banner13

Horata Mesire Alanında yıl sonu şenliği

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren semt konaklarında eğitim gören öğrenciler için yılsonu şenlikleri düzenlendi.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
12 Haziran 2022 Pazar 15:26
Horata Mesire Alanında yıl sonu şenliği

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren semt konaklarında eğitim gören öğrenciler için yıl sonu şenlikleri düzenlendi.

Yenilerek hizmete alınan Horata mesire alanında düzenlenen şenliklere aileleriyle birlikte katılan öğrenciler, doyasıya eğlendi. Yoğun geçen eğitim öğretim yılının yorgunluğunu üzerlerinden atan öğrenciler, çuval yarışması, halat çekme yarışması, yumurta taşıma yarışması, yüz boyama etkinliğinde yoğun geçen yılın stresini attılar.

Semt konaklarında eğitim gören Nezaket Sınıflarının minik öğrencileri ise müzik eşliğinde hazırladıkları gösterilerini sahnelediler. Askeri kıyafetlerle gösterilerini sergileyen minik öğrenciler, gösterilerinin sonunda Ay Yıldız figürüyle birlikte Türk Bayrağı açtı. Öğrencilerin gösterileri katılımcılar tarafından büyük alkış aldı. Etkinliklerde ayrıca öğrencilerden oluşan Mehter Takımı da hünerlerini sergilediler. Düzenlenen şenliklerde öğrenciler şiirler okurken, Âşık Çocuklar Korosu şarkılar söyleyerek izleyenlere keyifli anlar yaşattılar. Çocuklarıyla birlikte şenliklere katılan velilerde balon patlatma yarışması yaparak çocuklarıyla birlikte eğlendiler.

Pandemi nedeniyle iki yıl erteledikleri etkinlikleri bu yıl yaptıklarını ifade eden Yaygın Eğitim ve Kültür Tesisleri Şube Müdürü Erkan Tekgül, “ Horata Mesire alanının yenilenmesiyle güzel bir mekân olan horata’da etkinliğimizi yaptık. 11 merkezimizden 1.300’e yakın öğrencimiz ve ailelerini mesire alanımıza getirdik. Aynı zamanda bölge halkımızın da katılımıyla geniş kapsamlı yılsonu şenliği yaptık. Ayrıca velilerimizle birlikte geleneksel yarışmalarımızla eğlenceli vakitler geçirdik. Başkanımıza bizlere olan destekleri için teşekkür ediyorum”

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Murat Kılınç ise, “ Büyükşehir Belediyemizin Horata Mesire alanını yenilemesinden sonra yılsonu etkinliğimizi Horata’da yapmak istedik. Melekbaba’danKiltepe’ye, Özelper’den Yeşiltepe’deki semt konaklarımıza bütün semt konaklarımızdaki öğrencilerimiz ve aileleriyle birlikte piknik havasında çeşitli etkinlik ve yarışmalar yaptık. Yarışmalarda dereceye giren öğrencilerimize ödüllerimizde oldu. Bizlere her zaman destek veren Sayın Başkanımıza teşekkür ediyoruz” açıklamasında bulundu.

2021-2022 yılı eğitim öğretim yılı sonu şenliklerine katılan Genel Sekreter Yardımcısı Cevdet Atalan, “ 2021-2022 eğitim öğretimi yılsonu şenliğinde bir araya geldik. Sayın Başkanımız bilindiği gibi eğitim kökenli. Bu tür etkinliklere başkanımız çok önem veriyor. Eğitim öğretim yılı boyunca öğrencilerimiz yoruldular. Bu yorgunluklarını üzerlerinden atmaları için etkinlik düzenledik. Etkinlikler kapsamında öğrencilerimiz için yarışmalar yapıldı. Bu yılın yorgunluğunu üzerlerinden atan öğrencilerimiz inşallah önümüzdeki eğitim öğretim yılına daha istekli şekilde dönecekler. Etkinliği düzenleyen daire başkanlığımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanvekili Süleyman Bayram’da, “ Bilginin ne kadar önemli olduğu ne kadar değerli olduğu her anlamda kendini göstermiştir. Bu münasebetle büyükşehir belediyemiz bütün imkânlarını seferber ederek gerekli altyapı ve sosyal faaliyetler bulunarak öğrencilerimize eğitimler vermektedir. 2021-2022 eğitim öğretim yılını tamamlayan öğrencilerimizi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.