banner13

Malatya protokolünden 15 Temmuz darbe girişimi mesajları...

Malatya İl protokolü 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle mesajlar yayımladılar.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
14 Temmuz 2021 Çarşamba 16:55
Malatya protokolünden 15 Temmuz darbe girişimi mesajları...

Malatya İl protokolü 15 Temmuz hain darbe girişiminın yıl dönümü nedeniyle mesajlar yayımladılar...

AK PARTİ MKYK ÜYESİ MALATYA MİLLETVEKİLİ BÜLENT TÜFENKCİ

AK Parti MKYK Üyesi Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajda, “O karanlık gecede ülkemizin demokrasisine ve ekonomisine vurulmak istenen darbe milletimizin şaşmaz irfanıyla akamete uğratılmıştır” ifadelerini kullandı.

15 Temmuz darbe girişiminin 5’inci yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımlayan AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, “15 Temmuz 2016 gecesi milletimiz vatan toprağının her köşesinde destan yazmış, ihanet şebekesinin hain planlarını altüst etmiştir. O gece Başkomutanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın korkusuz liderliği ve verdiği mesajla meydanlara inen, ezanların ve selaların eşliğinde yüreklerini uçakların, tankların ve mermilerin önüne koyan milletimiz ortaya koyduğu direnişle demokrasisine ve devletinin bekasına sahip çıkmıştır. Aziz milletimizin direnişiyle minarelerden yankılanan ezan ve sala sesleri bomba yağdıran F-16 ve helikopterlerin sesini susturmuştur. O karanlık gecede ülkemizin demokrasisine ve ekonomisine vurulmak istenen darbe, milletimizin şaşmaz irfanıyla bir kez daha başarısızlığa uğramıştır. 15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen Türkiye hala o kara geceyi bugün gibi yaşıyor ve unutamıyor. Bazılarımız çok çabuk unutabilir belki, fakat bazıları hala ısrarla bu girişime darbe girişimi diyemiyor. Milletimiz 15 Temmuz’u unutmadı, unutmayacağına inanıyorum. Çünkü o milletin bir direnişiydi. Milletin bir destanıydı. Milletin şahlanışıydı. Sivil iradenin bu ülke için ne kadar gerekli olduğu göstermesi bakımından önemliydi” şeklinde konuştu.

AK PARTİ MERKEZ KARAR YÖNETİM KURULU ÜYESİ VE MALATYA MİLLETVEKİLİ ÖZNUR ÇALIK

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çalık mesajında, o gün bu aziz milletin demokrasiye ve Türkiye’nin geleceğine sahip çıkarak devletini korumak için kanlarını ve canlarını ortaya koyduğunu belirtti. Bu darbe girişiminin sıradan bir darbe girişimi olmadığını Türkiye’ye karşı yapılan bir işgal hareketi olduğunu ifade eden Çalık, “Bu işgal hareketi Başkomutanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanları dolduran, kendisini tankın önüne atacak kadar vatanına milletine sevdalı olan kardeşlerimizin, vatandaşlarımızın dik duruşu sonucu amacına ulaşamamıştır” dedi.

Çalık, “251 vatandaşımızın şehit, 2193 vatandaşımızın gazi olduğu o gece, Türk milletinin tarih boyunca kanıyla kazandığı ibretlik zaferler silsilesine bir yenisi daha eklenmiştir. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle devletimizin varlığı ve milletimizin bağımsızlığı yolunda canını feda eden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, onları minnetle anıyorum. Gazilerimize şükranlarımı sunuyor, hayırlı ve uzun ömürler diliyorum. Onların emanetine sahip çıkarak hedeflerimizden şaşmadan, birlik ve dirliğimizden taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz” ifadelerinde bulundu.

“Bizlere düşen o geceyi unutmamak ve unutturmamaktır”

Tüfenkci, mesajının devamında ise, "Darbecilerin hedeflerine ulaşmalarını engellemek için kendilerini tankların önüne siper ederek yaralanan, şehit olan, karanlığı aydınlığa çeviren her bir vatandaşımıza minnettarlığımızı ifade edemeyiz. Bizlere düşen o geceyi unutmamak ve unutturmamaktır. O gece meydanlara inerek istiklali, istikbali ve demokrasi uğruna şehit olan güvenlik güçlerimize ve sivil vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, canı pahasına darbecilerin karşısında duran tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

AK PARTİ MALATYA MİLLETVEKİLİ HAKAN KAHTALI

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, 15 Temmuz Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kâhtalının, 15 Temmuz Şehitleri Anma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Milli iradenin ayaklar altına alındığı, Türk tarihinin en alçak Darbe ’sinin 5. yıl dönümü. 15 Temmuz gecesi, FETÖ alçakları karşısında kanlarıyla destan yazan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Vatanı uğruna gözünü kırpmadan mücadele eden gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum.

15 Temmuz, 2016 yılından itibaren Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleri ile Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak resmî tatil ilan edilmiştir. 15 Temmuz, milli direniş destanının zaferidir. 15 Temmuz; tanklara, mermilerle, uçaklara meydan okuyan şehit ve gazilerimizin iman şerbeti ile yoğrulmuş ruhların mücadelesinin adıdır. Hainler, 15 Temmuz gecesi sert kayaya çarptılar. Okyanus ötesinden aldıkları emirle darbeye kalkışan hain terör örgütü FETÖ, halkımızın cesaretini, sonra da Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı duruşunu hesap edememişti. Hamd olsun bu millet, o uzun gecede liderinin önderliğinde namusuna namahrem eli değmesine müsaade etmedi. 15 Temmuz’da hainlerin işgal etmeye kalktığı vatanın her karış toprağı, dünyada eşi görülmemiş bir dirilişe sahne oldu. O karanlık gecede bu millet, Ömer Halisdemir’in imamına şahit oldu. Allah’a şükürler olsun ki Sayın Cumhurbaşkanımızın canına ve ailesine kasteden bu hainlere gereken cevabı verdik. Bu aziz millet, vatan hainlerini asla unutmayacaktır. Kılcal damar gibi devletin her kurumuna sızmış olan bu alçak FETÖ terör örgütü ile mücadelemiz ilk günkü kararlılıkla devam edecektir. Bu millet babası ile şehadete giden Abdullah Tayyip Olçok’u, kadını, erkeği ve çocuğu ile 251 şehidimizi, yaralanan 2734 vatandaşımızı asla unutmayacaktır. 15 Temmuz ruhu diri tutulduğu müddetçe hiçbir terör örgütü bu milleti yıkamayacaktır. 15 Temmuz darbesi hafızalarımızda kara bir leke olarak hep kalacaktır. Sözlerimin sonunda FETÖ alçakları karşısında kanlarıyla destan yazan tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, vatanı uğruna gözünü kırpmadan mücadele eden gazilerimize ve tüm milletimize saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ MYK ÜYESİ VE MALATYA MİLLETVEKİLİ MEHMET FENDOĞLU

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, demokrasiye vurgu yaptı.

Fendoğlu, 15 Temmuz’un yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajında, “15 Temmuz, kırk çerisi ile zulmün üstüne yürüyen bir ecdadın torunlarına, ihanet ile gelen baskının hükümsüz olduğunun tecellisidir.

Kutsalı mevzubahis olduğunda Türk milleti için mensubiyetlerin hiçbir önemi yoktur. Türk’ün kahraman evlatları birlik, beraberlik ve kardeşliğin bu milletin mayası olduğunu, her biri ayrı kahramanlık olan şeref ve şan destanları ile aziz vatanın bağrına nakş etmişlerdir. Aziz Türk Milleti, Kutlu Vatan’ın semaları Al Bayraksız, minareleri Ezansız kalmasın, Türklüğe ve mazlum milletlerin namusuna el uzatılmasın diye zerre miskal tereddüte düşmeden ölümün üzerine yürümüş, Şehitlik ve Gazilik gibi her iki dünyada sahibini onurlandıran ve ancak iman ve cesaretle kazanılabilinen müstesna mertebelere nail olabilmek için bedel olarak canını vermiş, kanını yurt toprağına katık etmiştir” ifadelerine yer verdi.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Malazgirt’ten Kurtuluş Savaşına uzanan şan ve şeref dolu mazisinin üzerine bina edildiğinin farkında olan aziz milletin bu kutlu mücadelelerin haklı gururunu yaşamakta ve vakti geldiğinde aynı serdengeçtiliği göstereceğini 15 Temmuz’da bir kez daha tarihi bir ders ile yedi düvele gösterdiğine değinen Fendoğlu, “Türk evladı, bin yıldır Anadolu’yu işgal hayallerinden vazgeçmeyen emperyalist düşüncenin Haçlı Seferleri’nden Sevr Planlarına ve 15 Temmuz ihanet teşebbüsüne uzanan karanlık senaryolara karşı Yahya Çavuş, Hasan Tahsin, Ömer Halis Demir ve Fethi Sekin ve isimsiz kahramanların kutlu yolundan ilerleyerek, tüm planları yırtıp atarak ve sahiplerinin başına geçirmiştir. Devlet ve millet söz konusu olduğunda tüm makam ve mevkiden vazgeçileceğini dünyaya öğreten aziz milletimiz dünya tarihine mührünü vurmuştur. Yenikapı ruhuyla politik çıkarlar yerini milli şuura bırakmıştır. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız, Devlet Bahçeli’nin ortaya koyduğu irade Türk siyasetine ve hainlere büyük bir darbe vurmuştur. Liderimiz Bahçeli’nin, ‘Kim hangi karanlık senaryodan ilhamını alırsa alsın, üzerinde yaşadığımız vatan toprakları tarih boyunca Türk milletinin kanıyla mühürlenmiştir. Mensubu olduğumuz, imrenilecek bir kaynaşma ve kucaklaşma zirvesi olan aziz milletimiz asırlardan beri bağımsızlık onuruna düşkün, egemenlik haklarına bağlı halde var olagelmiştir. Bu tarihi gerçeği hem öveceğiz, hem bununla övüneceğiz, hem de milli ömre kast etmek için pusuya yatan cinayet şebekelerini doğduklarına doğacaklarına bin pişman edeceğiz. Kardeşçe yaşayacağız, birbirimize saygı duyup hoşgörü ve uzlaşmayı her daim canlı tutacağız. Bizim bizden başka dostumuz yoktur’ ifadelerinde belirttiği gibi Aziz Şehitlerimiz ve Şanlı Gazilerimiz emin ve müsterih olsunlar ki kanlarıyla yoğurdukları bu topraklar, son nefer, son nefes ve son damla kana kadar amansız bir şekilde müdafa edilecek, bu yolda hiçbir engel tanınmayacak, son Türk can vermeden Ay Yıldızlı Al Bayrak yurt semalarından inmeyecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde, bu alçak darbe girişimine karşı dünyada bir örneği daha görülmemiş gözü kararlılıkla karşı koyan, kahramanlık destanı yazan Yüce Türk Milletine şükranlarımızı arz ediyor, Şehitlerimize Cenabı Allah’tan rahmet, Kahraman Gazilerimize sağlık diliyorum” ifadelerini kullandı.

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SELAHATTİN GÜRKAN

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 15 Temmuz mesajında, 15 Temmuz gecesi destan yazıldığını belirtti.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürken, 15 Temmuz’un yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı. Gürkan mesajında, “Binlerce yıllık bir maziye sahip olan ülkemizi bölmek ve parçalamak isteyen şer odaklarının 15 Temmuz 2016 tarihinde ortaya koymaya çalıştıkları hain darbe kalkışmasından bu yana geçen 5 yıllık süre bizlere bir olmanın, beraber olmanın önemini hatırlatmaya devam etmektedir.

O gece hainler amacına ulaşamadı, çünkü o gece karşılarında büyük bir inançla özgürlüğünü, bayrağını, ezanını, inancını, geleceğini korumak için, bedenini adeta siper etmiş bir millet duruyordu. Milletimiz erkeğiyle, kadınıyla, genciyle, yaşlısıyla söz konusu vatan olunca gerisi teferruattır diyerek bir an bile gözünü kırpmamış, bu kararlı duruşunu sürdürmeye devam etmiştir. Binlerce yıllık tarihinde onlarca destan yazan bir milletin evlatları olarak, 15 Temmuz gecesinde bir destan daha yazılarak, yedi düvele Türk’ün birlik ve beraberliğinin bozulamayacağı bir kez daha gösterilmiştir. Bu millet tankın karşısına, uçakların altına, mermilerin karşısına göğsünü siper eden şehitlerini ve gazilerini hiçbir zaman unutmayacaktır. 15 Temmuz hain darbe girişimini püskürten kahraman milletimizi bir kez daha yürekten kutluyorum. 15 Temmuz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum. Allah, bir daha bu millete 15 Temmuzları yaşatmasın” ifadelerine yer verdi.

YEŞİLYURT BELEDİYE BAŞKANI MEHMET ÇINAR

Malatya’nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, yayımladığı mesajda, “ 15 Temmuz Türk Milleti’nin canıyla, kanıyla yazdığı kutlu bir destandır. O gece hainler kaybetti, Milli İrade ve Milletimiz kazandı” ifadelerini kullandı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle yazılı bir açıklamada bulunan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “15 Temmuz gecesi, ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi, aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakâr millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Ancak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Yüce Türk milleti ülkesine ve demokrasiye canını siper edip sahip çıkarak darbecilere geçit vermemiştir. O gece millete, demokrasiye ve milli iradeye karşı yapılmak istenen kanlı kalkışma aziz milletimizin sinesine çarparak bertaraf edilmiştir. Türk milleti o kara gecede darbecilere karşı gösterdiği direnişle hainlere boyun eğmeyerek tarihi bir destan yazmış, bu cennet toprakların hâkimi sadece millettir demiştir. Bizler 15 Temmuz’u unutturmayıp, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde o kahramanca karşı koyuşu gelecek nesillere aktarmalıyız. Bizler, Türküyle, Kürdüyle, Alevisiyle, Sünnisiyle, Lazıyla, Çerkeziyle, bin yıllık şanlı bir tarihin mirasçılarıyız. Vatanımız söz konusuysa, bizler bir millet olmaktan da öte tek vücuduz. Bayrağımıza, milli ve manevi değerlerimize uzanan kirli eller karşısında tüm farklılıklarımıza rağmen tek yumruğuz. Türk milleti tutulan demokrasi nöbetlerinde dünyaya; Türkiye’nin tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet olduğunu göstermiştir. Şu bilinmelidir ki; bu ülkenin bayrağı yere düşmeyecek, ezan dinmeyecektir. Şehitlerimiz ve gazilerimiz, 15 Temmuz gecesi, cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar. Hiç şüphesiz ki, şehitlerimiz, kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir. Başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere bu cennet vatan için canını feda eden şehitlerimizi şükranla anarken gazilerimize minnetlerimizi sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

MALATYA TİCARET BORSASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI RAMAZAN ÖZCAN

Malatya Ticaret Borsası (MTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özcan, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

MTB Başkanı Ramazan Özcan, 15 Temmuz’da milli iradesine sahip çıkan aziz milletin, hain darbe girişimine karşı şanlı tarihine yeni bir destan daha yazdığını belirterek, "15 Temmuz gecesi ipotekli kimlikler taşıyan hainlere, halkımız gerekli dersi verdi. Beyinleri yıkananlara, robot gibi yetişenlere, yabancı güçlerle kol kola girip vatanına ihanet edenlere karşı, milletimiz gerçek anlamıyla bir zafer kazanmıştır. Bu yönüyle 15 Temmuz, yurt dışındaki hesabın yurt içine uymayacağının en büyük ispatıdır. 15 Temmuz aynı zamanda dost ile düşmanın belli olduğu gecedir. Herkesin artık şunu çok iyi bilmesi ve idrak etmesi gerekiyor ki Türk insanı can verir, şehit düşer, kendi iradesinin dışında bir iradeye boyun eğmez. Bu gerçeği öğrenemeyen, görmek istemeyenler de her defasında hezimet yaşamaya mahkumdur. Kadınlarımız, erkeklerimiz, gençlerimiz o gece bir kitle olmaktan çıkıp ’filler’ karşısındaki ’ebabil kuşları’ gibi hain darbecilere kan kusturdular. 15 Temmuz gecesi FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün millet iradesine, istiklal ve istikbalimize karşı gerçekleştirmek istediği hain darbe girişimine karşı cansiperane verilen mücadele aydınlık Türkiye’nin geleceğinde yeni bir sayfa açmıştır" ifadelerini kullandı.

Türk milleti olarak ne FETÖ ne de bunun gibi karanlık odaklara asla müsaade etmeyeceklerini dile getiren Özcan, “Bununla birlikte yine omuz omuza ülkemizi 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine taşıma inancımızdan vazgeçmeyeceğiz. Tüm kahraman şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyor, bu uğurda canlarını ortaya koyan yiğit gazilerimize sağlıklı bir ömür diliyorum. Milli birlik ve beraberliğimizin bir nişanesi olan 15 Temmuz ruhunun nesiller boyu daim olmasını temenni ediyorum" ifadelerine de yer verdi.

MALATYA İNŞAAT MÜTEAHHİTLERİ DERNEĞİ BAŞKANI BÜLBÜLOĞLU

Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Bülbüloğlu, 15 Temmuz Demokrasi Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, 15 Temmuz’da tüm dünyaya önemli bir dersin verildiğini belirtti.

İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Bülbüloğlu, 15 Temmuz’un yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajda, "FETÖ örgütünü15 Temmuz 2016 tarihinde milletimize ve demokrasimize karşı hain bir kalkışmada bulunmuştur. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla Aziz Milletimiz, sel olup meydanlara akmıştır. Ülkemizin her karış toprağında olduğu gibi Çanakkale’de de ülkemizin geleceğine sahip çıkan halkımız, hain darbecilere geçit vermeyerek büyük bir kahramanlık örneği sergilemiştir. Aziz Milletimiz, 15 Temmuz hain darbe girişimini de aynı ruhla kenetlenip, birlik ve beraberlik içerisinde bertaraf ederek destan yazmıştır. 15 Temmuz hain darbecilerine karşı milletimizin verdiği büyük ders, Aziz Milletimizin şanlı tarihinde asla unutulmayacak ve unutturulmayacak bir şekilde yerini almıştır” ifadelerine yer verdi.

Bülbüloğlu mesajında, “15 Temmuz "Demokrasi ve Milli Birlik Günü" vesilesiyle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milli irademize ve demokrasimize sahip çıkmak için kanlarıyla canlarıyla destan yazan, ezanımıza, bayrağımıza, bağımsızlığımıza sahip çıkan şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, 15 Temmuz Gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Aziz şehitlerimizin ruhları şad, mekanları cennet olsun” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 14.07.2021 18:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.