banner13

Malatya Hava Ambulansı Elazığ’a verildi, vekiller yine sessiz ve seyirci

Malatya’da konuşlu bulunan aynı zamanda bölgeye de hizmet veren ve “tasarruf” gerekçesiyle hizmeti sonlandırılan 112 hava ambulansı Elazığ’a verildi, orada konuşlandırılacak. Alt yapısı olan Malatya’dan alınan hava ambulansının alt yapısı olmayan Elazığ’a verilmesi konusunda AK Parti Malatya Milletvekillerinin kamuoyuna açıklama yapması bekleniyor. 

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
17 Haziran 2022 Cuma 13:13
Malatya Hava Ambulansı Elazığ’a verildi, vekiller yine sessiz ve seyirci

Malatya'da konuşlanıp, 14 yıl boyunca Malatya'nın yanı sıra Elazığ, Tunceli, Adıyaman, Erzincan ve Kahramanmaraş'ın bir bölümüne helikopterle hizmet veren ve bölgede bugüne kadar verdiği hizmetlerle, Turgut Özal Tıp Merkezine taşıdığı hasta sayısı ile çok sayıda insanın hayatını kurtaran hava ambulans hizmetinin iptal edilmesinin sağlık turizmi merkezi iddiasındaki Malatya için büyük bir kayıp olacağı değerlendiriliyor.

İktidar partisinin Malatyalı siyasilerinin, 9 ay önce durdurulan ambulans hizmetinin, alt yapısı bulunan Malatya'da tekrar başlatılmasına yönelik bir çabaları olmazken, Malatya'nın hava ambulansı hizmetini Elazığ'dan almak durumunda kalacağı belirtiliyor. 
AK Parti Malatya milletvekillerinin her fırsatta, Malatya'nın bölgenin sağlık merkezi olduğuna dair iddialı açıklamalarına rağmen, hava ambulansı hizmetinin iptal edilmesinden aylar sonra, yeniden devreye alınacak hizmetin merkezinin Elazığ olarak belirlenmesi Malatya’da tepkilere neden oldu.

Bugüne kadar birçok müdürlüğün Elazığ’a verilmesine sessiz kalan, Malatya halkının söylemlerine kulaklarını tıkayan, son yıllarda yaşanan her olay ve olumsuzluk karşısında herhangi bir açıklama yapmayan ve zamanının çoğunu Ankara’da Meclis’te geçirmelerine rağmen her şeyin Malatya’nın elinden gitmesine seyirci kalan AK Partili milletvekillerinin tüm bunlar yaşanırken, neden sadece koltuklarında oturduklarını açıklaması gerekiyor. Artık kulaklarındaki pamukları çıkarıp hava ambulansı konusunda kamuoyuna açıklama yapmaları bekleniyor. 

Aynı zamanda 112 Hava Ambulansı tasarruf nedeniyle Malatya’dan alındığı zaman açıklama yapmayan Malatya İl Sağlık Müdürlüğü’nün bari neden Elazığ’a verildiği ile ilgili açıklama yapması gerekmez mi?

Hava ambulans hizmeti ile ilgili olarak yapılan son düzenlemeye Malatyalı siyasilerden henüz ses çıkmazken, CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, kendi ilindeki hava ambulans hizmetinin iptali üzerine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya tepki gösterdi. Karasu, "Sivas'taki beceriksiz yönetim, beceriksiz siyaset ambulans helikoptere de sahip çıkamadı.  Binlerce kilometre uzaktan getirilen hastaları şov malzemesi yaparken Sivas başta olmak üzere Çanakkale, Malatya, Bursa ve Afyon'da ambulans helikopter hizmetinin sona vermesi vicdanınıza sığıyor mu? Garantili projelere gelince göz ardı ettiğini kur farkı, 5 tane helikoptere için mi geçerli. Sağlık Bakanlığınızın kur farkını karşılayacak kadar bütçesi kalmadı mı? Yoksa insan sağlığınıza verdiğiniz değer bu kadar mı?”  sözleriyle bakan Koca'ya tepkisini dile getirdi.

KAYNAK: malatyahaber.com/ERTV

Son Güncelleme: 17.06.2022 14:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.