banner13

Bunun hesabını kim verecek?

Malatya-Ankara karayolu Turgut Özal (Beylerderesi) Viyadüğü üzerinde zincirleme trafik kazası meydana geldi. 9 aracın karıştığı trafik kazasında 21 kişi hafif yaralandı. Fakat Malatya’da başka alternatif yol olmaması nedeniyle kent genelinde de trafik durdu. Uzun araç kuyrukları oluştu. Alternatifi olmayan ve Turgut Özal Viyadüğü’ne mahkum edilen Malatya’da trafik kazasında yaşanan bu sıkıntılar, herhangi bir afet durumunda Malatya’nın halinin ne olacağı sorusunu akıllara getirirken, bunun hesabını kimin vereceği de ayrı bir merak konusu.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
24 Mayıs 2021 Pazartesi 12:44
Bunun hesabını kim verecek?

ZİNCİRLEME KAZA
Malatya-Ankara karayolu Turgut Özal (Beylerderesi) Viyadüğü üzerinde sabah saatlerinde zincirleme trafik kazası meydana geldi. 9 aracın karıştığı trafik kazasında 21 kişi hafif yaralandı. 

Kazanın bildirilmesi üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık ekipleri ile polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulanslar ile Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Polis ekipleri de kaza yerinde güvenlik önlemi aldı.

TRAFİK KONTROL EDİLEMEYİNCE İKİNCİ BİR KAZA
Kaza nedeniyle, yaşanan trafik yoğunluğundan dolayı, Viyadüğün girişine yakın bir noktada yaşanan bir başka kazada ise maddi hasar meydana geldi. 

Kazaya karışan araçların çekici marifetiyle olay yerinden kaldırılmasının ardından yaklaşık 2 saat kapalı olan yol, kontrollü bir şekilde yeniden trafiğe açıldı.

KENTTE TRAFİK DURDU
Kaza nedeniyle yol uzun bir süre trafiğe kapandı. Malatya Cevreyolu ve Beylerdesi Viyaduğüne bağlantısı olan, birçok yolda da uzun araç kuyrukları oluştu. 

Malatya’da Turgut Özal Viyadüğü dışında başka alternatif yol bulunmaması ve Organize Sanayi Bölgesi’nin de kullandığı tek yol olması nedeniyle ve kazanın da sabah saatlerinde yaşanması kent genelinde trafiği durdurdu.

VATANDAŞ ALTERNATİF YOL OLMAMASINA TEPKİLİ
Malatya Çevreyolu’nun neredeyse büyük bir bölümünde trafiğin durması nedeniyle Viyadüğü kullanan lojistik taşımacılık yapan araç sürücüleri, işlerine gidemeyen vatandaşlar, havalimanına yetişemeyen yolcular gibi birçok vatandaş kent genelinde alternatif yol bulunmamasına büyük tepki gösterdi. 

“BUNUN HESABINI KİM VERECEK?” 
Malatya’da alternatif bir yol yapılmadan Beylerderesi Baraj Göleti’nin yapılması, eksi alternatif yolu sular altında bırakınca Büyükşehir olan ve 806 bin nüfusu olan Malatya, Turgut Özal Viyadüğü’ne mahkum edildi. Hal böyle olunca trafik kazasında yaşanan bu sıkıntılar, herhangi bir afet durumunda Malatya’nın halinin ne olacağı sorusunu akıllara getirirken, bunun hesabını kimin vereceği de ayrı bir merak konusu.

Öte yandan Malatya Turgut Özal Viyadüğü Doğu ile Batı’nın da kesişme noktası konumundaki tek yol.

KAYNAK: ERTV HABER MERKEZİ

Son Güncelleme: 24.05.2021 16:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.