banner13

Hekimhanlı Oğuzhan Asiltürk son yolculuğuna uğurlandı

Tedavi gördüğü hastanede dün vefat eden Saadet Partisi YİK Başkanı Oğuzhan Asiltürk (86) için Ankara'da Hacı Bayram Veli Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Türk siyasetini buluşturan törene Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra muhalefet partisi liderleri de katıldı

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
02 Ekim 2021 Cumartesi 16:56
Hekimhanlı Oğuzhan Asiltürk son yolculuğuna uğurlandı

Tedavi gördüğü hastanede dün vefat eden Saadet Partisi YİK Başkanı Oğuzhan Asiltürk (86) için Ankara'da Hacı Bayram Veli Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Türk siyasetini buluşturan törene Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra muhalefet partisi liderleri de katıldı

Ankara'da, 14 Eylül'den bu yana hastanede tedavi gören ve dün kalp yetmezliği nedeniyle hayata veda eden Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Oğuzhan Asiltürk (86) için cenaze töreni düzenlendi.

İHA'da yer alan habere göre Asiltürk'ün cenaze namazının kılınacağı Hacı Bayram Veli Camii'nde sabah saatlerinden itibaren yoğun güvenlik önlemleri alındı.

TÖRENE SİYASİ LİDERLER KATILDI

Türk siyasetini buluşturan cenaze törenine; Asiltürk'ün ailesi ve yakınlarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Saadet Partisi YİK üyeleri Recai Kutan ve Yasin Hatipoğlu, eski Diyanet İşleri Başkanı Lütfi Doğan, İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı Genel Başkanı Kemal Ergün, eski bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları ve çok sayıda kişi katıldı.

CENAZE NAMAZINI ERBAŞ KILDIRDI

Asıltürk'ün cenaze namazı, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş tarafından kıldırıldı. Asiltürk'ün oğlu Murat Asiltürk ve yeğeni Celal Asiltürk, cami avlusunda taziyeleri kabul etti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN KONUŞMA

Erbaş'ın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Değerli büyüğüm Oğuzhan ağabeyimizle birlikte uzun yıllar bir arada olduk. Özellikle de devlet adamlığından tutunuz, tabii bakanlıklarıyla birlikte de siyaset hayatı içerisinde bu ülkeye, bu millete çok büyük emekleri geçti, çok büyük gayretleri oldu. Rabbim inşallah sevgili Habibi'nin 'Liva'ül Hamd' ismiyle müsemma sancağı altında bizleri haşru cem eylesin ve bu yolculukta da bizleri yalnız koymasın, ayrı koymasın.

İnşallah bu koronavirüsten tüm insanlığı Rabbim muhafaza eylesin ve hep birlikte inşallah dualarımızı ihmal etmediğimize inanıyorum. Az önce tezkiyenizde zaten gayet güzel bir tezkiyede de bulundunuz. Haklarımızı helal ettik ve inşallah cennetiyle, cemaliyle de bizleri müşerref kılsın. Tüm ailesine ve tüm camiaya başsağlığı diliyoruz."

Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazından sonra Asiltürk'ün naaşı tekbirlerle musalladan alındı. Asiltürk'ün Cebeci Asri Mezarlığı'nda defnedileceği bildirildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.