banner13

Bakan Yardımcısı Aksu , Başkan Gürkan'ı ziyaret etti

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret etti. Başkan Gürkan burada yaptığı konuşmada “Malatya’nın geleceğine yatırım yapıyoruz” dedi.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
10 Ocak 2020 Cuma 15:47
Bakan Yardımcısı Aksu , Başkan Gürkan'ı ziyaret etti

Bazı programlara katılmak üzere Malatya’ya gelen Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Aksu, Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Burada Başkan Gürkan tarafından karşılanan Uzun, Tarım ve Orman Bakanlığı olarak çok geniş bir alana sahip olduklarını ifade ederek “Tarımsal faaliyetlerden, meteoroloji, devlet su işlerine, kırsal kalkınmasına buradaki projelerimizi yerinde inceliyoruz” şeklinde konuştu.

Beydağı Tabiat Parkında incelemelerde bulunduklarını da anımsatan Aksu, “Birim amirlerimiz kendi ilimiz adına ihtiyaçlarımızı ifade ettiler. Kıymetli Başkanlarımızın arzuları ile örtüştürmeye çalıştık. Ben de kendilerinin talep ve ihtiyaçlarını ciddi ve itina ile Ankara’da birim amirlerimiz ile birlikte masaya yatıracağımızı ifade etmek istiyorum. İnşallah bir sonraki gelişlerimizde de bunları bir neticeye ulaştıracak mahiyete geliriz” dedi.

Başkan Gürkan ise Malatya’nın önemli bir şehir olduğunu dile getirerek, “Malatya’yı tarif ederken, insanlık medeniyetinin başladığı Anadolu’yu Anayurt yapan destan şehir olarak tarif ediyoruz. Geçmişte büyüklerimiz burada medeniyet, ilim irfan, kahramanlık destanları yazarken bizler de yerel yöneticiler olarak, hizmet destanları yazma gayreti ve amacı içerisindeyiz” ifadelerine yer verdi.

Bakan Pakdemir’liye iletilmek üzere hazırladıkları dosyalardan bahseden Başkan Gürkan, “Bu projelerimiz Karakaya Baraj Gölü Sahil Projesi, İlçelerimizdeki Taşkın Korumalar, Güney Taşkın Koruma Tesisinin yapılması, İçme suyu İsale Hattının Rehabilitasyon Projesidir. Beydağı Tabiat Parkının 2. Etap Projelendirmesinin gerekli ödenek ihtisas ve tahsisi yapıldığı takdirde ortak olarak Birinci Kısmı nasıl yapıp bitirip toplumun hizmetine açtıysak, İkinci etabında yapılıp toplumun vatandaşlarımızın hizmetine açılmasını planlıyoruz. Beydağı Tabiat Parkı Malatya açısında önemli bir tabiat parkı. Beydağı Tabiat Parkı ikinci etap çalışmaları tamamlandığı zaman burada dağcılık, yürüyüş ve birçok sosyal aktivitenin yapılacağı bir mekân haline gelecektir” dedi.

Bu projelerin hayata geçmesi ile Malatya’nın önemli bir kazanım sağlayacağını kaydeden Gürkan, "Bakanımız bu talep ettiğimiz ve kendilerine sunduğumuz projeler ile yakından ilgileneceğini biliyorum. Bu projelerimizi kendilerine takdim ediyorum. Tekrar kendilerini Malatya’da ve Büyükşehir Belediyemizde ağırlamaktan memnuniyet duyuyorum" diye konuştu.

Ziyaretin sonunda Başkan Gürkan, günün anısına Tarım ve Orman Bakan Yardımcı Mustafa Aksu'ya kayısı takdim etti.


Ziyarette Büyükşehir Genel Sekreteri Cemal Nogay, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Doğa Koruma ve Milli Parklar Malatya Bölge Müdürü Abdullah Koç, Malatya Tarım ve Orman İl Müdürü Tahir Macit’de yer aldı.

KAYNAK: İHA


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.