banner13

Malatya İl Protokolü'nden Kurban Bayramı mesajları...

Malatya il protokolü Kurban bayramı dolayısıyla kutlama mesajları yayımladılar…

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
19 Temmuz 2021 Pazartesi 19:36
Malatya İl Protokolü'nden Kurban Bayramı mesajları...

Malatya il protokolü Kurban bayramı dolayısıyla kutlama mesajları yayımladılar…

AK PARTİ MKYK ÜYESİ VE MALATYA MİLLETVEKİLİ BÜLENT TÜFENKCİ

Ak Parti MKYK Üyesi Ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Kurban Bayramı mesajında, birlik beraberlik vurgusu yaptı.

Milletvekili Bülent Tüfenkci mesajında, “Birlik ve beraberliğin, teslimiyet ve fedakarlığın simgesi olan Kurban bayramına ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kurban, ihtiyacı olana el uzatmak, muhtaçların hanelerine sevinç getirmek, dayanışmak ve yüz güldürmektir. En zor günlerimizde birbirine yardımcı olmayı görev bilen, vicdanı ve vefayı en önemli erdem kabul eden bir toplumun fertleri olarak bu bayramı da birlik ve dayanışma içerisinde geçireceğimize inanıyorum. Bayramlar, aynı zamanda bir araya gelme, hasret giderme zamanlarıdır. Ancak içerisinden geçtiğimiz pandemi döneminde tedbiri elden bırakmadan sevdiklerimizi düşünerek geçirmeliyiz. Tüm vatandaşlarımızdan bunun bilincinde olarak hareket etmesini beklemekteyiz” ifadelerine yer verdi.

"Kurallara uymalıyız"

Yolculuğa çıkacak olan vatandaşları da uyaran Tüfenkci, “Bayram için yolculuğa çıkacak olan vatandaşlarımızın araçlarını azami derecede dikkatle kullanmaları gerekmektedir. Sevdiklerimize sağ salim ulaşmak için kurallara uymamız gerekiyor. Kurban Bayramı vesilesiyle canını vatanın bekası için feda eden kahraman şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimizi şükranla selamlıyorum. Mübarek Kurban Bayramınızı en kalbi duygularımla tebrik ediyor, kıymetli hemşerilerime ve milletimize Cenab-ı Hak’tan sağlık ve esenlikler diliyorum” ifadelerini kullandı.

AK PARTİ MERKEZ KARAR YÖNETİM KURULU ÜYESİ VE MALATYA MİLLETVEKİLİ ÖZNUR ÇALIK

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, ülke ve millet olarak yeni bir Kurban Bayramı'na daha kavuşmanın huzur ve mutluluğu içinde olduklarını belirtti.

Tüm vatandaşların huzur, sağlık, afiyet içinde maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyarak bir bayram geçirmesi temennisinde bulunan Çalık, şunları kaydetti: “Bayramlar sevgi, saygı, kardeşlik bağlarımızı, birlik ve beraberliğimizi, milli ve manevi değerlerimizi pekiştiren müstesna günlerimizdendir. Dayanışmanın, yardımlaşmanın arttığı, insanların sevdikleriyle kucaklaştığı, sevgi, merhamet, hoşgörü ve vefanın en üst düzeye ulaştığı bir Kurban Bayramına daha ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Özellikle başarıyla yürütülen koranavirüs salgınıyla mücadeleye zarar vermemek için, tedbirleri unutmadan maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyarak Kurban Bayramı’nı geçirmeye özen gösterelim ve virüsün yayılımının hızlanmasına fırsat vermeyelim. Bu duygu ve düşüncelerle Malatyalı hemşehrilerimin ve tüm İslam aleminin mübarek Kurban Bayramını içtenlikle kutluyor, sağlıklı, mutlu, huzurlu nice bayramlara hep birlikte ulaşmayı temenni ediyorum.”

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ MALATYA MİLLETVEKİLİ VE MYK ÜYESİ MEHMET FENDOĞLU

“Millet olarak, bir Kurban Bayramını daha idrak etmekte, bu mübarek günlerin rahmet ve bereketinde buluşmaktayız.

Dostluğu, sevgiyi ve geleceği, aşımızı, ekmeğimizi, soframızı, hüznümüzü, acımızı, yalnızlığımızı paylaştığımız, birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik ve dostluğumuzu en sıcak şekilde hissedeceğimiz bu mübarek Kurban Bayramı'nda kâinatın yaratıcısı ve âlemlerin Rabb'i, bağışlayıcı ve acıyıcı Yüce Allah tüm dualarınızı kabul etsin.

Malatyalı hemşerilerimin, vatanımızın her köşesindeki aziz vatandaşlarımızın, şehit annelerimizin ve babalarımızın, ailelerinin ve Türk-İslam âleminin mübarek Kurban Bayramı’nı tüm içtenliğimle tebrik ediyor, nice bayramlara ulaşmayı Cenabı Allah’tan diliyorum. Kayısı tadında mutluluklar dilerim.”

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SELAHATTİN GÜRKAN

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vatandaşların huzurlu ve güven içerisinde bir bayram geçirebilmeleri için Büyükşehir Belediyesi olarak gerekli tüm tedbirleri aldıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Bayram nedeniyle yola çıkacak tüm vatandaşların trafik kurallarına uymalarını istedi. Malatya halkının refahı ve mutluluğu için geceli-gündüzlü çalıştıklarını vurgulayan Gürkan, “Bayramlar, dayanışma, yardımlaşma, paylaşma ve birlikte yaşama kültürümüzün güçlenmesine katkılar sağlayan ilahi ve özel günlerdir. Bayramlar, hep birlikte huzurunu yaşadığımız, kardeşliğimizi güçlendirdiğimiz çok değerli ve özel zamanlardır.

Ancak son iki yıldır, insanlık olarak içinden geçtiğimiz zorlu salgın süreci, hayatımızda birçok değişikliğe yol açtı. Geçtiğimiz yıl özellikle bayramlarda alışık olduğumuz ziyaretleri gerçekleştiremedik, akraba, eş dost ile sarılıp hasret gideremedik. Ülkemiz genelinde aşılama noktasında elde edilen başarıyla birlikte normale dönüş için adım atılmış olsa da yeni bir salgın dalgası daha yaşamamak için biz yine de tedbiri elden bırakmayalım. Maske ve sosyal mesafeye mümkün olduğunca dikkat edelim. Bu duygu ve düşüncelerle başta şehit ailelerimiz olmak üzere hemşehrilerimin Kurban Bayramını tebrik ediyor, ülkemize, milletimize, İslam âlemine ve insanlığa, sağlık, huzur ve selamet getirmesini temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi.

BATTALGAZİ BELEDİYE BAŞKANI OSMAN GÜDER

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Kurban Bayramı nedeniyle yayımladığı kutlama mesajında, "Yüce Allah, yüreğimizden sadakati, teslimiyeti ve muhabbeti eksik etmesin" ifadelerini kullandı.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, yayımladığı mesa ile Karban Bayramı'nı kutladı. Başkan Güder, mesajında millet olarak bir kez daha Kurban Bayramı’na ulaşmanın bereketini, huzurunu ve mutluluğunu yaşadıklarını belirleterek, "Bayramlarımız kuşkusuz kendi içinde çok özel ve derin anlamlar barındırır. Bayramlar; insani değerlerin canlandığı, birlik ve beraberliğimizin güçlendiği, toplumsal hayatımıza sevgi ve saygının hakim olduğu müstesna günlerdir. Bayramlar; umutsuzluğun karşısında sete dönüşür, karamsarlığın üstüne örtü olur, hasımlığı ve husumeti ortadan bütünüyle kaldırır. Bayramlar; birlik ve beraberlik için bir köprü, yardımlaşma ve dayanışma için bir vesile, kaynaşmak ve kucaklaşmak için de, kaçırılmaması gereken bir fırsattır. Bu bağlamda Kurban Bayramı ise, Allah’a manevi açıdan yaklaşmanın ve ruhen yakınlaşmanın en eşsiz yollarından birisidir. Sosyal dayanışmanın zirveye çıktığı Kurban Bayramları, aziz milletimizin inanç köklerinin ne kadar sağlam olduğunun da bir nevi ispatı gibidir. Şüphesiz her ibadetimiz Allah içindir, Allah’ın rızasını kazanmak içindir. Oruç ibadeti nefislerimiz için nasıl ki bir terbiye yöntemiyse, Kurban ibadeti de, bizler için teslimiyet ve sadakat dersidir. Bu öyle bir ders ki, bizlere sırf Allah rızası için nefislerimizden geçmeyi ve nefeslerimizden feragat etmeyi öğretir. İşte bunun adı Allah’a hakkıyla kul olabilmek ve bir diğer ifadeyle O’na yaklaşabilmektir. Kaldı ki, Kurban kelimesinin anlamı da, işte bu yüzden yakınlaşmak şeklindedir. Kurban, İbrahim Peygamber’den bizlere sadakat, İsmail Peygamber’den teslimiyet mirasıdır. Allah’a hamdolsun ki; bu kutsi mirasa asırlardır hissedarlık ediyor ve muhabbetini de gönlümüzde yeşertip duruyoruz. Kurban Bayramı’nı böylesine güzel manevi heyecanlarla karşılarken, hükümetimizin ve yerel yönetimlerimizin başarılı çalışmaları sayesinde, milletimizin her yeni bayrama biraz daha mutlu girdiğini görmenin sevinci içindeyiz. Güzel ilçemizi yaşam kalitesinin her geçen gün arttığı, her alanda öncü ve örnek bir ilçe haline getirme hedefiyle çalışmalarımızı gece gündüz demeden sürdürüyoruz. Bugüne kadar Battalgazi için önem arz eden birçok projeyi hayata geçirdik. İnşallah Kurban Bayramı’ndan sonra çalışmalarımız daha da yoğunlaşacak. Bizleri bir Kurban Bayramına daha kavuşturan Rabbimize hamd ediyorum. Bu duygular içinde mübarek Kurban Bayramını en kalbi duygularımla tebrik ediyor, milletimize sağlık ve esenlikler diliyorum. Bu güzel bayramın başta Battalgazili vatandaşlarımız olmak üzere İslam âlemine ve tüm dünyaya hayırlar getirmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

YEŞİLYURT BELEDİYE BAŞKANI MEHMET ÇINAR

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, “Birlik ve beraberliğimizin pekiştiği bu dini bayramda bir kez daha milletçe birbirimizi sevgi ve sevinçle kucaklıyoruz. Bayramlar, barış ve hoşgörünün geliştiği, kardeşlik duygularının, birlik ve dayanışma ruhunun en üst düzeye çıktığı özel günlerimiz olması yanında, yaşama heyecanı açısından da bir vesile teşkil etmektedir.

Kurban Bayramı bizlere; Hz. İbrahim ve Hz. İsmail’in sadakat ve teslimiyetini hatırlatır. Bu ibadet bir yandan kişinin Allah’a yakınlaşması, diğer yandan dayanışma ve yardımlaşma bilincinin gelişmesini ön görür. Bizler de Kurban ibadetinin manevî ikliminde bir gönül yüceliği yakalayıp Rabbimize yakınlık arayışında olacağız.

Bayramlar, birlik ve dirliğimize hizmet eden özel günlerdir. Millet olarak bayramların getirdiği kardeşlik, barış ve huzur ortamının değerini kavrayarak iyiye ve güzele yönelmeli; hayatımıza hoşgörüyü egemen kılarak, her türlü dargınlık ve kırgınlıkları bir tarafa bırakıp kucaklaşa bilmeliyiz.

Ailemiz, akrabalarımız ve dostlarımızla birlikte güzel anılar biriktirerek kutlayacağımız bu bayramda, yardıma muhtaç, kimsesiz, yoksul, hasta, yaşlı, engelli ve darda olan kardeşlerimizi unutmamalı, gerçekleştireceğimiz ziyaretlerle kardeşlik duygularımızı güçlendirmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle Kurban Bayramının ülkemize birlik, beraberlik, sevgi, barış, kardeşlik ve huzur getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz eder, tüm İslam Âleminin Mübarek Kurban Bayramı tebrik ediyorum." dedi.

MALATYA TİCARET BORSASI (MTB) YÖNETİM KURULU BAŞKANI RAMAZAN ÖZCAN

Malatya Ticaret Borsası (MTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özcan, Kurban Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Özcan, zorlu geçen pandemi sürecinin ardından normalleşme sürecinin hız kazanmasıyla birlikte Kurban Bayramı’nı da özlenen günlerdeki gibi kutlayacak olmalarının mutluluk verici olduğunu belirtti.

Bayramların birlik ve beraberliği pekiştiren, yardımlaşma ve dayanışma duygularının en güzel örneklerinin yaşandığı müstesna günler olduğuna belirten Başkan Özcan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Yaklaşık 1,5 yıldır dünya genelinde etkisini gösteren salgın hastalık nedeniyle bayramlarımızı sevdiklerimizden uzak buruk bir sevinç içerisinde idrak etmek zorunda kalmıştık. Tüm dünyanın bir buçuk yıldır koronavirüsle mücadele ettiğini ve aşı çalışmalarıyla normale dönüş için yeni bir döneme girildiğini bu günlerde, salgının maddi manevi olumsuz izlerini silmek için gayret gösterelim, aşımızı yaptıralım, maske, mesafe ve temizlik kurallarına riayet edelim. Bu bayram Kurban vazifemizi ruhuna en uygun şekilde milletçe hep birlikte yerine getireceğiz. İnşallah önümüzdeki bayramlarda da sevdiklerimizle bir ve beraber eski günlerdeki gibi bayramlara hep birlikte kavuşuruz. İslam dünyası olarak, milli ve manevi duyguların doruğa çıktığı bir Kurban Bayramı’na daha ulaşmanın sevincini ve heyecanını yaşıyoruz. Bayramlar, sevinç, neşe ve coşkunun buluştuğu, birlik ve beraberlik duygularının yoğunlaştığı, insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının güçlendiği, dargınlıkların ve kırgınlıkların unutulduğu, yardımlaşma ve dayanışma duygularının en üst düzeyde yaşandığı çok özel günlerdir. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm üyelerimizin, hemşerilerimin, milletimizin ve İslam aleminin mübarek Kurban Bayramı’nı kutluyor, birlik ve beraberlik içerisinde sevgi ve huzurun hakim olduğu güzel bir bayram diliyorum.”

MALATYA İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. AHMET KIZILAY

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, bayram mesajında, Kurban Bayramı’nın birlik ve beraberliği vesile olmasını temenni etti.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Kurban Bayramı’nın milletin birlik ve beraberliğine, insanlığın huzur ve barışına vesile olmasını dilediğini vurgulayan Rektör Kızılay, “Mübarek Kurban Bayramı’nın milletimizin birlik ve beraberliğine, insanlığın huzur ve barışına vesile olmasını diler; akademik ve idari personelimizin, sevgili öğrencilerimizin ve aziz milletimizin bayramlarını en içten dileklerimle kutlarım” ifadelerine yer verdi.

MALATYA İNŞAAT MÜTEAHHİTLERİ DERNEĞİ BAŞKANI MEHMET BÜLBÜLOĞLU

Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Mehmet Bülbüloğlu, yayımladığı mesajında bayramların birlik ve beraberliğe vesile olması temennisinde bulundu.

Bülbüloğlu, bayram mesajında, "Bayramlar, toplum olarak karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörünün kuvvetlendiği, dargınlıkların unutulduğu, barışın, millet olma bilincinin birlik ve beraberliğimizin daha da pekiştiği, sevinçlerimizi ve mutluluğumuzu paylaştığımız özel günlerdir. Üzerinde yaşadığımız bu güzel memleketin, inancında ve kültüründe var olan dayanışma, yardımlaşma, hoşgörü ve kardeşlik duyguları bayramlarda daha büyük bir önem taşımaktadır. Millet olarak dini ve milli duyguların yoğun olarak yaşandığı bu değerli günlerde, sahip olduğumuz güzellikleri paylaşırken, toplumumuzda yardım ve desteğe muhtaç vatandaşlarımızın hatırlanması, kırgınlıkları ve dargınlıkları bir kenara bırakarak kardeşçe kucaklaşmayı ihmal etmemeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle mübarek Kurban Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyor, ülkemize, İslam dünyasına ve aziz milletimize; barış ve huzur getirmesini diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Son Güncelleme: 19.07.2021 19:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.