banner13

Baruş: Şu ana kadar yansıyan olumsuzluk yok

Malatya’da merkez üssü Pütürge ilçesi Tepehan Mahallesi olan 5.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
04 Ağustos 2020 Salı 13:26
Baruş: Şu ana kadar yansıyan olumsuzluk yok

Malatya'nın Pütürge ilçesinde 5,2 büyüklüğünde deprem oldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Malatya Valisi Aydın Baruş yaptıkları açıklamada herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığını bildirdi.

Merkez üssü Malatya'nın Pütürge ilçesi olan 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, saat 12.37'de merkez üssü Pütürge olan 5,2 büyüklüğündeki deprem yerin 7 km derinliğinde meydana geldi. Kandilli Rasathanesi'ne göre ise deprem 5,7 büyüklüğünde olurken, yerin 5 km derinliğinde oluştu.

Deprem, Elazığ, Diyarbakır, Gaziantep, Batman, Siirt, Mardin ve Şırnak’ta da hissedildi.

Bölgede paniğe kapılan vatandaşların evlerinden çıkıp sokakta bekledikleri görüldü. Depremde herhangi bir can veya mal kaybının gerçekleşmediği bildirildi.

Tepehan Mahallesi Muhtarı Ekrem Şenadlı, yaptığı açıklamada "3 hanede ağır hasar ihbarı geldi. Pütürge'ye yakın. Biri kerpiç ikisi de beton bina" ifadelerini kullandı.

MALATYA VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Malatya Valisi Aydın Baruş, "Jandarma ve AFAD ekipleri mahallelerle iletişim kuruyor. Şu ana kadar yansıyan olumsuzluk yok" dedi.

BAKAN SOYLU: İHBAR YOK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Malatya'nın Pütürge ilçesinde saat 12.37'de 5,2 büyüklüğünde gerçekleşen depremde valiliğimizden aldığımız bilgiler çerçevesinde hasara yönelik ihbar yok. Taramalara AFAD ekipleri ve Jandarmamız tarafından devam ediliyor" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 04.08.2020 13:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.