banner13

Çınar: Deprem eğitimi almak temel görevimiz olmalı

Türkiye’nin sayılı afet eğitim merkezlerinden bir tanesi olan Yeşilyurt Belediyesi Deprem Eğitim Simülasyon Merkezi ve Bilim Atölyesi’nde, ‘Hayat Kurtaran Gençlik’ Projesine katılan öğrencilere teorik ve pratik deprem eğitimi verildi.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
27 Mayıs 2022 Cuma 14:13
Çınar: Deprem eğitimi almak temel görevimiz olmalı

Türkiye’nin sayılı afet eğitim merkezlerinden bir tanesi olan Yeşilyurt Belediyesi Deprem Eğitim Simülasyon Merkezi ve Bilim Atölyesi’nde, ‘Hayat Kurtaran Gençlik’ Projesine katılan öğrencilere teorik ve pratik deprem eğitimi verildi.

Türkiye Gençlik Vakfı(TÜGVA) ile İnönü Üniversitesi Yeni Fikirler Topluluğu tarafından yapılan organizasyonla Deprem Eğitim Simülasyon Merkezi ve Bilim Atölyesini ziyaret eden öğrenciler, deprem öncesinde, sırasında ve sonrasında neler yapılması gerektiği üzerine bilgi sahibi oldular.

Deprem eğitimin herkes için gerekli olduğunu ifade eden Türkiye Gençlik Vakfı Malatya İl Temsilcisi Mesut Demir, gösterilen misafirperverlikten dolayı Yeşilyurt Belediyesine teşekkürlerini sunarken, Deprem Eğitim Simülasyon Merkezi ve Bilim Atölyesi gibi özel bir yatırımı Yeşilyurt’ta hizmete sunan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın eğitim hizmetlerine verdiği önemi takdirle karşıladıklarını söyledi.

Deprem eğitiminde öğrencileri yalnız bırakmayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, deprem eğitiminin herkes için gerekli olduğunu söyledi.

Türkiye’nin sayılı afet eğitim merkezlerinden bir tanesi olan Deprem Eğitim Simülasyon Merkezi ve Bilim Atölyesini Yeşilyurt’a kazandırmaktan büyük bir onur duyduklarını ifade eden Başkan Çınar, “ Türkiye Gençlik Vakfı ile İnönü Üniversitesi Yeni Fikirler Topluluğunu yaptıkları bu güzel organizasyondan dolayı tebrik ediyorum. Malatya’nın birinci derecede deprem kuşağında yer alması nedeniyle gerek kentsel dönüşüm projelerine gerekse de deprem eğitimlerine çok büyük önem veriyoruz. 24 Ocak 2020 yılında ki deprem felaketinden önce Yeşilyurt’umuza kazandırdığımız buradaki afet eğitim merkezimizde her yaştan vatandaşımıza deprem öncesi ve sonrasıyla ilgili temel eğitimler veriyoruz. Modern ve güzel bir mekanda öncelikle teorik daha sonra ise simülasyon odamızda depremin bire bir yaşatıldığı pratik eğitimler veriyoruz. Eğitim çalışmalarımıza sınırsız katkı sunan AFAD İl Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. 24 Ocak depreminden sonra eğitim merkezimize gösterilen ilgide arttı, belirli bir program halinde bu eğitimlerimiz sürmektedir.Deprem eğitimi almak hepimizin temel görevi olmalıdır çünkü her an bu tehlikeyle karşı karşıya kalabiliriz.Deprem öncesinde neler yapılmalı, deprem çantasında neler olmalı, deprem anında ve sonrasında neler yapılmalı gibi konularda eğitimler almak çok ciddi sıkıntıların önüne geçebilir. Her şeyin başı eğitimdir.” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.