banner13

Çalık: Doların aşağı düşmesi, muhalefetin suratını aşağı düşürdü

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi (MKYK) ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Cumhur İttifakı olarak 2023’e emin adımlarla gidiyoruz. Yapılmak istenen askeri, yargı, bürokratik ve ekonomik darbelere rağmen liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bir kez daha Türkiye’nin nasıl güçlü bir devlet olduğunu gösterdi. 20 Aralık’ta Cumhurbaşkanımızın yaptığı konuşma, millete vermiş olduğu güven ve o güvene istinaden doların tepetaklak aşağıya düşmesi, muhalefetin suratının aşağıya düşmesine vesile oldu” dedi.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
31 Aralık 2021 Cuma 15:09
Çalık: Doların aşağı düşmesi, muhalefetin suratını aşağı düşürdü

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi (MKYK) ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Cumhur İttifakı olarak 2023’e emin adımlarla gidiyoruz. Yapılmak istenen askeri, yargı, bürokratik ve ekonomik darbelere rağmen liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bir kez daha Türkiye’nin nasıl güçlü bir devlet olduğunu gösterdi. 20 Aralık’ta Cumhurbaşkanımızın yaptığı konuşma, millete vermiş olduğu güven ve o güvene istinaden doların tepetaklak aşağıya düşmesi, muhalefetin suratının aşağıya düşmesine vesile oldu” dedi.

Milletvekili Çalık, Malatya’daki temasları kapsamında Memur-Sen Malatya İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Hüseyin Söylemez, Kamu-Sen Malatya İl Temsilcisi ve Türk Ulaşım-Sen Şube Başkanı Önder Akgül ve yönetim kurulu ile bir araya geldi.

Çalık, ziyaretleri kapsamında ilk olarak Memur-Sen Malatya İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Hüseyin Söylemez ve yönetimiyle bir araya geldi.

Ziyarette konuşan Eğitim-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Hüseyin Söylemez, “Sendika olarak Türkiye’de son zamanlarda yaşanan gelişmeleri olumlu olarak görüyoruz. Türkiye pandemi, yangın, deprem, sel felaketleri gibi çok sıkıntılı günlerden geçmiş olmasına rağmen ülkemizin mücadele ettiğini görmek bizleri memnun ediyor” ifadelerini kullandı.

“Öğretmenlik kanunu ile ilgili çalışma başlatıldı”
AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi (MKYK) ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise Türkiye’nin çok önemli bir dönemden geçtiğini belirerek, “Bu önemli dönemden geçerken Memur-Sen mağdurun, mazlumun, haklının yanında durup, destek veriyor. Ekonomik darbelerin yapılmak istendiği bir dönemde Cumhurbaşkanımızın, hükümetimizin ve bakanlarımızın yapmış olduğu çalışmaları biliyorsunuz. Doların Türkiye’de oluşturduğu ruh hali ve bununla birlikte alım gücündeki azalmasıyla birlikte vatandaşlarımızın nefes alması bizim için çok önemliydi. Bu kapsamda da asgari ücret 4 bin 250 TL olarak belirlendi, işverenin üzerindeki yükü kaldırmak adına da asgari ücretin üzerindeki damga ve gelir vergisinin kaldırılması çok önemli adımlardı. Memurlarımızla ilgili özellikle öğretmenlerimizle ilgili Milli Eğitim Bakanımız Mahmut Özer, ilk kez yıllardan beri beklenen Öğretmenlik Kanunu ile ilgili çalışmayı başlattı. Meslek kanunu çok önemli bir adım. Emeklilerimiz ve memurlarımızla ilgili sözleşmeler geçen sene itibariyle imzalanmıştı. Bu sene verilecek olan desteklerle hem enflasyon farkı hem bütün çalışanlarımızın üzerinden vergi yüklerinin kaldırılmış olması çok önemli adımlar” diye konuştu.

“Cumhur İttifakı olarak 2023’e emin adımlarla gidiyoruz”
“Milletin derdiyle dertlenen bir iktidar ve lider var” diyen Çalık, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Cumhur İttifakı olarak 2023’e doğru emin adımlarla gidiyoruz. Yapılmak istenen askeri, yargı, bürokratik ve ekonomik darbelere rağmen liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bir kez daha Türkiye’nin nasıl güçlü bir devlet olduğunu gösterdi. 20 Aralık’ta Cumhurbaşkanımızın yaptığı konuşma, millete vermiş olduğu güven ve o güvene istinaden doların tepetaklak aşağıya düşmesi, muhalefetin suratının aşağıya düşmesine vesile oldu” dedi.

KAMU-SEN ziyareti
Milletvekili Öznur Çalık daha sonra Kamu-Sen Malatya İl Temsilcisi ve Türk Ulaşım-Sen Şube Başkanı Önder Akgül ve yönetim kurulu ile bir araya geldi.
Kamu-Sen Malatya İl Temsilcisi Önder Akgül, ziyarette yaptığı konuşmada, “Cumhur İttifakı ile son toplu sözleşmede memurlarımıza yüzde 5+7 bir zaman verildi. Tabii bu yapılan zamlar, artı asgari ücretin 4 bin 250 TL olması çok güzel, bizleri de memnun etti” ifadelerini kullandı.

“Memurlarımızı enflasyona yendirmedik”
Milletvekili Çalık, ise “20 yıllık AK Parti iktidarı ve Cumhur İttifakı, memurlarımızı hiçbir zaman enflasyona yendirmedi. 20 yıllık süreçte memurlarımızın almış oldukları maaşlarda ve özlük haklarında çok önemli iyileştirmeler sağlandı. Kamu-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Vedat Bilgin ve Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu, Cumhurbaşkanımız tarafından kabul edildi ve memurlarımızın taleplerini birinci ağızdan dinledi. Bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmalarda hep sizin sesinize kulak verdik” diye konuştu.

“İnsanlarımızın refah seviyesini yükselttik”
20 yıllık AK Parti iktidarları döneminde Türkiye’ye ve Malatya’ya önemli yatırımların yapıldığını dile getiren Çalık, şunları söyledi:
“Bu yatırımları yaparken, sizlerin ve vatandaşlarımızın güçlenmesi, refah seviyesinin yükseltilmesi, en alt gelir grubuyla en üst gelir gurubun arasındaki makasın daraltılması en önemli hedeflerimizdi. Bu vesileyle de Birleşmiş Milletler çerçevesinde Türkiye, orta gelişmişlik insani seviyeden yüksek gelişmişlik insani seviyesine çıkarılmış vaziyette. Biz, insanımızın refah seviyesini yükseltmek için mücadele ediyoruz. 20 yıldır yaptığımız alt ve üst yapıyla, her alanda yaptığımız yatırımlarla da refah seviyesinin yükseldiğini, sosyolojik olarak da çok ciddi bir değişimin yaşandığını görüyoruz. 2002’deki Türkiye ile bugün ki Türkiye arasında çok ciddi değişimler var. Bu durum memur, emekli maaşları ve asgari ücrette de böyle.”

“Yapılmak istenen darbeleri ve önümüze çıkan engelleri milletimizle birlikte aştık”
Milletvekili Çalık, Türkiye’nin çok ciddi süreçlerle karşılaştığını ancak buna rağmen gelişimini ve büyümesini sürdürdüğünü belirterek, “20 yıllık süreçte milletimizi hizmetlerle buluştururken, birçok darbelerle, ayılarla, kurtlarla, kalaslarla mücadele ettik. Engelleri milletimizle birlikte aştık. Şimdi vatandaşımızı güçlendirmek için, onların alım gücünü artırmamız gerekiyor. Birçok darbelerin yanında ekonomik darbelerle de kaşı karşıya kaldık. Ama güçlü bir lider ve ittifakla emin adımlarla 2023’e yürüyoruz. Ekonomik darbe yapmak isteyenlere karşı milletimiz, ‘Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’a güveniyoruz” dedi. 20 Aralık’ta Cumhurbaşkanımızın yapmış olduğu açıklamada, “Ben milletimi seviyorum. Milletim bana güvensin” cümlesi, bütün milletimiz tarafından kabul gördü. Bunun karşısında muhalefet dut yemiş bülbüle döndü, 24 saat kendilerine gelemediler. Doların bir gecede 7 TL birden düşmesinin tek bir açıklaması var; Recep Tayyip Erdoğan’a milletin olan güvenidir. Bunun yanında çok güçlü bir ittifakımız var” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.