz milletimiz ile birlikte esnaf ve sanatkar camiamız dünyada örneği olmayacak bir demokrasi savunmasında bulunmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tek bir çağrısı ile ölümüne sokağa dökülen milletimiz vatanını işgal ettirmedi, bayrağını indirmedi, ezanını susturmadı, milli iradesini işgalcilere teslim etmedi.  Aynı duyarlılık ve aynı kararlılık bu topraklarda ilelebet devam edecektir.

15 Temmuz darbe girişimi sürecinde gündüzleri ekonomiye katkı sunarak işinin başında olan, geceleri ise demokrasi nöbeti tutan esnaf ve sanatkar camiası; dün olduğu gibi, bugün ve yarında devletinin yanındadır, milli iradeye yönelik her türlü tehdidin karşısındadır. 15 Temmuz hain darbe girişimini unutturmamak ve unutmamak adına esnaf camiası olarak her zaman üzerimize düşeni yapacağız.  15 Temmuz şehitlerimiz ile birlikte tüm şehitlerimize rahmet diliyor, şükranla ve minnetle anıyoruz. 15 Temmuz gazilerimiz ile terörle mücadelede gazi olan tüm kahramanlarımıza sağlık ve şifa diliyoruz.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.