banner13

Kış mevsiminin arananı ıhlamur cep yakıyor! Kilosu 300 TL'ye kadar çıkabiliyor...

Soğuk havaların etkisini göstermesiyle kış aylarında bağışıklığı güçlendirmek için tüketilen içeceklerde hayatımızda yeniden yerini aldı. Bağışıklığını güçlendirmek isteyenlerin ilk tercihi de ıhlamur oluyor. Fakat ıhlamurun fiyatı ise adeta cep yakıyor. Ihlamurunun kilosu 290 ile 300 TL’den satılıyor.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
08 Ekim 2021 Cuma 13:49
Kış mevsiminin arananı ıhlamur cep yakıyor! Kilosu 300 TL'ye kadar çıkabiliyor...

Kış mevsiminde bolca tüketilen ıhlamur soğuk havaların etkisini göstermesiyle piyasaya çıktı.

Gribal enfeksiyonların artmasıyla aktar tezgahlarının bir numaralı arananı haline gelen ıhlamur, hem market hem de aktar tezgahlarını süsledi.

Gerek boğaz ağrıları gerekse soğuk algınlığına iyi geldiği bilinen ıhlamura rağbet artınca fiyatlar da tavan yaptı. Öyle ki ıhlamurun kilo fiyatı 290 ile 300 TL’den satılıyor.

Ihlamur fiyatlarının fahiş rakamlara ulaşması sebebiyle, kimi vatandaş tüketmeyi dahi tercih etmiyor. Mutlaka tüketmek isteyen ise gramıyla satın alıyor. Ihlamurun 50 gramı ise 10 TL’den satışa sunuluyor.

Ihlamur için alım gücü olmayan vatandaş ise alternatif olarak kuşburnu çayı tüketmeyi tercih ediyor.

Malatyalı aktar Cevat Ateş ıhlamura rağbetin arttığını belirterek ‘’Ihlamur kış mevsimlerinde devamlı alınan bir ürün. Ekstradan bizim de önerdiğimiz kış çayları oluyor. Kilonun fiyatı şu anda 290’tl olduğu için vatandaşlar gramıyla almayı tercih ediyor. Genellikle 50 gram 100 gram kadar alıyorlar. Ihlamurun içerisine aroma versin diye havlıcan, tarçın, karanfil, hibisküs de katılabiliyor. Ben de herkese öneriyorum.’’ İfadelerini kullandı.

KAYNAK/ERTV HABER MERKEZİ

Son Güncelleme: 08.10.2021 13:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.