banner13

Kanbay açıkladı! "Malatya’da 159 sınıf kapatıldı, okul kapatılmayacak"

Uyum haftası ile birlikte Türkiye genelinde yüz yüze eğitimde üç haftalık süreç bitti, dördüncü hafta devam ediyor. Peki bu süreçte Malatya’da okullar nasıl bir sınav verdi? Öğretmen ve öğrencilerde vaka sayıları ne durumda? Bu soruların yanıtını İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay ERTV ekranlarında açıkladı.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
23 Eylül 2021 Perşembe 18:52
Kanbay açıkladı! "Malatya’da 159 sınıf kapatıldı, okul kapatılmayacak"

Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay, ERTV’de Gündem Özel programında Tutku Eren’in sorularını yanıtladı. Kanbay, Malatya özelinde uyum haftası ile birlikte yüz yüze eğitimin 4’üncü haftasında son durumu değerlendirdi.

8 bin sınıfı bulunan Malatya’da toplam 159 sınıfın korona virüs nedeniyle kapatıldığını açıklayan Kanbay, ilçe bazında kapatılan sınıfları açıkladı, “Sınıf kapatmalar devam edebilir ancak Malatya’da okul kapatmayacağız” dedi. Kanbay,Malatya’da 8 bin civarında sınıfımız var. Korona virüs nedeniyle kapatılan sınıf sayısı ise 159. Ana sınıfı düzeyinde sınıfta tespit edilen 1 vakada sınıf tamamen kapatılıyor. Malatya’da ana sınıflarında herhangi bir vakaya rastlanmadı, kapatılan sınıfımız yok. Ağırlıklı olarak liselerde vakalar tespit edildi. İlçelere göre açıklayacak olursak. Kuluncak’ta kapatılan şube sayısı 2, Arapgir’de 1, Darende de 1, Doğanşehir’de 11, Doğanyol 3, Hekimhan 2, Kale 1, Yeşilyurt 55, Battalgazi 80, Akçadağ 1, Pütürge’de yok. Battalgazi’de yoğunluk biraz daha fazla ve genel olarak lise gruplarında. 8 bin sınıfta, 180 bin öğrenci arasında Malatya’da ciddi bir rakam olmadığını düşünüyorum. Yüz yüze eğitimi aksatacak bir durum söz konusu değil. Malatya’da vakaların yüksek olduğu bu günlerde okullarda son durum iyi gözüküyor. Son günlerde ise yükseliş değil bir azalış söz konusu. Gönül rahatlığı ile Malatya’da yüz yüze eğitime devam edebiliriz. Bu Malatya özelinde büyük bir başarı. Okul kapatmadık, öğretmenlerimiz, idarecilerimiz ciddi bir destek veriyor. Sınıf kapatmalar devam edebilir ancak Malatya’da okul kapatmayacağız gibi görünüyor. Anaokulu, ilkokul ve ortaokullarda kurlar çok iyi işliyor. Maske ve sosyal mesafe kurallarına dikkat ediliyor. Öğretmenler çok iyi takip edebiliyor. Ama lise öğrencilerini kontrol etmek biraz zor oluyor. Bizim istediğimiz şekilde kurallara uyulmuyor. Liseli öğrenciler daha dikkatli olmalı.” Şeklinde konuştu.

Eğitimcilere yönelik şiddete de tepki gösteren Kanbay, “Korona virüs tedbirleri nedeniyle okul bahçelerine velileri almıyoruz. Türkiye’nin her yerinde okul bahçelerine velilerin alınmaması ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı’nın, Bilim Kurulu’nun talimatı var. Çok acil durumlarda HES kodlarına, aşı durumuna bakarak içeri alabiliyoruz. Son dönemlerde Malatya’da okullarımızda nöbetçi öğretmenlerimize fiziksel saldırılar başladı. Gerekçe sadece okul bahçesine girme isteği. Bu tahammülsüzlüğü anlamış değilim.” dedi.

Hayata geçirdiği projeleri ile dünya şampiyonu olarak Malatya’nın adının bilimle anılmasına vesile olan Malatyalı 17 yaşındaki lise öğrencisi Feridun Balaban’a sahip çıkılması gerektiğini ifade eden Kanbay, Feridun’un yurt dışında eğitimine devam edebilmesi için Malatyalı iş adamlarına burs konusunda destek olması çağrısında bulundu. Kanbay, “ Dünya şampiyonu oldu, Malatya bilimle anılmaya başladı. Düşünsenize dünya kadar şehir var ve bu şehirlerarasında Malatya ismini duyurdu. Malatyalı öğrencimiz ciddi bir başarıya imza attı. Avrupa genç bilim adamları yarışması 1980’den bu yana yapılıyor. Türkiye 2004’ten bu yana hiç derece almamış. Ben hayatımda Malatya’yı birleştiren 2 kişi gördüm. Birincisi Mercedes Kadir’di. Vefat ettiğinde yada onunla ilgili bir süreç yaşandığında tüm Malatya onunla ilgili tüm ideolojiyi bir kenara bırakıyordu ve onun etrafında toplanıyordu. İkincisi de Feridun. Hem Avrupa şampiyonu olduğunda hem de Dünya şampiyonu olduğunda Malatya’da herkes bir araya geldi. Feridun Almanya’dan bir üniversitenin davetini kabul etti. Feridun’un hayali fizik alanında okumak. Almanya'da bu alanda okuyacak. Gönül isterdi ki bu değer Türkiye’de kalsın ama Feridun’un tercihine saygı duyuyorum. Ama Feridun’un bir sıkıntısı var. orda ayakta kalabilmesi için bursa ihtiyacı var. Malatyalıların Feridun’un sesine kulak vermesi gerekiyor. Cumhurbaşkanımız Feridun’a sahip çıkılmasını istiyor.” İfadelerini kullandı.

ERTV HABER MERKEZİ


Son Güncelleme: 23.09.2021 19:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.