banner13

“Bizim canımız yandı bir başkasının canı yanmasın”

Malatya Tren Garında, çıktığı yük treninin üzerinde elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden Yusuf Denizcan Evsen’in (19) babası Ergün Evsen, “Bizim canımız yandı bir başkasının canı yanmasın. O garın oradan kalkması, kaldıramıyorlarsa da Avrupa sisteminde güvenlik önleminin alınması gerekiyor” dedi.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
24 Ocak 2020 Cuma 17:36
“Bizim canımız yandı bir başkasının canı yanmasın”

Malatya Tren Garında, çıktığı yük treninin üzerinde elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden Yusuf Denizcan Evsen’in (19) babası Ergün Evsen, “Bizim canımız yandı bir başkasının canı yanmasın. O garın oradan kalkması, kaldıramıyorlarsa da Avrupa sisteminde güvenlik önleminin alınması gerekiyor” dedi.

Malatya’da 8 Aralık 2019’da meydana gelen olayda; üniversiteye hazırlanan boks sporcusu Evsen, kuzeni ve bir arkadaşıyla Tren Garına gitti. Yük treninin üzerine çıkan Yusuf Denizcan Evsen, elektrik akımına kapıldı.

Sesi duyan ve kıvılcımları gören tren garı görevlileri, olay yerine gittiklerinde vagonların üzerinde bir kişinin hareketsiz yattığını görerek, 112 Acil Servis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine giden Malatya Büyükşehir İtfaiye ekipleri, elektrik akımının kesilmesinin ardından ağır yaralanan Denizcan’ı vagonun üzerinden indirdi ve sağlık görevlilerine teslim etti. Ambulansla hastaneye kaldırılan Evsen, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

19 yaşındaki gencin babası Ergün Evsen, olayın meydana geldiği saatlerde kendisinin işte olduğunu ifade ederek, “Eşim evdeydi. Dayımın oğlu beni aradı halimi, hatırımı ve çocukları sordu, ‘iyiyiz, çocuklar evde’ dedim. Daha sonra kardeşim aradı, ‘Deniz’i elektrik çarpmış’ dedi. ‘Deniz elektrikle uğraşmaz’ dedim. Aklıma evde bir ampul mü değiştirirken oldu diye geldi, Tren Garı aklıma bile gelmedi. Onun üzerine eşimi aradım ve çocukları sordum, ‘Deniz arkadaşıyla dışarı çıktı’ dedi. Kardeşimin aradığını ve Denizcan’ı elektrik çarptığını söyledim, ‘öyle bir şey yok’ dedi. Daha sonra kardeşim eşimi aramış ve eşim hastaneye gitmiş. Orada güvenlikten oğlumun Tren Garında yüksek gerilime kapıldığını öğreniyor” diye konuştu.

Evsen, konuyla ilgili kendilerine detaylı bilgi verilmediğini iddia ederek, “Hastaneye getirildiğinde yaşıyor muydu, yaşamıyor muydu bilmiyorum. Sadece internette haberi gördüm. İnternetteki habere göre, ambulansa taşınırken yaşadığını biliyorum” dedi.

Yeğeni ve arkadaşının olaydan sonra vagonda elektrik olduğu için görevlilerin bir süre yaklaşamadıklarını anlattığını dile getiren Evsen, olay esnasında yaşadığını söylediklerini ifade etti.

“Evimiz yıkıldı” diyen Evsen, “Onun acısını yaşıyorum. Çocuklarımı psikolog psikolog gezdiriyorum. Eşim sinir krizleri geçiriyor. Sabahlara kadar uyumuyoruz” dedi.

Evsen, olay sonrası tekrar oğlunun akıma kapıldığı yere gittiğini ifade ederek, şunları söyledi: “Elimi kolumu sallayarak gittiği yerlere gittim. Hiçbir müdahale olmadı. Girdiği kapı güvenlik kapısının dibinde. O kapıdan içeriye girdim ve olayın yaşandığı yere kadar gittim. Hiçbir önlem yoktu. Bunun Malatya’da yaşanan sekizinci olay olduğu söyleniyor. Tren Garının oradan kalkması gerekiyor. Şuanda şehrin, mahallenin ortasında kalmış durumda. Bizim canımız yandı bir başkasının canı yanmasın. Bir oğlum daha var, onun oraya gitmeyeceğini ne bileyim. O olayı tekrar yaşamayacağımı ne bileyim. O garın oradan kalkması, kaldıramıyorlarsa da Avrupa sisteminde güvenlik önleminin alınması gerekiyor.”

Acılı baba, gençlerin genellikle nostalji yaşamak ve fotoğraf çektirmek için Tren Garına gittiklerini ifade ederek, “Genelde oraya resim çektirmek için gidiyorlar” dedi.

FERDİ DURDU/ YENİ MALATYA GAZETESİ - ERTV

Son Güncelleme: 24.01.2020 23:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.