banner13

Böğürtlende sevindiren verim

Malatya’da örnek olarak kurulan böğürtlen bahçesinden yüksek verim alındı.  

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
29 Temmuz 2022 Cuma 11:49
Böğürtlende sevindiren verim

Malatya’da örnek olarak kurulan böğürtlen bahçesinden yüksek verim alındı.  

Doğanşehir ilçesi Sürgü Mahallesi'nde 7 bin metrekare alanda Hüseyin Dulkadir tarafından yetiştirilen böğürtlen bahçesinde incelemelerde bulanan Tarım ve Orman İl Müdürü Tahir Macit, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Malatya İl Koordinatörü Murat Tunç, Malatya Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Fevzi Çiçek, rekolte ve kalitenin kendilerini sevindirdiğini belirtti. 

Kırsal turizmi desteklemek ve endüstriyel sektöre hitap etmek üzere Malatya’da yetiştirilen böğürtlenlerden, reçel ve şurup ihtiyaçları karşılanacak. Yetkililer böğürtlen bahçelerinin ilçede daha da yaygınlaştırılacağını belirterek, ürünün değerlendirilmesi ve işlenmesi ile ilgili yapılması gereken destek ve yatırım konularında bilgi alışverişinde bulundu.

Örnek olarak kurulan böğürtlen bahçesinden kaliteli verim alınması nedeniyle böğürtlen dikiminin ilçede daha da yaygınlaştırılacağı belirtildi.

KAYNAK: İHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.