banner13

Beydağı Kentsel Dönüşüm Projesi Yeniden Başladı

Malatya'da 12 yıl önce başlayan ancak henüz tamamlanamayan Beydağı Kentsel Dönüşüm projesi yeniden başladı.  Çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiği bölgeyi ziyaret eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Nisan ayının sonlarına doğru yıkım ve kamulaştırma çalışmalarının tamamlanacağını söyledi.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
16 Aralık 2019 Pazartesi 12:16
Beydağı Kentsel Dönüşüm Projesi Yeniden Başladı

Malatya'da 12 yıl önce başlayan ancak henüz tamamlanamayan Beydağı Kentsel Dönüşüm projesi yeniden başladı.  Çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiği bölgeyi ziyaret eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Nisan ayının sonlarına doğru yıkım ve kamulaştırma çalışmalarının tamamlanacağını söyledi.

Malatya’nın Battalgazi ilçesine bağlı Beydağı ve Yamaç Mahallelerini kapsayan Beydağı Kentsel Dönüşüm projesinde çalışmalar yeniden başladı.

4 uygulama etabı halinde planlanan projenin 1. ile  2. etabında  70 hektarlık alanda sosyal konutlarla birlikte 4 bin 195 konut yapılarak hak sahiplerine teslim edilmiş geri kalan etaplarda ise çalışmalar durmuştu. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un Malatya ziyaretinde projenin 3. ve 4. etabında yer alan 130 hektarlık kısmın imara açılması ve 20 hektarlık alana ise bölgedeki hak sahipleri için konut yapılması talimatının ardından projede çalışmalar yeniden hız kazandı.

Bu kapsamda 20 hektarlık alan içerisinde yer alan polis lojmanları ve imar iskan konutlarının yıkımı tamamlanırken geriye kalan binalarda ise kamulaştırma ve yıkım çalışmaları devam ediyor.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan çalışmaların devam ettiği bölgeyi ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Başkan Gürkan 2020 Nisan ayının sonuna kadar yıkım ve kamulaştırma çalışmalarının tamamlanacağını açıkladı. Başkan Gürkan, “Bugün kentsel dönüşümle ilgili yapılan çalışmaları yerinde görüp inceleme fırsatıyla gerek muhtarımıza genel teknik heyetimizle buraya geldik. Şu anda yıkım çalışmaları devam ediyor. Çevre ve şehircilik bakanlığımız ile yapmış olduğumuz görüşmede yaklaşık 60 milyon liralık civarda bir enkaz, 10 milyonluk civarında da mahkeme bedelleri var. Bununla ilgili biz 40 milyonu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan, 20 milyonu da belediye olarak üstlendik. Ayrıca 10 milyonla ilgili de bizim ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bütçesinde ortak olmak üzere toplam 70 milyon civarında bir rakam Enkaz Bedeli'ne ve mahkeme harcamalarına gidecek. Bu çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Arkadaşlarımız nisan ayı sonunda buraları bitirmiş ve yeni kentsel düzenleme aşamasına gelmiş olacak. İnsanlara gına getiren çok uzun yıllardan beri ne yapılacağı belli olmayan, evleri kentsel dönüşüme girecek mi girmeyecek mi veyahutsa girecekse bir an evvel girmesi için kaygı ve endişelerini gidermek anlamında arkadaşlara gerekli talimatları verdik. O talimatlar doğrultusunda arkadaşlarımız gerekli çalışmaları yaptılar. Gerek TOKİ, gerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, gerekse de Biz belediye olarak neler yapabiliriz? Bu konuda yapmış olduğumuz işbirliği çerçevesinde böyle kangren haline gelmiş bölgenin bir an evvel ortadan kaldırılması için çalışmalar devam ediyor. Nisan ayı sonu itibariyle de buradaki bir süreç tamamlanmış olacak.” İfadelerini kaydetti.

Beydağı Mahallesi Muhtarı Hakverdi Saygı ise kentsel dönüşüm projesinin bir an evvel bitirilmesini talep ederek, mahallenin sorunlarıyla yakınlarından ilgilendiği için Başkan Gürkan’a teşekkür etti. Gürkan, “Başkanımız Battalgazi belediye başkanı olduğundan bu yana mahallemizi ara ara ziyarete geliyor, sıkıntılarımızı dinlemeye çalışır. Eksikliklerimizi kendisine söylüyoruz. Allah razı olsun yakından bizzat ilgilenerek yerinde müşahede ederek ilgilenmeye çalışıyorlar. Mahalleli bıktı artık ne olacaksa bir an önce olsun istiyorlar. Nisan ayına kadar İnşallah geri kalan bölgenin de imar planını hazırlanacak. İmar planı güzel bir şekilde yapılırsa, mahalleli adına olumlu bir gelişme olursa bir an evvel müteahhide vererek bu yıkıntının içerisinden kurtulmuş, 12 yıldır süregelen sıkıntıları aşmış oluruz. Başkanımıza teşekkür ediyoruz.” dedi.

ERTV HABER MERKEZİ

Son Güncelleme: 16.12.2019 12:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.