banner13

Çalık: Malatya, Türkiye'de sağlık turizminin başkenti olmaya aday

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi bünyesinde kurulan 217 yataklı onkoloji hastanesi hizmet vermeye başladı. Ak Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ta ERTV’ye yaptığı açıklamada Malatya’da sağlık turizmi yatırımlarını anlattı ve Malatya’nın Türkiye’deki sağlık turizminin başkenti olmaya aday olduğunu vurguladı.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
28 Temmuz 2020 Salı 21:30
Çalık: Malatya, Türkiye'de sağlık turizminin başkenti olmaya aday

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi bünyesinde kurulan 217 yataklı onkoloji hastanesi hizmet vermeye başladı.  Ak Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ta ERTV’ye yaptığı açıklamada Malatya’da sağlık turizmi yatırımlarını anlattı ve Malatya’nın Türkiye’deki sağlık turizminin başkenti olmaya aday olduğunu vurguladı. 

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi bünyesinde faaliyet gösterecek olan, bodrum ve zemin katlar hariç 6 katlı olarak inşa edilen hastanede, 176 onkoloji ve hematoloji yatak odası, 84 yataklı ayaktan kemoterapi, 20 kök hücre ve kemik iliği tedavi odası, 16 poliklinik, 16 yoğun bakım odası ve 5 radyoaktif iyotlu tedavi odası yer alıyor.

Ak Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık,  Onkoloji hastanesinin Malatya’ya kazandırılma sürecini anlattı, Türkiye’nin sağlık sektöründe önemli bir yerde olduğuna dikkat çekti ve pandemi sürecinde de Tüm dünyanın gözünün kulağının Türkiye’de olduğunu ifade eden, Çalık şunları dile getirdi, “Sayın Cumhurbaşkanımız Malatya’ya geldiğinde biz, Sayın Cumhurbaşkanımıza Malatya’mızda özellikle kanser hastalıklarının yoğun olduğu bölgeler için burada onkoloji hastanesi olmadığını ve bu konuda da bir aileden 4 ferdin kanser hastalığından rahatsızlandığını ve neden Malatya’ya Onkoloji hastanesi kurulması gerektiğini anlattık. Sayın Cumhurbaşkanımız da talimatını verdi ve kalkınma bakanımız ile görüşmelerimizi yaparak Onkoloji hastanesinin Malatya’ya kazandırılması için Cumhurbaşkanımızın talimatları ile vesile olduk. Türkiye özellikle salgın döneminde çok başarılı bir sağlık yönetimi sergiledi. Tüm dünyanın gözü bu salgındaki başarısında ve Türkiye’nin bu başarısındaki etken bütün şehirlerimizdeki ilçelerine kadar kurmuş olduğu hastanelerimizdendi. Şuan da dünyanın salgındaki parlayan yıldızı Türkiye ve dünyanın sağlık turizmi Türkiye’de olsun istiyoruz. Bunun da en önemli başkenti Malatya olmasını istiyoruz” 

Aynı zamanda Dünyanın sağlık Turizminin Türkiye’de olmasını, bu turizmin en önemli başkentinin de Malatya olmasını istediklerinin altını çizen Milletvekili Çalık, Malatya’ya yapılan sağlık yatırımlarından bahsetti, “Malatya sağlık turizmin başkenti olsun dedik ve Turgut Özal Üniversitesinde ikinci Tıp Fakültesinin açılmasını vesile olduk. Şuan da Turgut Özal Tıp Fakültesinin de 102 tane kontenjanı Cumhurbaşkanlığımızdan idari hizmetlerden çıktı ve 102 tane eğitimci kadroyla 80 tane öğrenci alarak tıp fakültesi de Malatya’mıza ve Türkiye’mize hizmet edecek. Dolayısıyla Doğu Anadolu bölgesinde iki tane tıp fakültesi olan ender illerden birisiyiz. 2 tane tıp fakültesi, karaciğer nakil enstitüsü, Onkoloji Hastanesi, Turgut Özal Tıp Merkezi, Malatya Eğitim Araştırma Hastanesi ve ilçedeki hastanelerimiz ile biz Türkiye’de sağlık başkenti olmaya aday şehiriz. Bir kez daha Onkoloji hastanemizin hayırlı olmasını talep ediyorum” diye ifade etti. 

Kaynak: ERTV HABER MERKEZİ
 

Son Güncelleme: 09.02.2021 19:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.